Op deze pagina vind je de leestips van onze klanten en voormalig collega's. In De Nieuwe Boekhandel zijn de boeken (mits voorradig) duidelijk herkenbaar door het buikbandje met dezelfde tekst als hieronder. Je kunt de boeken ook bestellen via onze website!

Ben je klant van onze winkel en wil je ook een buikbandje schrijven? Wij zijn blij met je tekst van maximaal 60 woorden waaruit je enthousiasme spreekt en die duidelijk laat zien waarom jij het boek zo goed vindt. Als dank krijg je van ons een boekenbon van € 5,-.


 

De afgronden

De afgronden

Pilar Quintana

€ 23,99

Quintana schrijft raak en levendig, gelardeerd met een vleug magisch realisme, over de afgronden in de levens van ouders en hoe die kinderen kunnen beschadigen. De Afgronden is een Columbiaans juweeltje!

Aanbevolen door Annette, klant bij De Nieuwe Boekhandel.

De eilanden

De eilanden

A. Alberts

€ 19,99

De Eilanden is een echt uniek boek. Alberts lapt alle “regels” van de literatuur aan zijn laars en vertelt zijn verhalen op een compleet eigen manier. De verhalen volgen niet de standaard ‘begin, kern, slot’ en je krijgt als lezer erg weinig informatie of context. De verhalen gaan over eenzaamheid en sociale conventies en hebben soms een absurdistisch randje.

 

Aanbevolen door onze oud collega Luc. 

Bijna een vader

Bijna een vader

Alejandro Zambra

€ 26,99

Alejandro Zambra’s schrijfstijl grijpt je als een warme deken die je, eenmaal omgeslagen, niet meer wil afschudden. Hij verhaalt over het leven en de liefde zoals die is, niet zoals die zou moeten zijn. Daarbij beschrijft hij veel episodes in detail om vervolgens veel dingen onbesproken te laten en de lezer de ruimte te geven om de ontbrekende stukken voor zichzelf in te vullen.

 

Aanbevolen door Pieter, klant van De Nieuwe Boekhandel

Zonder gezicht

Zonder gezicht

Robert Bryndza

€ 12,99

Na zijn vorige serie boeken over de hoofdpersoon Erika Foster te hebben gelezen, wilde ik meteen beginnen aan deze nieuwe serie over Kate. De boeken van Robert Bryndza zorgen ervoor dat je elk moment van de dag wil lezen. Zoals een thriller hoort te zijn!

Aanbevolen door Nina, klant van De Nieuwe Boekhandel

Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw

Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw

Davide Morosinotto

€ 19,50

Een prachtig spannend verhaal. Bloedstollend, je voelt de ijskoude wind als je een bladzijde omslaat. Prachtig vertelde oorlogsroman. Het is een prachtig einde voor Nadia en Victor. Als je van spanning en avontuur houdt is dit het juiste boek!

Aangeraden door onze jonge klant en boekenverslinder Brody (10 jaar)

Amerikanah

Amerikanah

Chimamanda Ngozi Adichie

€ 15,00

In Americanah word je meegenomen in de levens van Ifemelu en Obinze, die aan het einde als je beste vrienden voelen. Het is een wereldse roman, waarin dankzij de gedurfde en realistische schrijfstijl van Adichie belangrijke onderwerpen zoals ras, immigratie en identiteitscrisis aan bod komen. Dit boek biedt inzichten in het leven van een immigrant, hoe moeilijk het kan zijn, en het onvermijdelijke maar vaak ontkende gevoel van heimwee. Door dit boek werd me duidelijk dat niet alle immigranten hun land uit vluchten, en vaak zelfs ook juist blij zijn om terug te kunnen.

Aanbevolen door Romane, klant van De Nieuwe Boekhandel

Mrs. Degas

Honden voor het leven

Arthur Japin

€ 17,99

Arthur Japin duikt hier in het leven van de Franse schilder Edgar Degas. Op jonge leeftijd wordt deze verliefd op zijn nichtje Estelle, die langzaam haar zicht verliest. Hij is onhandig in de liefde en mist zijn kans. Als hij later zelf blind wordt denkt hij steeds vaker terug aan haar. Een waargebeurd verhaal, en prachtig naverteld door Japin. 

Aanbevolen door Hilde Brontsema, klant van De Nieuwe Boekhandel

De herinnerde soldaat

De herinnerde soldaat

Anjet Daanje

€ 27,90

In de eerste wereldoorlog raakt een soldaat, Amand, zijn geheugen kwijt. Hij wordt opgenomen in een gesticht in Gent. Juliënne ‘herkent’ hem als haar gemiste man en het lukt haar om hem uit het gesticht mee naar huis te krijgen. Juliënne vertelt hem over zijn verleden en hij probeert de man te worden die hij ooit was en die zij in hem ziet. Zijn nieuwe leven gaat gepaard met heftige nachtmerries en ernstige schuldgevoelens over de afschuwelijke dingen die hij heeft gedaan. Langzaam krijgt hij zijn geheugen terug. Toch lijkt zij dingen achter te houden. Wat verzwijgt Juliënne, en hoe zit het met zijn dromen? 

De herinnerde soldaat is een prachtige roman over identiteit waarin Amand en Juliënne uit twee visies de beste herinnering componeren heeft me diep geraakt.

Gelezen en getipt door onze klant Marjo Dankers.

Een ladder naar de hemel - John Boyne

Een ladder naar de hemel

John Boyne

€ 21,99

“De auteur zorgt bij de lezer voor zowel irritatie als fascinatie voor de narcistische hoofdpersoon.” -  “Vanuit verschillende perspectieven wordt een origineel verhaal verteld over literaire oplichting met voorbedachte rade.” – “Boyne leeft zich uit in een ultieme slechterik, een grenzeloze narcist die meedogenloos over grenzen gaat.” - “Centrale vraag: wanneer is een verhaal iemands eigendom?”-  “Mooie compositie, prachtig ‘rond’ verhaal.” - “Gruwelijk en spannend tegelijk; je blijft benieuwd naar de afloop.”

Enkele reacties van de Leesclub Pink West, alle lezers zijn klant van onze winkel

Icarië - Uwe Timm

Icarië

Uwe Timm

€ 25,00

Het duurde veertig jaar voor dit verhaal het hoofd van Uwe Timm zou verlaten. Eenmaal op papier werd Icarië een meeslepende roman. Tegen de achtergrond van de chaos in het naoorlogse Duitsland keert een Amerikaanse inlichtingenofficier terug naar zijn geboorteland. Hij krijgt opdracht het verhaal van een professor te achterhalen die een hoofdrol speelt in het onderzoek naar rassenleer en rassenhygiëne. Wetenschap uit idealisme die verandert in munitie voor de politiek van de nazi’s. Met de Amerikanen als bevrijders die het land in bezit nemen, seks in de vorm van list, lust en liefde en een ronduit hilarisch slot. Wat een knap boek.

Gelezen en getipt door onze klant Arjen van Ginkel

De Russische revolutie - Sean McMeekin

De Russische revolutie

Sean McMeekin

€ 30,99

Een múst voor iedereen die wil begrijpen hoe door een Duitse coup Lenin aan de macht kon komen. McMeekin laat zien hoe de Russische revolutie betaald werd door de Duitsers.

Hans Luiten is historicus en klant bij De Nieuwe Boekhandel

Het achtste leven - Haratischwili

Het achtste leven

Nino Haratischwili

€ 22,50

Het mooiste wat ik in twee jaar heb gelezen! Wie van Dostojevski houdt, vindt deze stijl prachtig, wie Honderd jaar eenzaamheid  mooi vond, vindt het verhaal prachtig.

Aanbeveling van Saarein te Brake, klant van De Nieuwe Boekhandel

De Grijze Jager 1: De ruïnes van Gorlan - John Flanagan

De ruïnes van Gorlan

John Flanagan

€ 15,99

De Grijze jager is een boek waarin je alles leert over de Middeleeuwen en het ridderschap in een prachtig verhaal. Ik vond het een geweldig boek, super spannend, met een zinderend einde en een vreselijke cliffhanger. Dus lees ook de rest maar, uiteindelijk kun je nooit meer stoppen met de serie.

Aanbevolen door Lotte, 10 jaar, klant van De Nieuwe Boekhandel

De soldaat was een dolfijn - Eva Meijer

De soldaat was een dolfijn

Eva Meijer

€ 17,99

Een politieke stem voor dieren! Dit boekje kan gezien worden als een opening naar een nieuwe praktijk. Voor wie geen opening ziet, is dit minstens een gelegenheid om de wereld tijdelijk geheel anders te bezien. De soldaat was een dolfijn is een dapper, origineel, grensverleggend en bijzonder goed en toegankelijk geschreven essay..

Merel Kamp is recensent en klant bij De Nieuwe Boekhandel

pro-mbooks2 : libris