Op deze pagina vind je de leestips van onze klanten. In De Nieuwe Boekhandel zijn de boeken (mits voorradig) duidelijk herkenbaar door het buikbandje met dezelfde tekst als hieronder. Bestellen gaat eenvoudig en als je op werkdagen voor 23.00 uur bestelt en voor thuisbezorging kiest, ligt het de volgende dag op de mat. Zo kun je ook een jarige verrassen die elders in het land woont!

Ben je klant van onze winkel en wil je ook een buikbandje schrijven? Wij zijn blij met je tekst van maximaal 30 woorden waaruit je enthousiasme spreekt en die duidelijk laat zien waarom jij het boek zo goed vindt. Als dank krijg je van ons een boekenbon van € 5,-.

Een ladder naar de hemel - John Boyne

Een ladder naar de hemel

John Boyne

€ 21,99

“De auteur zorgt bij de lezer voor zowel irritatie als fascinatie voor de narcistische hoofdpersoon.” -  “Vanuit verschillende perspectieven wordt een origineel verhaal verteld over literaire oplichting met voorbedachte rade.” – “Boyne leeft zich uit in een ultieme slechterik, een grenzeloze narcist die meedogenloos over grenzen gaat.” - “Centrale vraag: wanneer is een verhaal iemands eigendom?”-  “Mooie compositie, prachtig ‘rond’ verhaal.” - “Gruwelijk en spannend tegelijk; je blijft benieuwd naar de afloop.”

Enkele reacties van de Leesclub Pink West, alle lezers zijn klant van onze winkel

Uit de diepten van de hel - Marcel Hulspas

Uit de diepten van de hel

Marcel Hulspas

€ 27,99

Wil je echt begrijpen welke theologische discussies in de eerste eeuwen van het christendom en de islam speelden? Lees dan dit boek van Hulspas. Na dit boek relativeer je alle dogma’s van fanatiekelingen én schreeuwers op het internet die zeggen precies te weten wat het christendom en de islam inhouden.

Aanbevolen door Hans Luiten, klant van De Nieuwe Boekhandel en auteur van ‘Begrijp jij het Midden-Oosten nog?’

Icarië - Uwe Timm

Icarië

Uwe Timm

€ 25,00

Het duurde veertig jaar voor dit verhaal het hoofd van Uwe Timm zou verlaten. Eenmaal op papier werd Icarië een meeslepende roman. Tegen de achtergrond van de chaos in het naoorlogse Duitsland keert een Amerikaanse inlichtingenofficier terug naar zijn geboorteland. Hij krijgt opdracht het verhaal van een professor te achterhalen die een hoofdrol speelt in het onderzoek naar rassenleer en rassenhygiëne. Wetenschap uit idealisme die verandert in munitie voor de politiek van de nazi’s. Met de Amerikanen als bevrijders die het land in bezit nemen, seks in de vorm van list, lust en liefde en een ronduit hilarisch slot. Wat een knap boek.

Gelezen en getipt door onze klant Arjen van Ginkel

Onderdrukt door de verlosser - Hester den Boer

Onderdrukt door de verlosser

Hester den Boer

€ 21,99

Hester den Boer schetst zonder dikdoenerij een indringend beeld van de Stalinistische erfenis in het huidige Rusland. Met korte en heldere stukken over de geschiedenis en pakkende voorbeelden uit het Rusland van nu. Ik raad het boek ook aan aan de mensen die mijn lezingen over Rusland bezoeken.

Aanbevolen door Hans Luiten, historicus en klant van De Nieuwe Boekhandel

Juniper - Monica Furlong

Juniper

Monica Furlong

€ 15,95

Ik vind Juniper een heel leuk boek, omdat het heel spannend is. Soms is het zo spannend dat ik het gevoel van spanning in m’n buik voel. Ik raad je dit boek aan als je van spannend en avontuurlijk houdt.

Aanbevolen door onze jonge klant en boekenverslindster Fee Sluys (10), wiens beste vriendin toevallig ook Juniper heet!

De bovenwereld 2: De magiërs - Scarlett Thomas

De magiërs

Scarlett Thomas

€ 16,99

Ik ben enthousiast over dit boek omdat het me meeneemt naar een wereld van verschillende magische boeken. Ik heb dit boek in een halve dag uitgelezen. Het is geen standaard verhaal waarin een paar hoofdpersonen monsters gaan verslaan. Dit boek grijpt je en dwingt je om het uit te lezen.

Aanbevolen door onze jonge klant en boekenverslindster Carmela van de Pol, 11 jaar

Nouri - Henk Spaan

Nouri

Henk Spaan

€ 20,00

Arjen zegt:

Nouri is een boek over liefde. De liefde voor het spelletje, voor de Amsterdamse wijk Geuzenveld-Slotermeer en voor de voetballer Abdelhak Nouri (21). Een hommage aan een onmiskenbaar talent en een heel sympathieke jongen. Vriend en tegenstander sloten hem in hun hart, want Nouri wist mensen te verbinden. Henk Spaan schreef een hartstochtelijk boek over de speler die zijn uren langs de lijn kleur gaf. Over het plezier dat zijn voetbal uitstraalde en over de toewijding van Nouri en de mensen om hem heen. Hun droom spatte uit elkaar tijdens een oefenwedstrijd in de zomer van 2017. Dit is een fijn eerbetoon om met youtube binnen handbereik te lezen. #stay strong Appie.

Aanbevolen door Arjen van Ginkel: historicus, klant, lezer en liefhebber

De sigarenfabriek van Isay Rottenberg - Hella en Sandra Rottenberg

De sigarenfabriek van Isay Rottenberg

Hella Rottenberg ; Sandra Rottenberg

€ 17,50

Een werkelijk verbijsterend verhaal over de Russisch-Joodse Isay Rottenberg, die vlak voor Hitlers machtsovername in Duitsland een sigarenfabriek overneemt en tegen de naziterreur in zolang mogelijk open probeert te houden. Ik las het in één ruk uit.

De Russische revolutie - Sean McMeekin

De Russische revolutie

Sean McMeekin

€ 30,99

Een múst voor iedereen die wil begrijpen hoe door een Duitse coup Lenin aan de macht kon komen. McMeekin laat zien hoe de Russische revolutie betaald werd door de Duitsers.

Hans Luiten is historicus en klant bij De Nieuwe Boekhandel

Onder een hemel van sproeten - Alex Boogers

Onder een hemel van sproeten

Alex Boogers

€ 20,50

Leven zoals het niet hoort, maar wat is normaal? Hoe hoort het dan wel? Na enige tijd had Boogers me wéér te pakken. Gaandeweg kon ik het boek niet meer wegleggen en ik durf te wedden dat menigeen bij het bezoek van Muis aan de dierenarts een traantje heeft weggepinkt. Boogers flikt het weer, althans wat mij betreft.

Aanbevolen door Arjen van Ginkel, klant van De Nieuwe Boekhandel

Winter in Amerika - Rob van Essen

Winter in Amerika

Rob van Essen

€ 15,00

Een paar jaar geleden werd Peter Buwalda vanuit het niets bekend toen 'De wereld draait door' opeens aandacht aan hem besteedde. En eigenlijk verdient Rob van Essen dat ook. Winter in Amerika is een boek dat je meteen vanaf de titel op het verkeerde been zet. En dat is heerlijk. Want je weet niet wat er komt, maar wil wel weten waar het eindigt. Wat een lekker boek zeg! 

Marnix van Egmond is klant bij De Nieuwe Boekhandel

Graeme Macrae Burnet

Zijn bloedige plan

Graeme Macrae Burnet

€ 19,99

Weergaloos goed geschreven en boeiend van begin tot eind. Niet voor niets werd het genomineerd voor de Man Booker Prize 2016. Nadat ik het uit had, bleef het nog dagenlang in mijn gedachten. Geschreven op basis van bestaande documenten.

Aanbeveling van Wil Buiteman-Zwitsers, klant van De Nieuwe Boekhandel

Dwalen in het antropoceen - René ten Bosch

Dwalen in het Antropoceen

René ten Bos

€ 22,90

Een belangwekkend en goed geschreven boek van de nieuwe Denker des Vaderlands. Dwalen is het devies. De wolk is hét beeld bij het antropoceen: ongrijpbaar, veranderlijk en grillig. Zo ook soms dit werk.

Aanbevolen door Merel Kamp, klant van De Nieuwe Boekhandel

Het achtste leven - Haratischwili

Het achtste leven

Nino Haratischwili

€ 22,50

Het mooiste wat ik in twee jaar heb gelezen! Wie van Dostojevski houdt, vindt deze stijl prachtig, wie Honderd jaar eenzaamheid  mooi vond, vindt het verhaal prachtig.

Aanbeveling van Saarein te Brake, klant van De Nieuwe Boekhandel

getipt door Aby

Altijd vrolijk

Anke Kranendonk

€ 6,00

Aaf van Pommeren groeit op in een zwaar gelovig gezin. Haar vader wordt voorganger in de pinkstergemeente en sleept zijn gezin mee in zijn religieus werk. Aaf wordt vanzelfsprekend meegezogen, maar wil ook zwemmen, vaak, ver en snel. Ze gaat naar de sportacademie in Amsterdam, en wordt daar blootgesteld aan wereldlijke gedachten, gevaren en verlokkingen.

Het eerste boek voor volwassenen van kinderboekenschrijfster Anke Kranendonk gáát ergens over. Een fascinerend boek.

getipt door Aby

De onderwaterzwemmer

P.F. Thomése

€ 20,99

De 16-jarige Tin zwemt in oorlogstijd, samen met zijn vader, de rivier over. Tin bereikt de overkant. Maar de vader?

Vanaf de eerste woorden word je meegesleept in het verhaal en in het duistere water.

De Buddenbrooks - Thomas Mann

De Buddenbrooks

Thomas Mann

€ 39,99

Ik moest even inkomen, maar toen kon ik niet meer stoppen. Wat een boek. Mann schetst op een weergaloze wijze de benepen sfeer van een burgerlijke familie in verval. En je wilt gelijk naar Lübeck op vakantie (of weer terug)!

Aanbevolen door Hans Luiten, klant van De Nieuwe Boekhandel

De dure eed van Hannibal - John Prevas

De dure eed van Hannibal

John Prevas

€ 26,99

‘Iedereen moet het kunnen lezen en zich ermee vermaken’, dat is het doel dat John Prevas zich stelde. Al sinds  jaren bestudeert hij Hannibal Barcas, de Carthaagse veldheer die, in navolging van zijn vader, zwoor om de Romeinen een kopje kleiner te maken. Hij trok hiertoe met tienduizenden soldaten, olifanten en paarden, vanuit Spanje over de Pyreneeën en de Alpen en deed in Rome de knieën bibberen. Het was een triomftocht, maar een hele dure, die bovendien na jaren eindigde in een fiasco. De auteur trad in de voetsporen van zijn actieheld, en trok over bergpassen, volgde rivieroevers en las alles wat er te vinden was. Met als resultaat: een geweldig boek!

Aanbevolen door Arjen van Ginkel, historicus en klant van De Nieuwe Boekhandel

Zout, vet, zuur, hitte - Samin Nosrat

Zout, vet, zuur, hitte

Samin Nosrat

€ 39,99

Zelfs in een kast vol kapotgelezen kookboeken mag deze niet ontbreken. Samin beschrijft de werking van de vier essentiële elementen op zo'n toegankelijke manier dat je straks ieder gerecht weet te verbeteren. Een scheikundeboek waar je je vingers bij aflikt.

Aanbevolen door Sophie Siemerink, klant van De Nieuwe Boekhandel

De wintertuin - Jan Konst

De wintertuin

Jan Konst

€ 22,99

Lezen voor als je de Duitse geschiedenis beter wilt begrijpen! Aan de hand van een familie neemt Konst je vlot mee door het keizerrijk, de republiek van Weimar, de nazi-periode en de DDR. Onderhoudend en informatief!

Aanbevolen door Hans Luiten, klant van De Nieuwe Boekhandel

Tijl - Daniel Kehlmann

Tijl

Daniel Kehlmann

€ 21,99

Het lijkt over Tijl te gaan, maar meer nog gaat het over zijn geliefden die slachtoffer worden. Als lezer voel je je betrokken en tegelijkertijd machteloos.  Een prachtige historische roman.

Aanbevolen door Dick van de Velde, klant van De Nieuwe Boekhandel

Het noordwater - Ian McGuire

Het noordwater

Ian McGuire

€ 20,99

Het is alsof je driehonderd pagina’s lang zelf aan boord leeft van een walvisvaarder, de krakende masten, opdoemende ijsbergen, de geuren, keiharde zeemannen, de kou en de wind, in deze literaire thriller laat Ian McGuire je even volledig verdwijnen in het benevelde hoofd van scheepsarts van The Volunteer te midden van het ijzige en duistere Noordwater.

Gelezen door Loek Buter, bezoeker van De Nieuwe Boekhandel

De Grijze Jager 1: De ruïnes van Gorlan - John Flanagan

De ruïnes van Gorlan

John Flanagan

€ 15,99

De Grijze jager is een boek waarin je alles leert over de Middeleeuwen en het ridderschap in een prachtig verhaal. Ik vond het een geweldig boek, super spannend, met een zinderend einde en een vreselijke cliffhanger. Dus lees ook de rest maar, uiteindelijk kun je nooit meer stoppen met de serie.

Aanbevolen door Lotte, 10 jaar, klant van De Nieuwe Boekhandel

De Edele Kunst van Not Giving A Fuck - Mark Manson

De edele kunst van not giving a fuck

Mark Manson

€ 20,99

Dit boek is de grappigste en meest inspirerende schop onder de kont van 2017. Recht door zee, nuchter en rauw. In De Edele Kunst van Not Giving A Fuck draait het om vragen, als: wat vind je nu echt belangrijk in het leven? Wat vind je zo de moeite waard dat je er bereid bent voor te vechten? Het boek zette mij aan om mijzelf weer eens te relativeren en er juist daarom iets groots en meeslepends van te maken. Let’s go!

Johan Stevens is cabaretier en klant van De Nieuwe Boekhandel

De geest uit de fles - Ger Groot

De geest uit de fles

Ger Groot

€ 34,50

Dit is een belangrijk boek, om redenen die Groot zelf aandraagt: “Het denken kan nooit straffeloos voorbijgaan aan zijn eigen verleden [...]”. In ‘De Geest uit de fles’ zie je de westerse mens eeuwenlang met de vraag naar zichzelf stuntelen. Dat is tegelijk confronterend én relativerend.

Merel Kamp is recensent en klant van De Nieuwe Boekhandel

De Opvoeders - Stine Jensen

De opvoeders

Stine Jensen ; Frank Meester

€ 24,99

De Opvoeders is een zeer toegankelijk boek over opvoeden en wat daar door de eeuwen heen zoal over is gedacht en beweerd. Een brede selectie denkers en wetenschappers passeert (kort) de revue, afgewisseld met persoonlijke anekdotes en lees- en kijklijstjes. Jensen en Meester leren je hoe je de twijfel die bij opvoeden komt kijken productief maakt.

Merel Kamp is recensent en klant bij De Nieuwe Boekhandel

De soldaat was een dolfijn - Eva Meijer

De soldaat was een dolfijn

Eva Meijer

€ 17,50

Een politieke stem voor dieren! Dit boekje kan gezien worden als een opening naar een nieuwe praktijk. Voor wie geen opening ziet, is dit minstens een gelegenheid om de wereld tijdelijk geheel anders te bezien. De soldaat was een dolfijn is een dapper, origineel, grensverleggend en bijzonder goed en toegankelijk geschreven essay..

Merel Kamp is recensent en klant bij De Nieuwe Boekhandel

Als de winter voorbij is

Als de winter voorbij is

Thomas Verbogt

€ 19,99

Paul Diderich zegt:

Schitterend hoe de schrijver taal en gedachten verweeft. Zelden is het dat schrijfstijl opvalt vanwege intense schoonheid. Het is een boek dat ik alleen al daarom nog eens zal herlezen!.  

Bakkerij Bliss

Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss

Kathryn Littlewood

€ 17,99

Lotte (10 jaar) zegt:

Bakkerij Bliss is een betoverend boek waarin je door en door wilt lezen. Je kunt dit boek duizend keer lezen en dan nog ontdek je nieuwe dingen. Als je dit hebt gelezen wil je meteen door met deel twee en ook de andere delen zijn aanraders. 

De grijze jager. De ruïnes van Gorlan

De ruïnes van Gorlan

John Flanagan

€ 12,99

Lotte (10 jaar) zegt:

De Grijze jager is een boek waarin je alles leert over de Middeleeuwen en het ridderschap in een prachtig verhaal. Ik vond het een geweldig boek, super spannend, met een zinderend einde en een vreselijke cliffhanger. Dus lees ook de rest maar, uiteindelijk kun je nooit meer stoppen met de serie.

De Naam van de roos

De naam van de roos

Umberto Eco

€ 15,00

Hans Luiten zegt:

De Naam van de Roos: het boek heb ik zo vaak herlezen, de film met mijn leerlingen al 10 keer gezien. Een boek met een enorm spannend complot en tegelijkertijd allerlei informatie over middeleeuwse filosofie en theologie. Als je de tegenstelling tussen aanhangers van Aristoteles en Plato op een thriller-achtige wijze wil leren begrijpen: koop dit boek! 

Een eigen eiland

Een eigen eiland

Esther J. Ending

€ 19,99

Mischa de Vries zegt:

In een levendige schrijfstijl word je meegenomen naar het prachtige, maar gevaarlijke Ibiza van de jaren tachtig, een kant van het eiland die je als toerist niet kent. De aantrekkingskracht van het eiland en de verlangens van de hoofdpersoon staan centraal en worden prachtig beschreven. Het moet wel heel bijzonder zijn geweest om als kind op Ibiza op te groeien.

Kiezen of delen

Kiezen of delen

Ellen Geerlings

€ 31,00

Merel Kamp zegt:

Grondig en goed geschreven. Geerlings laat zien dat het in afwezigheid van grote, richtinggevende verhalen mogelijk is weloverwogen keuzes te maken waarin we onszelf laten zien en tegelijkertijd de complexiteit van de wereld recht doen.

Nimmerthuis

Nimmerthuis

Laird Hunt

€ 20,99

Arjen van Ginkel zegt: 

Ik had eigenlijk geen tijd dus las ik in flarden over een vrouw die als man verkleed meevecht in de Amerikaanse Burgeroorlog. Uiteindelijk stond ik  ’s ochtend om 5.00 uur op om het boek uit te lezen. Een poëtisch, gewelddadig, soms mysterieus en meeslepend verhaal over een persoonlijke bevrijding. Mooiste beeld? De hoofdpersoon die haar rokken optilt om na maanden te voelen hoe heerlijk het is om te rennen over een akker.

Schijtluis

Schijtluis

Marjolijn van Kooten

€ 15,00

Hans Luiten zegt:

Schijtluis, een boek dat ik kocht nadat ik een interview met de schrijfster hoorde. Heel dapper hoe Marjolein van Kooten openhartig vertelt hoe zij stap voor stap haar angststoornis accepteerde en ernaar leerde te leven, met een nooit gebruikt toilet in haar auto. Leest als een trein. 

Zeldzame aarden

Zeldzame aarden

Sandro Veronesi

€ 11,99

Eva de Rooij zegt:

Ik heb het boek Zeldzame aarden gelezen en vind het een dikke aanrader!! Het is lekker geschreven, grappig en gevoelig maar ook vol mooie zinnen. Zo wil ik de zin: "Als vandaag een vis was gooide ik hem terug in zee" vaker gaan gebruiken ;-) Een boek waar je zendingsdrang van krijgt en waarvan je het laatste hoofdstuk wilt kopiëren om aan iedereen uit te delen!

Tip van Mathilde Franse:

De laatste liefdesbrief

Jojo Moyes

€ 12,50

Laat je niet afschrikken door de 'zoete' kaft van dit boek! 
De werkelijkheid is een prachtig boek waarbij twee verhalen feilloos in elkaar overlopen. Geen simpele chicklit maar een goed doordacht verhaal over ingewikkelde liefdesrelaties in twee verschillende tijdperken. Als je in het verhaal zit laat het boek je niet meer los. Verrassend van het begin tot het einde.

Getipt door Lotte (10):

Inwijding

Veronica Roth

€ 19,99

Divergent (Inwijding) is een boek waarbij je de bladzijden alsmaar wilt omslaan, en je de spanning voelt oplopen. Het is een erg spannend verhaal met veel liefde en gevoelens., je voelt precies wat de personen ook voelen.

Getipt door Hans Luiten:

Muren van alle tijden

Fik Meijer

€ 15,00

Ik ken Fik Meijer van zijn prachtige boeken en verhalen over de oudheid: veel informatie, humor en eruditie. Maar Fik Meijer is ook reisleider. Over onuitstaanbare reizigers, enorme blunders en fantastische plekken heeft hij een luchtig en leuk boekje geschreven, dat ook perfect is als cadeau.

Getipt door Sandra Rison:

De boekendief

Markus Zusak

€ 9,99

Ik wist niet dat de Dood zo'n levendig verhaal kon vertellen. Veelzijdig, ontroerend en het boek bracht mij, ondanks veel droefheid, ook aan het lachen, wat vooral aan de dialogen lag.

Getipt door Charlotte de Ruiter:

Metronome

Lorànt Deutsch

€ 12,50

De kleine geschiedenis van Parijs. Een leuk boek vol anekdotes en kleine onbekende geschiedenisverhalen over Parijs. Via metrostations reis je door de tijd en door de stad en leer je zó veel meer dan wat er in de reisboekjes staat.

Getipt door Fieke Kroon:

Tot ziens daarboven

Pierre Lemaitre

€ 25,00

Gruwelijk eerlijke roman over alle grijstinten in de menselijke natuur. Alles overstijgende vriendschap en nietsontziende ambitie zijn de twee tegenpolen in deze fascinerende pageturner. Spannend en aangrijpend tot het eind!

Getipt door Hannah (10):

De Nedergrim

Matthew Jobin

€ 10,00

Ik vind De Nedergrim leuk omdat het een heeeel spannend verhaal is, en er ook heel veel verschillende wezens in voorkomen die niet bestaan. Maar het is ook heel meeslepend en leuk.

Getipt door Maarten Kolsloot:

Moord in de Bloedstraat & andere verhalen

Annejet van der Zijl

€ 10,00

Bundel misdaadverhalen van zeer goede non-fictieschrijfster die al meerdere sterke biografieën schreef. Verhalen gaan over misdaadzaken die normaal het journaal niet halen. Verhalen graven diep en geven soms teder, soms pijnlijk inzicht in de levens van gewone mensen en hun misstappen. Mooie stijl, goed gecomponeerd. Stijl valt met name op als je andere misdaadverslagen naast dit boek legt.

Getipt door Maarten Kolsloot:

Toen ik je zag

Isa Hoes

€ 19,95

Boek dat je niet weglegt tot het uit is. En dat gaat snel. Pijnlijk, verrassend, eerlijk, open, afgewogen verslag van het leven en de liefde voor iemand die ernstig depressief raakt en gaandeweg het verhaal wegzakt in zijn ongeluk. Nooit komt het erg voyeuristisch over, altijd met enige afstand en mooi beschreven. Uit in een dag.

Getipt door Maarten Kolsloot:

Solo

Wilfried de Jong

€ 12,50

Spannende verzameling columns van Wilfried de Jong, aangevuld met enkele sprankelende nieuwe verhalen. De Jong is niet cynisch na alle dopingonthullingen, maar realistisch. Prachtige zinnen, sterk boek. 'Met de combinatie van fiets en mens is niets mis. Totdat competitie om de hoek komt kijken. Dan worden we slim en vals.'

Getipt door Robert van Heumen:

Zijde

Alessandro Baricco

€ 10,00

Zijde is een subtiel liefdesverhaal met een verrassende en hartverscheurende wending. Het is geschreven in een poëtische taal zonder abstract te worden waardoor het dicht bij de lezer blijft. Een wereld van liefde in één oogopslag, een surrealistisch spel met verwachtingen, een geschiedenis met een toefje Japanse cultuur.

Getipt door Emily Mattaka:

Pandaogen

Joost van Bellen

€ 19,95

Filmische scenes waarin personages, plaatsen en omgevingen haarscherp beschreven zijn, Joost van Bellen neemt je mee tot in de duistere hoekjes van showbusiness, waar de spotlight niet schijnt. Een verhaal van weggestopte jeugdherinneringen en ijzige werkelijkheden, kleurrijk omgeven door warme vriendschappen en onvoorwaardelijke liefdes. Een meedogenloos sterk en meeslepend verhaal.

Getipt door Hans Luiten:

Freek

Rob Hartmans

€ 19,99

Freek: veel meer dwarsdenker tegen linkse types dan ik wist, af en toe verrassend mild. Prachtig beschreven tegen de achtergrond van zijn tijd. Leest als een trein!

Getipt door Hans Luiten:

Na de bevrijding

Ad van Liempt

€ 15,00

Prachtig boek! Met allerlei onbekende verhalen over plunderende Amerikaanse bevrijders, het ware verhaal over het tientje van Lieftinck, en hoe de KVP de Eerste Politionele Actie wist te forceren. Lezen!

Getipt door Gerolf Bouwmeester:

De Boerenoorlog

Martin Bossenbroek

€ 17,99

Voortreffelijk historisch werk vermomd als spannend jongensboek dat verhaalt over deze in Nederland hevig meebeleefde oorlog in drie aan elkaar geregen minibiografieën van: staatsprocureur Willem Leyds, de Britse oorlogsverslaggever Winston Churchill en Boerencommando Deneys Reitz.

Getipt door Gerhard Hartdorff:

Geachte heer M.

Herman Koch

€ 22,95

Een in soepele, aanstekelijke, originele vooral ook humoristische en meeslepende, spannende stijl geschreven roman over de zoektocht naar een verdwenen leraar, vermengd met allerlei komische bespiegelingen over het bizarre literaire wereldje met een ontknoping die je absoluut van je stoel doet vallen. Zonder meer een absolute aanrader!

Getipt door Sandra Norder:

BioBudget

Natasja Oehlen

€ 12,99

Liefde gaat door de maag! Het boek Biobudget helpt je op een positieve manier om die liefde te voeden. Natasja laat zien dat biologisch eten tijd en geld kan besparen op een simpele manier. Niet moeilijk doen maar creatief zijn. Dat is voor mij de grote eyeopener. Kleine veranderingen vermengd met veel plezier. Niets meer en niets minder. Wat een opluchting! Dit boek ligt de komende maanden op mijn aanrecht.

Getipt door Frank Divendal:

S.

J.J. Abrams ; Doug Dorst

€ 29,99

Wat een vragen en verrassingen ben ik tegengekomen in dit boek; het verhaal van de drenkeling die op zoek is, waarnaar zoekt hij? Verder, wie is de schrijver, en wat is S.? Al lezend komen alle verhaallijnen en vragen bij elkaar, maar waar leiden ze naartoe? Ik zou zeggen, ga zelf op ontdekkingsreis en verbreek het zegel. Puur genieten van vorm en inhoud. Maak je eigen reis door het verhaal!

pro-mbookslibr2 : libris