Ingeborg van 't Pad Bosch signeert 'Kroniek van een erfenis'

donderdag 4 oktober 2018 16:30
Ingeborg van 't Pad Bosch signeert 'Kroniek van een erfenis'

Op 4 oktober van 16.30 tot 18.00 uur signeert Ingeborg van ’t Pad Bosch haar debuutroman Kroniek van een erfenis. Je bent van harte welkom om onder het genot van een drankje kennis te komen maken met het boek en de schrijfster!

In Kroniek van een erfenis beschrijft Ingeborg van ’t Pad Bosch hoe een familiegeheim generaties lang verborgen blijft. De schaamte voor het donkere en de angst voor een oordeel, verbergen vaak de waarheid. Maar hoe ontwikkel je je identiteit als je altijd moet doen alsof?

Christiaan wordt in 1885 in New York geboren als zoon van een Hollandse handelaar in menselijk haar. In een stad waar rijkdom, decadentie en seksuele vrijheid rond 1900 aan de orde van de dag zijn, leert hij echter al snel dat hij zichzelf niet mag zijn. Zijn donkere zoektocht naar zijn identiteit en geaardheid brengt hem op plaatsen in New York die het daglicht niet kunnen verdragen. Als zijn dominante vader hem mee terug neemt naar het industriële Eindhoven, vlucht hij in de muziek en het geloof. Hij ontdekt zijn passie voor de kunst en vindt stukje bij beetje uit wie hij zelf is. Totdat hij tot over zijn oren verliefd wordt op Pé, een fabrikant in borstels en bezems. Een geheime erfenis van zijn vader brengt hem verder uit het lood en confronteert hem met nog meer leugens en bedrog. De waarheid komt pas twee generaties later boven tafel.

 

Ingeborg van ’t Pad Bosch (1971) werkt vijftien jaar lang als psycholoog totdat ze met haar gezin in 2010 naar New York verhuist. Daar hangt ze haar beroep aan de wilgen en besluit te gaan schrijven voor nieuwssites en diverse tijdschriften. Een schrijversopleiding en een gesprek dat ze als twintigjarige had met haar grootmoeder, vormen de inspiratie voor haar debuutroman Kroniek van een erfenis.

pro-mbooks3 : libris