Tips van Laura

Op deze pagina vind je de leestips van Laura. In De Nieuwe Boekhandel zijn de boeken (mits voorradig) duidelijk herkenbaar door het buikbandje met dezelfde tekst als hieronder. Je kunt de boeken ook bestellen via onze website!

Laura leest het liefst (Scandinavische) thrillers, new adult en kinderboeken vol spanning en magie! Daarnaast heeft zij een interesse voor de Spaanse cultuur en literatuur.

 

Prutsers en Pechvogels

Prutsers en pechvogels

Tosca Menten ; Jozua Douglas

€ 13,99

Deze verhalenbundel, geschreven als een museumgids, is enorm grappig. Elk verhaal neemt je mee op avontuur, het avontuur van een prutser of van een pechvogel. Die avonturen hebben de geschiedenisboeken niet gehaald, maar wel het boek van Tosca Menten en Jozua Douglas! De verhalen, het ene wat korter dan het andere, zijn perfect voor het zelf lezen, voorlezen of samen lezen (7-9 jaar).

Zeg maar Agaath

Zeg maar Agaath

Margôt Ros ; Jeroen Kleijne

€ 22,99

Ik heb onwijs veel plezier gehad tijdens het lezen van dit boek. De 18-jarige Karim en de 78-jarige Agaath hebben een bijzondere band. Ze staan open voor elkaar en komen hierdoor uit hun eigen comfort-zone. Dit boek laat zien hoe waardevol de interactie is tussen verschillende generaties. Grappig en ontroerend!

Eddie Albert en de bonte beestenbende

Eddie Albert en de bonte beestenbende

Paul O'grady

€ 17,99

Eddie heeft een zeldzaam talent, hij kan met dieren praten. Hij schaamt zich daar echter voor en verbergt wat hij kan, totdat hij in de zomervakantie bij zijn tante in Amsterdam logeert en het mysterie van een verdwenen orang-oetan probeert op te lossen. Dit boek zit vol avontuur en grappige personages en vertelt een onwijs leuk verhaal, voor zowel kinderen als volwassenen.  Want wie wil er nu niet met dieren kunnen praten? 

 

 

Geen weg terug

Geen weg terug

Elvin Post

€ 16,99

Dit boek heeft alles wat een jeugdthriller nodig heeft. De auteur weet zich goed in te leven in zijn personages, hoe zij in het leven staan en hoe zij over bepaalde thema’s nadenken. Door de onheilspellende sfeer die continu voelbaar is had ik het boek binnen no-time uit. Een vlot en onwijs spannend verhaal! Een tof deel van de Politie niet betreden-serie. 

Malibu Rising

Malibu rising

TaylorJenkins Reid

€ 12,95

Malibu Rising made us feel every possible emotion. It's a perfect family drama, at the heart of which is the Riva family. The author does an amazing job building the characters and the dynamics between them. You'll be drawn into the story right away. The perfect summer read!

(BookTokClub read of July)

 

Het feest van de eeuw is een echt familiedrama. Door de filmische en vlotte schrijfstijl word je als lezer meteen meegevoerd in de levens van de familie Riva. Wat een heerlijk zomerboek is dit! Hartverwarmend en hartverscheurend tegelijkertijd.

(BookTokClub titel van de maand juli)

Aanbevolen door onze collega's Laura en Fien. Geïnteresseerd in onze BookTokClub? Klik hier!

Kinderspel

Kinderspel

Paul Cleave

€ 22,99

Wanneer het zoontje van Cameron en Lisa, een misdaadschrijverskoppel, verdwijnt, staan alle ogen meteen op hen gericht. Zouden ouders hun eigen zoon laten verdwijnen, of nog erger: vermoorden? Kinderspel is een zeer vlotte crime thriller met hoofdstukken die ontworpen zijn om je scherp te houden en die alles en iedereen in het verhaal in twijfel laat trekken. Het boek bleef mij verrassen en ik kon het maar moeilijk wegleggen. 

Zonder schuld

Zonder schuld

Dana Smit

€ 21,99

Een psychologische thriller die de scheidslijn tussen goed en kwaad verkent. De schrijfster speelt met het idee van goed en kwaad en laat de lezer continu twijfelen. Dana Smit is onderdeel geweest van een Criminal Investigation Department-team in London. Haar kennis maakt deze thriller enorm interessant. Ik kan niet wachten op deel 2 van de Hazel Kramer-serie. 

Gesprekken met opa

Gesprekken met opa

Raoul de Jong

€ 17,99

Open, eerlijk en hartverwarmend. Het is prachtig om te lezen hoe mensen van verschillende generaties van elkaar kunnen leren wanneer ze in gesprek gaan met elkaar.

Jij liet mij leven

Je liet mij leven

Catherine Ryan Howard

€ 20,00

Een psychologische thriller geschreven vanuit het oogpunt van zowel dader als slachtoffer. Zij heeft een boek geschreven waarin ze vertelt over haar leven en de gruwelijke daden van de Spoorloze Man. Ze wil de dader ontmaskeren, ook al zet ze daarmee haar eigen leven op het spel. Hij leest haar boek vol afschuw en met elk hoofdstuk wordt hij kwader en kwader op de ene persoon die hij 20 jaar geleden heeft laten leven. 

Een onwijs spannend kat en muis spelletje, dat heel beeldend is geschreven door Catherine Ryan Howard.

Sneeuwwit

Sneeuwwit

Samuel Bjork

€ 22,99

Sneeuwwit is een geweldig spannende prequel van de Munch & Krüger-serie van Samuel Brk. Hoewel het ingaat op het duo en hun team, kun je dit boek zeker lezen zonder de andere delen gelezen te hebben. Brk omschrijft zijn personages zorgvuldig en hij weet de spanning goed op te bouwen. Sneeuwwit herinnerde mij weer aan hoe fan ik ben van de Munch & Krüger-serie!

De partycrasher

De partycrasher

Sophie Kinsella

€ 22,99

De Partycrasher is een echte feelgood roman. Het gaat over familie, vriendschap, liefde en zelfontwikkeling. Je duikt in het leven van de familie Talbot, met Effie in de hoofdrol. Sophie Kinsella laat op een mooie wijze de (onredelijke) gevoelens zien die je als jongvolwassenen voelt wanneer je ouders uit elkaar gaan. Prachtig en hartverwarmend!

Nooit meer

Nooit meer

Colleen Hoover

€ 12,99

TW/CW: huiselijk geweld!

Na de dood van haar vader probeert Lily haar eigen leven op te bouwen. Ze ontmoet de man van haar dromen, Ryle. De relatie met Ryle is mooi en pijnlijk tegelijk. Lily wordt geconfronteerd met het verleden, waarin haar vader haar moeder mishandelde. In die tijd was er maar één persoon die ze kon vertrouwen en dat was Atlas. Wanneer ze hem weer tegen komt, slaan de twijfels over haar huidige relatie nog meer toe. Colleen Hoover omschrijft alle emoties op een prachtige wijze. Ik voelde de blijdschap, de angst, de liefde, de eenzaamheid en het verdriet. It Ends With Us is een intens liefdesverhaal die een diepe indruk op mij achtergelaten heeft.

Middernachtbibliotheek

Middernachtbibliotheek

Matt Haig

€ 22,99

Nora is depressief en besluit dat ze niet meer wil leven. Ze komt in de Middernachtbibliotheek terecht, een plek tussen leven en dood. Hier krijgt ze de mogelijkheid om verschillende versies van haar leven te testen. Wil Nora dood, wil ze een ander leven of wil ze haar leven terug? De tijd dringt en Nora moet gauw keuzes maken. Een echte pageturner, want je raakt enorm geïnvesteerd in Nora's leven en haar ontwikkeling als persoon. Een krachtig boek dat de lezer laat nadenken over hun eigen leven. 

Hoogzomer

Hoogzomer

Kim Faber ; Janni Pedersen

€ 21,99

Hoogzomer is het spannende vervolg op Winterland, maar ook zonder dat eerste boek te kennen, lees je Hoogzomer met veel plezier uit. Verschillende verhaallijnen lopen schijnbaar door elkaar, maar zijn tegelijk op een bijzondere manier verbonden. Het boek richt zich zowel op moordzaken als op persoonlijke uitdagingen van de personages, en daarnaast op maatschappelijke thema's. 

 

De waarheid

De waarheid

Colleen Hoover

€ 18,00

Hoofdpersonage Lowen mag de boekenserie van auteur Verity afmaken, nadat Verity een auto-ongeluk heeft gehad en niet meer kan schrijven. Lowen gaat door Verity's aantekeningen heen en ontdekt zo verhalen die beter verborgen hadden kunnen blijven. De afwisseling tussen Verity's aantekeningen en Lowens ervaring tijdens haar verblijf met het gezin zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit. Continu vraag je je af: wat is de waarheid?

pro-mbooks2 : libris