Nieuwste leestips

Op deze pagina vind je de nieuwste leestips van Bart, Mai, Fien, Laura, Sasja en Isa, van onze klanten en van onze Leeskring. In De Nieuwe Boekhandel zijn de boeken (mits voorradig) duidelijk herkenbaar door het buikbandje met dezelfde tekst als hieronder. De boeken zijn ook te bestellen via onze website!

Ben je klant van onze winkel en wil je ook een buikbandje schrijven? Wij zijn blij met je tekst van maximaal 30 woorden waaruit je enthousiasme spreekt en die duidelijk laat zien waarom jij het boek zo goed vindt. Als dank krijg je van ons een boekenbon van € 5,-.

Nachtdier

Nachtdier

Joost van Bellen

€ 20,99

In deze naar eigen zeggen 'oprecht gelogen autobiografie' neemt de dj je mee naar het Amsterdamse nachtleven van begin jaren '80. Het wereldje waarin hij zich begeeft is er een die het daglicht nauwelijks verdragen kan. Doorheen de vertelling van deze duistere maar ook uitbundige periode volgen we hem ook in het nu. In een tijd waarin hij door corona niet draaien kan en hij worstelt met de afwezigheid van zijn zo geliefde nachtleven. Dit tweede boek van Van Bellen is er een dat leest als een trein. Ondanks de donkere elementen in het boek is het verhaal luchtig geschreven en zit het barstensvol originele en kleurrijke metaforen. Interessant voer voor (oudere) nachtbrakers en Amsterdammers die nieuwsgierig zijn naar de nachtelijke historie van de stad. 

 

Aanbevolen door onze collega Sasja

Meer tips van Sasja? Klik hier!

Zonder gezicht

Zonder gezicht

Robert Bryndza

€ 12,99

Na zijn vorige serie boeken over de hoofdpersoon Erika Foster te hebben gelezen, wilde ik meteen beginnen aan deze nieuwe serie over Kate. De boeken van Robert Bryndza zorgen ervoor dat je elk moment van de dag wil lezen. Zoals een thriller hoort te zijn!

Aanbevolen door Nina, klant van De Nieuwe Boekhandel

 

Meer tips van klanten? Klik hier!

Een boekje troost

Een boekje troost

Jürgen Pieters

€ 23,99

Kan het Troosteloze ons troosten? Of wenden we ons daartoe tot de Suikerklontjesliteratuur? Jürgen Pieters graaft in korte essays aan beide kanten van deze vraag en komt boven met zowel subtiele als grootse citaten. Ik verklap nu alvast, vóór u begint te lezen, het antwoord op de vraag hierboven: Ja, wij worden getroost door schoonheid in al haar vormen. Vormen die Pieters voor ons vond bij J.M. Coetzee, Julian Barnes, Susan Sontag, Katie Roiphe, Brene Brown en Wim Kayzer, maar ook bij Shakespeare, Homerus en Dante. En daarnaast nog in de werken van vele anderen. Kom Troostzoekers, en laat u troosten!

 

Aanbevolen door onze collega Bart

 

Meer tips van Bart? Klik hier!

De waarheid

De waarheid

Colleen Hoover

€ 16,00

Hoofdpersonage Lowen mag de boekenserie van auteur Verity afmaken, nadat Verity een auto-ongeluk gehad heeft en niet meer kan schrijven. Lowen gaat door Verity’s aantekeningen heen en zo ontdekt ze verhalen die beter verborgen hadden kunnen blijven. De afwisseling tussen Veritys aantekeningen en Lowens ervaring tijdens haar verblijf met het gezin zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit. Continue vraag je je af, wat is de waarheid?

Aanbevolen door onze collega Laura

Middernachtbibliotheek

Middernachtbibliotheek

Matt Haig

€ 22,99

Nora is depressief en besluit dat ze niet meer wil leven. Ze komt in de Middernacht bibliotheek terecht, een plek tussen leven en dood. Hier krijgt ze de mogelijkheid om verschillende versies van haar leven te testen. Wil Nora dood, wil ze een ander leven of wil ze haar leven terug? De tijd dringt en Nora moet gauw keuzes maken. Een echte pageturner, want je raakt enorm geïnvesteerd in Nora haar leven en haar ontwikkeling als persoon. Een krachtig boek dat de lezer laat nadenken over hun eigen leven.

 

Aanbevolen door onze collega Laura

Meer tips van Laura? Klik hier!

Transcendent Kingdom

Transcendent kingdom

Yaa Gyasi

€ 12,95

Transcendent Kingdom is een sensitieve en subtiele roman over verslaving, depressie, rouw, religie, wetenschap, migratie en familie. Nogal wat thema’s, maar Gyasi doet ze allemaal recht. Dit is geen door sensatielust gedreven verhaal, waardoor het aanvankelijk misschien traag en afstandelijk aanvoelt, maar het maakt de leemten, het zwarte gat van de rouw en de moed van het overleven uiteindelijk op zeer knappe wijze invoelbaar. Als een mokerslag. 

 

Aanbevolen door onze collega Isa

 

Meer tips van Isa? Klik hier!

The Mountains Sing

The Mountains Sing

Nguyen Phan Que Mai

€ 13,95

The Mountains Sing is een nieuw, feministisch geluid binnen de literatuur over de oorlog in Vietnam: de vergeten vrouwen. Een meeslepend en ontroerend verhaal over de kracht van vrouwen, verteld vanuit het perspectief van verschillende generaties. In twee woorden: huiveringwekkend hoopvol.

 

Aanbevolen door onze collega Mai

 

Meer tips van Mai? Klik hier!

Kindertijd

Kindertijd

Tove Ditlevsen

€ 19,99

Kindertijd is het eerste deel in de autobiografische trilogie van de Kopenhaagse Tove Ditlevsen. In dit coming-of-age verhaal laat Ditlevsen de worstelingen zien die zij had met haar kindertijd. De schrijfstijl is krachtig, met vaak een dubbele boodschap in de korte zinnen. Na het lezen van dit boek blijft het gevoel van verdriet, verlangen, opluchting en eenzaamheid van Tove je bij.  

 

Aanbevolen door onze collega Fien

 

Meer tips van Fien? Klik hier!

pro-mbooks2 : libris