Op deze pagina vind je de leestips van Rubén. In De Nieuwe Boekhandel zijn de boeken (mits voorradig) duidelijk herkenbaar door het buikbandje met dezelfde tekst als hieronder. Bestellen gaat eenvoudig en als je op werkdagen voor 23.00 uur bestelt en voor thuisbezorging kiest, ligt het de volgende dag op de mat. Zo kun je ook een jarige verrassen die elders in het land woont!

Ragdoll - Daniel Cole

Ragdoll

Daniel Cole

€ 20,99

Eén van de spannendste thrillers van 2017

Eén lichaam opgebouwd uit zes slachtoffers.

Een lijst van zes toekomstige slachtoffers.

Eén rechercheur die jaagt op de moordenaar.

Eén moordenaar die jaagt op de rechercheur.

1936

Auke Kok

€ 22,99

In 1936 werden De Olympische Spelen in Berlijn gehouden. Ook Nederland zendt een delegatie, maar niet zonder meer. Sporters weigeren mee te gaan, omdat zij het niet eens zijn met de politiek van Hitler. Anderen gaan juist wel vanuit het olympisch gedachtengoed. Een aantal van hen moet later een flinke prijs betalen, maar de vraag is of dit terecht is. Auke Kok schrijft een helder en boeiend verslag over deze periode. Sportboek van het jaar, maar dit boek is veel meer. Geschiedenis en literatuur. Een absolute aanrader, ook als je niets met sport of sportboeken hebt.

Astronaut - Pieter Kranenborg

Astronaut

Pieter Kranenborg

€ 19,00

Over dit verhalendebuut van Pieter Kranenborg kan ik heel kort zijn: KOPEN en LEZEN. De hoofdpersonen ontdekken, dat hun realiteit niet persé de werkelijkheid is. Een herinnering aan sneeuw in Japan is eigenlijk iets heel anders, een streven naar een ideaal een vorm van zelfbedrog, een verzonnen verleden een pijnstiller voor de werkelijkheid. Prachtig geschreven, omdat iedere vorm van sentimentele opsmuk ontbreekt. Een absolute aanrader.

Spelen met prentenboeken - Anke van Boxmeer

Spelen met prentenboeken

Anke van Boxmeer ; Els van Dijck

€ 22,50

Speciaal voor ouders en begeleiders

Dit boek is een absolute aanrader voor ouders en begeleiders van kinderen.

Prentenboeken zijn natuurlijk erg leuk om voor te lezen aan kinderen.

Maar er is nog veel meer mee te doen. Dit boek geeft je ideeën om samen

met de kids op interactieve wijze om te gaan met prentenboeken.

Lampje - Annet Schaap

Lampje

Annet Schaap

€ 17,99

Dit is wat mij betreft het kinderboek van het jaar. Een verhaal over de dochter van een  vuurtorenwachter, over zeemeerminnen, piraten, een zwart huis waar een monster woont. Spannend en moeilijk neer te leggen.

Een nacht op het strand - Elena Ferrante

Een nacht op het strand

Elena Ferrante

€ 15,99

Dit is een bijzonder boek. Elena Ferrante wilde een kinderboek schrijven, maar het is uiteindelijk een duister kinderboek voor volwassenen

geworden. Inspiratie hiervoor heeft zij gevonden in haar eerdere roman De verborgen dochter.

pro-mbookslibr2 : libris