november

Maandelijkse schrijverspitch bij Monique

zaterdag 4 november 2017

Als je een boek in eigen beheer hebt uitgegeven, weet je vast wel hoe lastig het is om 'binnen te komen' in de boekhandels. Ook Monique krijgt zoveel verzoeken dat ze die niet allemaal kan honoreren. 

Om toch iedereen de gelegenheid te geven zijn of haar boek te komen aanbieden houdt ze daarom elke eerste zaterdag van de maand een schrijverspitch (ook voor schrijvers die wel bij een reguliere uitgever zitten). Je krijgt dan 3 minuten de tijd om te vertellen wat jouw boek zo goed en zo speciaal maakt en Monique te overtuigen dat het beslist in De Nieuwe Boekhandel zou moeten liggen. Je hoeft geen afspraak te maken. De schrijverspitch is openbaar, en iedereen is welkom om te komen luisteren. Tijd: 10:00-11:00 uur. 

 

Meer informatie

De Nieuwe Leeskring bespreekt 'De acht bergen' van Paolo Cognetti

maandag 6 november 2017

Kun jij heerlijk lang discussiëren over dat nieuwe boek dat je las, maar zijn je vrienden en familie het zat? Of wil je eens horen wat anderen er nou van vonden?
Lees je veel, of wil je juist graag meer lezen, maar kom je er zonder stok achter de deur niet aan toe? En heb je altijd al eens ’s avonds in een dichte boekhandel rond een volle tafel willen zitten met medelezers?

Dan is onze leeskring perfect voor je!

Onder professioneel voorzitterschap van ervaren leesclubleiders bespreken we elke maand op maandagavond een nieuw boek. Op de avonden zelf kiezen we in overleg het volgende boek en de volgende datum. Je kunt per keer beslissen of je komt, maar ervaring leert: als je er één keer bent geweest, wil je niet meer anders!

Aanmelding kan per telefoon (020-4867722), via twitter (@DeNweBoekhandel), per mail ([email protected] of [email protected]) en natuurlijk persoonlijk in de winkel. De kosten zijn € 9,- per avond (inclusief koffie/thee/iets anders/versnapering). Tijd: 19.00-21.00 uur.

Overwin je schroom en probeer het eens! Ervaring is niet vereist en de avond zal je rijker maken!

Meer informatie

Boekpresentatie Nijlpaard op Loosdrecht, met Helge Bonset

vrijdag 10 november 2017

In de verhalenbundel Nijlpaard op Loosdrecht is niets zeker. Helge Bonset neemt de lezer mee in soms even bizarre als onbehaaglijke werelden.

Hoe absurd of onbehaaglijk de situaties ook zijn, de verteltrant is steeds realistisch en vaak ook humoristisch van aard.
Helge Bonset schreef vele boeken over de didactiek van het schoolvak Nederlands. De laatste jaren publiceert hij regelmatig korte verhalen in diverse literaire tijdschriften waaronder Hollands Maandblad. Veel van deze verhalen zijn nu gebundeld in Nijlpaard op Loosdrecht.

Over Konijnenbelangen: 'De lezer wordt ongemerkt een gedachtegang
ingetrokken die dwingt tot verder lezen en die eindigt in een even
onverwacht als bizar slot.' (NRC vakjury debutantenschrijfwedstrijd 2015)

Over Afscheidsfotografie: 'Afscheidsfotografie is een grimmig-grappig
verhaal waarin een terminaal zieke man op aandringen van zijn vrouw
wordt vastgelegd door Carla, afscheidsfotografe en echt 'mensenmens'.
Bonset weet met een lichte pen vakkundig een duister universum op te
roepen.' (ECI vakjury debutantenprijs 2016)

Meer informatie

Uitgever Christoph Buchwald over de prachtigste literatuur

zondag 12 november 2017

Uitgever Christoph Buchwald is die leraar Nederlands van de middelbare school die voor jou de deuren wijd open zette naar de ware literatuur. Had je er ook zo één? Of juist niet? Kom dan luisteren naar deze bijzondere man. Christoph is een van de markantste uitgevers van Nederland. Als we op de beurs de aanbieding bij hem doen, willen we altijd ALLES inkopen en DIRECT beginnen met lezen! Om deze man voor onszelf te houden is gewoon niet OK. We willen hem delen en onze klanten ook laten genieten van deze fenomenale verteller.

Christoph Buchwald is uitgever bij Cossee. Hij gaat vertellen over het uitgeef-vak, de herontdekkingen en de nieuwe Cossee-titels die dit jaar verschijnen. Als initiatiefnemer van Cossee Century, waar vergeten boeken uit de wereldliteratuur opnieuw onder de aandacht worden gebracht, zal hij het hebben over E.M. Remarque’s De nacht van Lissabon en Arc de Triomphe. Ook Jane Gardams Een trouwe vrouw, en de trilogie waar deze titel deel van is, komen aan bod, zowel als de onlangs verschenen roman van Hans Croiset: Ik, Vondel; Sherko Fatahs psychologische roman In andermans handen; dé literaire sensatie uit Frankrijk van Catherine Poulain, Open zee; en Briljant groen, het laatste boek van Stefano Mancuso.

Overigens is het niet noodzakelijk dat je deze boeken al hebt gelezen voor je komt luisteren, dus wees welkom! Aanvang: 14.00 uur, vrije toegang, graag wel even aanmelden. Koffie en thee staan voor je klaar, een betere invulling van je zondagmiddag bestaat niet.

 

 

Meer informatie

De Literaire Karavaan toert door Bos en Lommer

zaterdag 18 november 2017

en houdt halt bij De Nieuwe Boekhandel!

Bekende schrijvers en journalisten met voordrachten en muziek. Een voorstelling die je niet wilt missen!

Zes schrijvers, ereleden van dit illustere gezelschap, dragen voor uit eigen werk over het thema Familie, wat doet dat?, waarna ze in gesprek zullen gaan met elkaar en het winkelend boekenpubliek. Komt allen luisteren en genieten!

 

Meer informatie

Feestelijke boekpresentatie Wieke in Zambia, met Wieke Biesheuvel

maandag 20 november 2017

Vandaag wordt in onze boekhandel de verschijning gevierd van Wieke in Zambia, van Wieke Biesheuvel.

Uitgeverij Just Publishers en wij nodigen je van harte uit om deze feestelijke presentatie bij te wonen!

Reserveer hier alvast het boek.

Meer informatie