Leestips

Op deze pagina vind je (binnenkort) de nieuwste leestips van Bart, Melchior, Ienje, Tessa en Mai, van onze klanten en van onze Leeskring. In De Nieuwe Boekhandel zijn de boeken (mits voorradig) duidelijk herkenbaar door het buikbandje met dezelfde tekst als hieronder. Bestellen gaat eenvoudig en als je op werkdagen voor 23.00 uur bestelt en voor thuisbezorging kiest, ligt het de volgende dag op de mat, zonder verzendkosten (mits boven de €15,-). Bestel via onze Vriendenvoordeelkaart en alle bestellingen worden gratis naar je toe gezonden. Zo kun je ook een jarige verrassen die elders in het land woont!

Ben je klant van onze winkel en wil je ook een buikbandje schrijven? Wij zijn blij met je tekst van maximaal 30 woorden waaruit je enthousiasme spreekt en die duidelijk laat zien waarom jij het boek zo goed vindt. Als dank krijg je van ons een boekenbon van € 5,-.

De Nieuwe Leeskring zegt:

Nacht in Caracas

Karina Sainz Borgo

€ 19,99

“Een geweldig boek. Heel mooie taal. Prachtige zinnen. Bij het lezen realiseer je je wat een geluk we hier in Nederland hebben, maar ook dat het tij zomaar kan keren.”
“Je leest hoe het slechtste naar boven komt in mensen. Soms las ik het bijna als een avonturenroman en dan ineens besefte ik: het is echt gebeurd!”

Enkele reacties van onze eigen leesclub: De Nieuwe Leeskring

Monique zegt:

Nu is alles nog beter

Jeroen Blankert

€ 14,99

Een grinnik op iedere bladzijde. Jeroen Blankert vergroot de menselijke eigenaardigheden en verkleint daarmee onze dagelijkse zorgen. Waar maken we ons eigenlijk druk om? Lees elke dag een verhaaltje en je voelt je stukken beter.

Bart zegt:

Bizar

Sjoerd Kuyper

€ 15,95

Sallie Mo zegt: Een ding is me nu al opgevallen: er zit totaal geen structuur in de wereld. Schrijvers schaven en schrappen tot er niet één zinloos feit in hun boek staat maar in het echte leven struikel je over de zinloze feiten, echt bizar. Je wordt er gek van en ik weet niet of dat de bedoeling is.

Sallie Mo is de onnavolgbare hoofdpersoon van Bizar, een boek voor humorvolle diepgravers.

Tessa:

Vergeet de meisjes

Alma Mathijsen

€ 20,99

Je kunt echt merken dat Mathijsen met dit boek als auteur volwassen is geworden. De mogelijkheden en grenzen binnen vriendschapsliefde worden onderzocht met behulp van de verteller als voyeur: een silhouet achter het gordijn, onder het bed of in de kast, maar blijft het ethisch verantwoord om slechts te observeren? En passant lees je korte, treffende bespiegelingen en de spanning wijkt geen moment van de pagina.

Nicole zegt:

Dennie is een star

Maartje Wortel

€ 19,99

Een lekker warrig boek over een warrig mens. Niet-lineair en experimenteel, maar op een eerlijke, persoonlijke manier. Hoofdpersoon Ted (een jonge vrouw overigens) is continu op zoek naar iets, zingeving, geloof, zoiets, en probeert dat te vinden in het katje Dennie. Eerder laconiek dan grappig, ook al heb ik er af en toe hard om gelachen. Ik heb er ook om gehuild.

Nieuwste tip Aby

Hoe Tortot zijn vissenhart verloor

Benny Lindelauf

€ 21,99

Zijn er Nederlandse jeugdboekenauteurs die mooier schrijven dan Benny Lindelauf? Vast wel, maar ik ken ze niet. En wat een prachtig verhaal over een kok in oorlogstijd, die de waanzin weet te verwoorden met gebruikmaking van augurken en halve benen, en uiteindelijk zelf verlossing weet te vinden. Samen met de uitbundige illustraties veel meer dan zomaar een mooi jongerenboek. 10+

Leesclub Pink West zegt:

Een ladder naar de hemel

John Boyne

€ 21,99

“De auteur zorgt bij de lezer voor zowel irritatie als fascinatie voor de narcistische hoofdpersoon.” -  “Vanuit verschillende perspectieven wordt een origineel verhaal verteld over literaire oplichting met voorbedachte rade.” – “Boyne leeft zich uit in een ultieme slechterik, een grenzeloze narcist die meedogenloos over grenzen gaat.” - “Centrale vraag: wanneer is een verhaal iemands eigendom?”-  “Mooie compositie, prachtig ‘rond’ verhaal.” - “Gruwelijk en spannend tegelijk; je blijft benieuwd naar de afloop.”

Enkele reacties van de Leesclub Pink West, alle lezers zijn klant van onze winkel

pro-mbookslibr3 : libris