After the Brexit lezing met Peter Brusse

vrijdag 7 februari 2020 20:00
After the Brexit lezing met Peter Brusse

Vrijdag 7 februari, éen week na de Brexit geeft Peter Brusse een lezing over zijn boek 'Ach Engeland'.

Peter Brusse geeft vrijdag 7 februari, een week na de Brexit, een lezing bij Boekhandel de Omslag over zijn boek ‘Ach Engeland’. Natuurlijk gaat deze avond over de Brexit maar ook over de bijzondere band tussen Engeland en Nederland! Peter beantwoordt al jullie vragen over de Brexit (en misschien ook wel de Megxit ;) ) en signeert natuurlijk zijn eigen boek!

Rare jongens, die Engelsen. De zee die ons scheidt is niet eens zo breed, maar tussen de zandstranden hier en de krijtrotsen aan de overkant bestaat een wereld van verschil. Hoewel? Nederland en Groot-Brittannië zijn al eeuwenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden, dan weer als vrienden, dan weer als vijanden.
Ach, Engeland is een originele, caleidoscopische geschiedenis, een liefdesverklaring aan onze eigenwijze overbuur, geschreven door een van zijn grootste kenners. Want wij Nederlanders kunnen niet zonder de Engelsen – en andersom.

Peter Brusse (1936) is schrijver, journalist en voormalig hoofdredacteur van het NOS Journaal. Hij studeerde Rechten in Amsterdam en raakte bij het grote publiek bekend als correspondent in Londen voor de Volkskrant en het NOS Journaal. Hij bestudeert de Britten al ruim een halve eeuw en weet dat je ze nooit echt zult begrijpen. Hij schreef naast 'Ach, Engeland' onder andere de bestsellers ‘Neem nou Londen’ en ‘Engeland bestaat niet’.

De lezing begint om 20:00, inloop vanaf 19:30
Toegang: €2.50 incl koffie/thee
Graag aanmelden via: 073-5213488, [email protected] of in de winkel!

See you soon!
pro-mbookslibr2 : libris