Tips van Maarten

Op deze pagina vind je de leestips van Maarten. In De Nieuwe Boekhandel zijn de boeken (mits voorradig) duidelijk herkenbaar door het buikbandje met dezelfde tekst als hieronder. Je kunt de boeken ook bestellen via onze website!

Maarten leest het liefst Duitse literatuur, (muziek)biografieën, thrillers, autobiografische literatuur en brieven, en nog veel meer. Hij is niet zo’n snelle lezer, dus zijn ‘te lezen-stapel’ is behoorlijk hoog.

Meisjesherinneringen

Meisjesherinneringen

Annie Ernaux

€ 20,00

Een waarschuwing vooraf: dit boek is niet per se leuk. Toch kan ik het van harte aanbevelen. Een boek dat aanzet tot reflectie op je je eigen verleden en aspecten daarvan die je lang niet onder ogen hebt willen zien. Een boek dat me raakte. Annie Ernaux reconstrueert in Meisjesherinneringen wie ze was toen ze loskwam uit haar ouderlijke omgeving, en als jongvolwassene ingrijpende dingen meemaakte. Met dit boek neemt ze zichzelf en ook de lezer mee in het proces van deze zoektocht naar zichzelf van toen, het vergeten, herinneren en opgraven. Zo eerlijk dat het schuurt, zonder  interpretaties achteraf of verzachtingen. Een dapper en belangrijk boek.

pro-mbooks3 : libris