Tips van Isa

Op deze pagina vind je de leestips van Isa. In De Nieuwe Boekhandel zijn de boeken (mits voorradig) duidelijk herkenbaar door het buikbandje met dezelfde tekst als hieronder. Je kunt de boeken ook bestellen via onze website!

Transcendent Kingdom

Transcendent kingdom

Yaa Gyasi

€ 12,95

Transcendent Kingdom is een sensitieve en subtiele roman over verslaving, depressie, rouw, religie, wetenschap, migratie en familie. Nogal wat thema’s, maar Gyasi doet ze allemaal recht. Dit is geen door sensatielust gedreven verhaal, waardoor het aanvankelijk misschien traag en afstandelijk aanvoelt, maar het maakt de leemten, het zwarte gat van de rouw en de moed van het overleven uiteindelijk op zeer knappe wijze invoelbaar. Als een mokerslag. 

 

Het is warm in de hivemind

Het is warm in de hivemind

Maxime Garcia Diaz

€ 22,99

Het is warm in de hivemind is de fascinerende, vernieuwende debuutbundel van Maxime Garcia Diaz, die in 2019 het NK Poetry won. Voor wie geïnteresseerd is in (of opgroeide met) het internet, popcultuur, feminisme en meertaligheid. Een aanrader!

 

 

Schitterende kleine dingen

Schitterende kleine dingen

Cheryl Strayed

€ 22,50

Cheryl Strayed – de schrijfster die je misschien kent van het prachtige boek Wild – gaf jarenlang onder het pseudoniem Sugar online advies aan vreemden met grote en kleinere vragen. Een selectie is nu in dit boek gebundeld. Verwacht geen suikerzoete bedoening – de doorleefde en compassievolle verhalen en ‘adviezen’ zijn werkelijk troostend, inspirerend, humoristisch en humaan.

Confrontaties

Confrontaties

Simone Atangana Bekono

€ 22,99

Onlangs bekroond met de Hebban Debuutprijs, verkozen tot Beste Boek voor Jongeren 2021 en genomineerd voor de shortlist van de Libris Literatuurprijs – en terecht! Zeer knappe debuutroman van Simone Atangana Bekono, die je meezuigt in de broeiende, beklemmende leefwereld van Salomé, een personage dat je nog lang bij zal blijven.

Charlatans

Charlatans

Daphne Huisden

€ 22,50

NRC noemde het dé verrassing van de zomer, en een verrassing is het! Charlatans is een dystopische roman vol kleur, fantasie, humor en vertelplezier. Het boek is tegelijk luchtig en spannend en leest heerlijk vlot door, terwijl het serieuze vragen opwerpt over burgerschap en verzet. Met Houdini-achtige sleight of hand, show en charme.

Gloei

Gloei

Edward van de Vendel

€ 22,50

Gloei is een prachtige interviewbundel waarin twintig queer jongeren aan het woord komen. Ontroerende, aangrijpende en vrolijke gesprekken over onderwerpen als verliefdheid, geloof, seks, pretparken, sprookjes, oorlog, eenzaamheid, daten, familie en gebakjes. De interviews, vol zorgvuldig gestelde vragen en openhartige antwoorden, schetsen een bijzonder en divers beeld van wat leeft onder jongeren met uiteenlopende identiteiten.

Leerschool

Leerschool

Tara Westover

€ 15,00

Leerschool speelt in de bergen van Idaho en is de autobiografie van een jonge Amerikaanse die zich ontworstelt aan het gewelddadige en streng Mormoonse gezin waarin ze opgroeit. Een aangrijpend en stranger than fiction-verhaal over onvoorstelbare veerkracht.

pro-mbooks2 : libris