Tips van Aby

Op deze pagina vind je de leestips van Aby. In De Nieuwe Boekhandel zijn de boeken (mits voorradig) duidelijk herkenbaar door het buikbandje met dezelfde tekst als hieronder. Bestellen gaat eenvoudig en als je op werkdagen voor 23.00 uur bestelt en voor thuisbezorging kiest, ligt het de volgende dag op de mat. Zo kun je ook een jarige verrassen die elders in het land woont!

Hoe Tortot zijn vissenhart verloor

Hoe Tortot zijn vissenhart verloor

Benny Lindelauf

€ 21,99

Zijn er Nederlandse jeugdboekenauteurs die mooier schrijven dan Benny Lindelauf? Vast wel, maar ik ken ze niet. En wat een prachtig verhaal over een kok in oorlogstijd, die de waanzin weet te verwoorden met gebruikmaking van augurken en halve benen, en uiteindelijk zelf verlossing weet te vinden. Samen met de uitbundige illustraties veel meer dan zomaar een mooi jongerenboek. 10+

Roofstaat

Roofstaat

Ewald Vanvugt

€ 42,50

Na het lezen van dit boek denk je anders over de vaderlandse geschiedenis. Vanaf 11honderzoveel tot niet zo heel lang geleden volgt Vanvught onze landgenoten op hun rooftochten op zoek naar geld, macht en fysieke bevrediging. Geen prettig boek (vol moord en doodslag, slavernij, drugshandel en meer), maar wel belangrijk.

Wonder

Wonder

R.J. Palacio

€ 13,99

Wat een aandoenlijk boek! De 10 jarige Auggie heeft een zwaar misvormt gezicht, en gaat nooit zonder masker de straat op, anders schrikken de mensen maar van hem. Zijn moeder verzorgt zijn thuisonderwijs, maar het wordt echt tijd dat hij naar een gewone school gaat. Een school waar ook pestkoppen rondlopen, en vrienden die misschien geen echte vrienden zijn. Gaandeweg leert Auggie de goede en slechte vrienden te onderscheiden, en veranderen mensen ten goede. Mooi mooi mooi. Ook voor kinderen en ouders die er goed uitzien.

Gips

Gips

Anna Woltz

€ 15,99

Bestaan er spannende, mooie, boze, lieve, romantische en aandoenlijke boeken over een ziekenhuis? Ja. In Gips gaan de ouders van een twaalfjarig meisje ruziënd uit elkaar, verliest een zusje een vingertopje en blijkt het ziekenhuis dé plek om avonturen te beleven én om verliefd te worden op een mysterieuze jongen. Alle elementen voor een prachtig drama verweven in één bijzonder jeugdboek. Niet voor niets de winnaar van de gouden griffel 2016. 10+

Altijd vrolijk

Altijd vrolijk

Anke Kranendonk

€ 10,00

Aaf van Pommeren groeit op in een zwaar gelovig gezin. Haar vader wordt voorganger in de pinkstergemeente en sleept zijn gezin mee in zijn religieus werk. Aaf wordt vanzelfsprekend meegezogen, maar wil ook zwemmen, vaak, ver en snel. Ze gaat naar de sportacademie in Amsterdam, en wordt daar blootgesteld aan wereldlijke gedachten, gevaren en verlokkingen.
Het eerste boek voor volwassenen van kinderboekenschrijfster Anke Kranendonk gáát ergens over. Een fascinerend boek.

De onderwaterzwemmer

De onderwaterzwemmer

P.F. Thomése

€ 20,99

De 16-jarige Tin zwemt in oorlogstijd, samen met zijn vader, de rivier over. Tin bereikt de overkant. Maar de vader? Vanaf de eerste woorden word je meegesleept in het verhaal en in het duistere water.

Meneer Jules

Meneer Jules of het einde van alles

Herman van de Wijdeven

€ 16,50

’s Avonds hoort Jonathan het de weerman zeggen. Er komt geen morgen. Tijd voor paniek. Jonathan vermoed dat Meneer Jules en zijn merkwaardige machine er iets mee te maken hebben. Meneer Jules is niet erg spraakzaam, maar Jonathan begrijpt dat hij op dromenjacht moet.Laat je meesleuren in een prachtig boek over
het belang van toekomstdromen! 9+

pro-mbookslibr1 : libris