oktober

Lezing & workshop | Effectief gebruik van en de controle over je stem

zondag 1 oktober 2023

Op zondag 1 oktober geeft Laura Stavinoha van 14.00 – 16.00 uur een lezing (1 uur) en een workshop (1 uur) over een effectief gebruik van en de controle over je stem.

Een stem kan diep raken. Zangers en sprekers weten dit. Als toeschouwer zie je dat iemand succes heeft met zijn stem, maar wat heeft degene gedaan om zover te komen? Het is een fabel dat dit allemaal vanzelf gaat. Tijdens de lezing en in de workshop gaat Laura nader in op de oorzaken van die podiumangst en geeft ze je handvatten om die angst te onderkennen en te beheersen.

Na afloop van de workshop is er de gelegenheid om Laura’s (Engelstalige) boek VOICE – A Multifaceted Approach to Self-Growth and Vocal Empowerment te kopen.

Voor meer informatie: www.useyourvoice.nl

Toegang: 5 euro.

Meer informatie

De gast van Emma Cline | De Nieuwe Leeskring

maandag 2 oktober 2023

Op maandag 2 oktober om 19.00 uur bespreekt De Nieuwe Leeskring De gast van Emma Cline.  

“Intense, meeslepende roman over het leven van de obsceen rijken”, kopte Trouw bij de verschijning van het boek afgelopen mei. Hoofdpersoon is de jonge escort Alex. Ze laat zich meedrijven op de gebeurtenissen en probeert haar hoofd boven water te houden met bedrog, manipulatie en veel opportunisme. Toch, zeggen de recensenten, krijgen we geen hekel aan haar. De Gast is meeslepend, intens, broeierig, mysterieus en ondanks alles ontroerend. 

Emma Cline (1989) debuteerde in 2016 met De Meisjes, dat zich afspeelt in de entourage van de beruchte Charles Manson. Het boek werd meteen een internationaal succes. In 2020 verscheen de verhalenbundel Daddy. En dan nu opnieuw een roman: De Gast. Ook verkrijgbaar in het Engels!
Samengevat:
- Maandag 2 oktober 2023

- De Gast van Emma Cline

- Van 19.00 - 21.00 uur

- Bij De Nieuwe Boekhandel, Bos en Lommerweg 227

- Kosten zijn 9 euro (inclusief koffie, thee, fris, wijn, bier en koekjes en knabbels)

 

Meer informatie

Kinderboekenweek 2023

woensdag 4 oktober 2023

Vanaf woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober is het Kinderboekenweek met als thema ‘Bij mij thuis’. Tijdens deze week zullen we een aantal evenementen organiseren in de winkel. Zo hebben we bijvoorbeeld leerlingen van basisscholen uit de buurt gevraagd om een buikbandje te schrijven voor hun favoriete kinderboek. Hun tips kun je tijdens de Kinderboekenweek bewonderen in de winkel! Nadere informatie, ook over onze andere evenementen, volgt. In de tussentijd kun je deze website bezoeken met allerlei informatie over de Kinderboekenweek. En hieronder vind je alvast linkjes naar een aantal mooie en leuke kinderboeken!

Meer informatie