Op deze pagina vind je de leestips van Tessa. In De Nieuwe Boekhandel zijn de boeken (mits voorradig) duidelijk herkenbaar door het buikbandje met dezelfde tekst als hieronder. Bestellen gaat eenvoudig en als je op werkdagen voor 23.00 uur bestelt en voor thuisbezorging kiest, ligt het de volgende dag op de mat. Zo kun je ook een jarige verrassen die elders in het land woont!

Hoor nu mijn stem - Franca Treur

Hoor nu mijn stem

Franca Treur

€ 12,99

Franca Treur weet je met deze overrompelende roman tot in de kern te raken. De zuivere, kinderlijke gedachten en schuldgevoelens van de
jonge Ina, tegenover de ontworstelende, bevrijdende gedachten van de (jong-)volwassen Gina leggen de ziel bloot en laten je intens meevoelen.

Mari plukt de dag - Mari Maris

Mari plukt de dag

Mari Maris

€ 45,00

Heerlijk vegetarisch kookboek met leuke, korte, begeleidende verhaaltjes bij de heldere recepten. Voor als je niet weet wat je vandaag moet koken, want er staan recepten in per dag (en dus ook seizoensgebonden), maar ook heel bruikbaar om doorheen te bladeren en frisse ideeën op te doen. Absolute must-have voor in de keuken!

Grime - Wytske Versteeg

Grime

Wytske Versteeg

€ 20,99

Een angstaanjagende man zonder gezicht: dat is waaromheen Grime  is opgebouwd. Suyins geestelijke gesteldheid wordt op de proef gesteld en haar wankele lagen van realiteitsbesef worden langzaam afgepeld. Hoofdpersoon Nino, aanbidder van Suyin, is helemaal niet zo sympathiek, maar Versteeg weet het zo te verwoorden dat het niet uitmaakt. Spannend, psychologisch en literair, een boek om in te duiken.

Het gelukkige eiland - Marit Törnqvist

Het gelukkige eiland

Marit Törnqvist

€ 16,99

Wat een heerlijk boek zeg, hartverwarmend voor jong en oud. De prachtige platen en de spaarzame, maar sprankelende woorden prikkelen de fantasie van kinderen en brengen volwassen lezers terug naar een parallelle droomwereld. Het gelukkige eiland blijkt ineens heel anders te zijn dan je dacht – en dichterbij dan je zou verwachten.

Iedereen was er - Toon Tellegen

Iedereen was er

Toon Tellegen

€ 15,50

Een héél fijn boek met héél korte dierenverhalen. Perfect om een paar van te lezen in de trein, in de tram, in de rij bij de supermarkt of, als je eigenlijk te moe bent, maar toch met een glimlach wil gaan slapen, in bed. Vaak grappig, soms verdrietig, maar altijd verwarmend.

Vergeet de meisjes - Alma Mathijsen

Vergeet de meisjes

Alma Mathijsen

€ 20,99

Je kunt echt merken dat Mathijsen met dit boek als auteur volwassen is geworden. De mogelijkheden en grenzen binnen vriendschapsliefde worden onderzocht met behulp van de verteller als voyeur: een silhouet achter het gordijn, onder het bed of in de kast, maar blijft het ethisch verantwoord om slechts te observeren? En passant lees je korte, treffende bespiegelingen en de spanning wijkt geen moment van de pagina.

En ik herinner me Titus Broederland - Auke Hulst

En ik herinner me Titus Broederland

Auke Hulst

€ 20,99

Wat mooi geschreven! Doet qua sfeer denken aan de dromerige jeugdromans van vervlogen tijden. De tweeling uit het verhaal leeft in afzondering omdat ze duivelskinderen zijn. De verbondenheid en tegelijkertijd eenzaamheid die zij ervaren, wordt heel invoelend neergezet. Doordat omgeving en bijpersonen op afstand blijven, word je geheel in hun denkwereld opgenomen. Onuitgesproken gevoelens hangen als donkere wolken tussen de jongens. Een prachtige karakterontwikkeling wordt geschetst en neologismen, zoals ‘sluimerleven’ behagen de lezersziel.

Het smelt - Lize Spit

Het smelt

Lize Spit

€ 15,00

Lize Spit is een meester in het vertellen zonder te benoemen. Van begin af aan wekt ze je nieuwsgierigheid naar wat er toch is gebeurd in die zomer van 2002. Afwisselend beschrijft ze in heldere, roerende bewoordingen de dag in Eva's volwassen leven waarop ze terugkeert naar haar geboortedorp en haar onzekere en traumatische jeugd, waar de kern ligt van wie ze uiteindelijk geworden is. De verhaallijnen smelten steeds meer samen tot de apotheose. Het smelt grijpt je, slingert je in het rond en laat een diepe indruk achter.

Roald Dahl - Alle verhalen

Alle verhalen

Roald Dahl

€ 21,99

Iedereen kent Roald Dahl wel van zijn fantastische kinderboeken. Niet iedereen weet echter dat hij ook verhalen voor volwassenen schreef. In dit boek zijn ze gebundeld en het is een waar genot om de frisse, tragikomische korte verhalen te lezen die voortdurend een verrassende wending in zich verscholen houden.

Olijven moet je leren lezen

Olijven moet je leren lezen

Ellen Deckwitz

€ 18,50

In haar heerlijk frisse, droogkomische stijl leidt Deckwitz je langs de meest voorkomende vragen over poëzie. Voor lezers met koudwatervrees, voor lezers die wel een opfriscursus kunnen gebruiken, maar ook heel bruikbaar als je in heldere bewoordingen aan tieners uit wil leggen waarom juist poëzie zo treffend kan zijn.

Ontbijt

Ontbijt

Mara Grimm

€ 25,00

Ben jij ook zo klaar met die bruine boterham met kaas in de ochtend? Wil je jezelf eens een wat creatiever schaaltje yoghurt voorzetten? En wil je weten hoe je nou echt het perfecte eitje kookt? Dan is dit boek de ideale uitweg. Heel handig om verrassende, makkelijke én heerlijke, iets ingewikkeldere ideeën op te doen voor de belangrijkste maaltijd van de dag!

De stad der blinden

De stad der blinden

J. Saramago

€ 15,99

Eén van de boeken die een grootse indruk op mij hebben gemaakt. Origineel, hartroerend geschreven verhaal dat je doet nadenken over het goede en het kwade in de mens. Veroorzaakt een gedachte-experiment waardoor je ineens met andere ogen om je heen kijkt.

Gids voor de wereldliteratuur

Steinz

Pieter Steinz

€ 34,95

Superoverzichtelijke gids over de bekendste literaire werken allertijden. Vooral de boekwebben maken afzonderlijke werken inzichtelijk. Daarnaast schrijft Steinz ook hier in zijn prettig leesbare zinnen: informatief en vermakelijk. Deze gids mag in geen enkele, zichzelf respecterende boekenkast ontbreken. Waarschuwing: pas op voor het ‘so many books, so little time’-syndroom.

Jij zegt het

Jij zegt het

Connie Palmen

€ 20,99

Palmens prettige schrijfstijl met heldere, haarscherpe observaties in combinatie met filosofische uiteenzettingen blijft boeien. Als je eenmaal in het verhaal zit, maakt het iets in je los en kun je niet meer stoppen met lezen. Prachtig, tragisch liefdesverhaal over twee bekende dichters.

Hier kom ik weg - Annette Maas

Hier kom ik weg

Annette Maas

€ 20,99

Deze psychologische debuutroman roert je gemoed met zijn korte, rake zinnen. De innerlijke worsteling in zowel de jeugdige jaren als in de volwassen jaren van het hoofdpersonage zijn meeslepend beschreven. Ik voelde me betrapt toen ik een zinnetje herkende uit mijn eigen puberjarendagboek, zo goed kan Maas zich inleven in het tienerbrein.

Er moet iets gebeuren

Er moet iets gebeuren

Maartje Wortel

€ 21,99

De tegelijkertijd absurde en realistische verhalen van Maartje Wortel zorgen voor een verfrissende, soms hilarische, soms beklemmende en vaak herkenbare sfeer. Passiviteit en acceptatie lossen elkaar af. Tip: probeer niet alle verhalen achter elkaar te lezen, dan kun je langer genieten!

Muidhond

Muidhond

Inge Schilperoord

€ 7,99

In dit boek kruip je in de gedachten van Jonathan, eenzame jongeman, inwonend bij zijn moeder, pedofiel. Schilperoord beschrijft de onmogelijke tweestrijd van Jonathan op krachtige en indringende wijze. Hij is vrijgesproken van TBS, maar hij is vastbesloten om zelfstandig met het werkboekje van de psychiater het duister te overwinnen. Een verhaal dat zich in je vastbijt. Een verhaal dat iedereen zou moeten lezen.

Onheilig

Onheilig

Roos van Rijswijk

€ 21,99

Indringende, recht-voor-z’n-raap-geschreven debuutroman over de moeizame relatie van een cynische, stervende vrouw van zevenenvijftig en haar zoon van een onbekende Mexicaan. Van Rijswijk vertelt hun verhaal van verwijdering en toenadering in compacte, heldere taal waarbij ze mooischrijverij en clichés links laat liggen.

pro-mbookslibr2 : libris