Tips van Fien

Op deze pagina vind je de leestips van Fien. In De Nieuwe Boekhandel zijn de boeken (mits voorradig) duidelijk herkenbaar door het buikbandje met dezelfde tekst als hieronder. Je kunt de boeken ook bestellen via onze website!

De onzichtbaren

De onzichtbaren

Roy Jacobsen

€ 14,99

De onzichtbaren is een verhaal over het ruwe leven op Noors eiland waar de natuur de overhand heeft. De grens tussen het leven op het eiland en het vaste land pijnlijk zichtbaar. Overleven tijdens de extreme weersomstandigheden is een worsteling en het eiland blijft achter op het verder ontwikkelde vaste land. Toch is iedereen gebonden aan het eiland en lijkt wegblijven van het eiland lastig. Jacobsen laat met zijn roman de kracht van traditie, identiteit en vrijheid zien. 

Kindertijd

Kindertijd

Tove Ditlevsen

€ 19,99

Kindertijd is het eerste deel in de autobiografische trilogie van de Kopenhaagse Tove Ditlevsen. In dit coming-of-age verhaal laat Ditlevsen de worstelingen zien die zij had met haar kindertijd. De schrijfstijl is krachtig, met vaak een dubbele boodschap in de korte zinnen. Na het lezen van dit boek blijft het gevoel van verdriet, verlangen, opluchting en eenzaamheid van Tove je bij.  

Daar waar de rivierkreeften zingen

Daar waar de rivierkreeften zingen

Delia Owens

€ 10,00

Van begin tot het einde vond ik Daar waar de rivierkreeften zingen een prachtige en meeslepende roman. Owens laat je ervaren hoe het is om eenzaam te zijn op een plek die volledig afgesloten is van de rest van de wereld. De droefenis en het isolement is een klap in het gezicht, maar je voelt ook kracht en moed. De ongerepte natuur wordt op zo’n magische manier beschreven dat het makkelijk is om te verdwijnen in het boek. Dit, in combinatie met de spanning en mysterie maakt het een weergaloos verhaal.

Het moois dat we delen

Het moois dat we delen

Ish Ait Hamou

€ 21,99

Het moois dat we delen is een roman met een actuele en politieke ondertoon. Het verhaal laat je stil staan bij hoe de maatschappij omgaat met migratie en diversiteit. Ait Hamou laat zien wat voor invloed geduld en nuance kunnen hebben op de kloof tussen twee verdeelde groepen. Het is een verhaal over eenzaamheid, kwetsbaarheid en hoop. Zijn roman is hartverscheurend en ontroerend tot het einde.

Het tegenovergestelde van een mens

Het tegenovergestelde van een mens

Lieke Marsman

€ 20,00

“Als mensen slecht waren, en ik wilde goed zijn, dan moest ik ervoor zorgen dat ik het tegenovergestelde van een mens was.” 

Het tegenovergestelde van een mens is een roman, essay- en dichtbundel in een. Het snijdt actuele en belangrijke onderwerpen aan zoals klimaatverandering, feminisme en eenzaamheid. Lieke Marsman laat met dit boek een verfrissende nieuwe stem horen. Zeker een aanrader! 

pro-mbooks3 : libris