Op deze pagina vind je de leestips van Nicole. In De Nieuwe Boekhandel zijn de boeken (mits voorradig) duidelijk herkenbaar door het buikbandje met dezelfde tekst als hieronder. Bestellen gaat eenvoudig en als je op werkdagen voor 23.00 uur bestelt en voor thuisbezorging kiest, ligt het de volgende dag op de mat. Zo kun je ook een jarige verrassen die elders in het land woont!

Dennie is een star - Maartje Wortel

Dennie is een star

Maartje Wortel

€ 19,99

Een lekker warrig boek over een warrig mens. Niet-lineair en experimenteel, maar op een eerlijke, persoonlijke manier. Hoofdpersoon Ted (een jonge vrouw overigens) is continu op zoek naar iets, zingeving, geloof, zoiets, en probeert dat te vinden in het katje Dennie. Eerder laconiek dan grappig, ook al heb ik er af en toe hard om gelachen. Ik heb er ook om gehuild.

Verrassing - Etgar Keret

Verrassing

Etgar Keret

€ 20,50

Dit is leuk! Etgar Keret schrijft erg korte verhalen. Soms klein, soms met wilde sprongen. De meeste verhalen zijn absurdistisch, surrealistisch, maar hoewel ze nooit echt gebeurd kunnen zijn (of misschien wel júist daarom), vertellen ze iets essentieels en waars over de mensheid. Ik lees ze in de tramhalte, voor ik ga slapen, ik vertel ze door en ik lees ze voor. Elk verhaal voelt als een cadeautje, of als een toetje. Een héél lekker toetje. Met aardbeien en slagroom en een beetje likeur.

Na Mattias - Peter Zantingh

Na Mattias

Peter Zantingh

€ 14,50

Dit is een heel mooi boek. Ik twijfelde eerst of ik het wilde lezen, want het gaat tenslotte over de dood, en dat is niet bepaald gezellig, maar ik ben blij dat ik het toch deed. Heldere taal, zacht waar nodig, maar absoluut niet meelijwekkend of zielig. Het is een boek waar ik, totaal onverwacht, erg vrolijk van werd. Met passages om nog lang te herinneren.

De avond is ongemak - Marieke Lucas Rijneveld

De avond is ongemak

Marieke Lucas Rijneveld

€ 12,50

Zo mooi! Zo mooi, zo mooi, zo mooi. Over het algemeen voel ik niet zo veel voor plattelandsromans met religieuze gezinnen, mocht jij hetzelfde hebben: laat je er niet door tegenhouden. Dit is iets compleet anders.
Ik wou dat er meer van was.

Parttime astronaut - Renée van Marissing

Parttime astronaut

Renée van Marissing

€ 20,99

Renée van Marissing heeft maar een paar woorden nodig om precies te zeggen waar het over gaat. Ik heb zelden zo’n helder boek gelezen, alsof je de mensen door de letters heen kunt zien staan. Sterker nog: alsof je ze kunt horen denken. Bijzonder herkenbaar, ook als je, zoals ik, (nog) heel ergens anders in je leven bent.

Het tegenovergestelde van een mens - Lieke Marsman

Het tegenovergestelde van een mens

Lieke Marsman

€ 20,99

Een helder, zacht, intelligent boek. Er zit een zekere noodzaak achter het schrijven die van de bladzijden straalt. Het is menselijk, persoonlijk, open, zonder dat dagboek-gevoel, zonder egocentrisme. Ik vouw in mijn boeken graag de hoekjes van de bladzijden om waarop passages staan die ik wil onthouden, zoals je hierboven kunt zien zijn dat er bij ‘Het tegenovergestelde van een mens’ bijzonder veel.

Fuzzie

Fuzzie

Hanna Bervoets

€ 20,99

Dit boek begrijpt mij. Dit boek begrijpt jou ook. Knap hoe Hanna Bervoets zo'n abstract idee (een pluizig bolletje waar mensen van gaan houden) tot zoiets puur menselijks kan maken. Ik betrapte mezelf erop dat ik soms naar de pagina's zat te glimlachen. Na het lezen dacht ik: “Misschien is dit wel de essentie van de moderne mens.”

'De verwarde cavia' - Paulien Cornelisse

De verwarde cavia

Paulien Cornelisse

€ 10,00

Een boek over een cavia (ja, echt) die op kantoor werkt. Heerlijk absurdistisch, en tegelijkertijd een bijzonder waarheidsgetrouwe, herkenbare weergave van het kantoorleven. Cornelisse weet precies wanneer ze je er weer aan moet herinneren dat je een boek over een cavia leest. Wat een timing, wat een boek. Ik heb in tijden niet zo hard gelachen.

Universele Reisgids voor Moeilijke Landen

Universele reisgids voor moeilijke landen

Jelle Brandt Corstius

€ 12,99

Voor iedereen die graag naar moeilijke landen gaat is dit een onmisbare gids. Jelle Brandt Corstius vertelt je alles wat je moet weten, en meer. Voor iedereen die liever thuis op de bank vakantie viert, is dit boek de perfecte manier om een indruk te krijgen van wat je vrienden daar in Rusland/Zuid-India allemaal meemaken. En om jezelf het gevoel te geven dat je er ook bent geweest. Ongetwijfeld de enige reisgids die je in één keer van kaft tot kaft uit leest, en waarschijnlijk ook de enige waar je zo om kan lachen.

pro-mbookslibr3 : libris