Het is weer feest, want het is Kinderboekenweek in de boekhandel. Deze week (of eigenlijk 1,5 week) staat alles in het teken van kinderboeken. Het thema van de Kinderboekenweek is Bij mij thuis. 

Kinderboekenweekgeschenk van Sanne Rooseboom

Tijdens de Kinderboekenweek is er in onze boekhandels van alles te beleven. Zo ontvang je het Kinderboekenweekgeschenk (zolang de voorraad strekt) van Sanne Rooseboom, is er een mooi prentenboek van Yvonne Jagtenberg én een exclusieve uitgave van James Ponti's Wereldspionnen.  

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

Koop je tijdens de Kinderboekenweek (van 4 t/m 15 oktober) voor € 13,50 of meer aan Nederlandstalige kinderboeken, dan ontvang je het geschenkboekje Ravi en de laatste magie van Sanne Rooseboom CADEAU (zolang de voorraad strekt).
Je krijgt het ebookgeschenk ook wanneer je voor € 13,50 of meer aan Nederlandstalige kinder-ebooks koopt in onze webshop.

Het Kinderboekenweekgeschenk
In de flat waar Ravi (11) sinds kort woont met haar moeder en broertje, is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. Ravi vindt het prima, ze vindt de flat vreselijk. Omdat haar moeder in een rolstoel zit, heeft de gemeente een rolstoelvriendelijk plekje voor ze gevonden in een tehuis voor oude mensen. Dit blijken niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars. Het tehuis zit vol kikkers, geheime kamers en goudklompjes. Door de komst van het gezin gaat er iets mis. De machtigste, naarste tovenaar van de wereld (ook stokoud) kan de hele stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet hem stoppen. Lukt dat? En gaat ze zich ooit weer ergens écht thuis voelen? Met illustraties van Sophie Pluim.

Het Prentenboek voor de Kinderboekenweek is wel online te bestellen, maar kunt u alleen afhalen. Wilt u weten waar het het Prentenboek op voorraad is Check hier de voorraad in de boekhandel!

Winnaar Gouden Griffel 2023

Misjka

Edward van de Vendel ; Anoush Elman

€ 17,99
Bekroond met de Gouden Griffel en een Zilveren Penseel Als Roya met haar ouders en broers eindelijk een huis krijgt in Nederland, vindt ze dat daar ook een huisdier bij hoort. Het wordt een schattig dwergkonijntje, en ze noemt het Misjka. De hele familie is dol op hem. Roya begint aan Misjka te vertellen over de vlucht uit haar land. Maar ze beseft dat ze daar zelf lang niet alles meer van weet. En dan, op een dag, is Misjka opeens verdwenen. Dit ontroerende verhaal over de liefde voor een huisdier en de vlucht van een gezin uit een oorlogsgebied is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het is geschikt om voor te lezen en om zelf te lezen vanaf 8 jaar. Annet Schaap maakte er prachtige illustraties bij in kleur.

Winnaar Gouden Penseel 2023

Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen

Joukje Akveld

€ 29,99
Vanaf het allervroegste begin loopt er een spoor van dieren door onze geschiedenis. Ze zagen de eerste mens in Afrika. Ze renden voor hun leven toen hij een jager bleek te zijn, en toen hij zich settelde als boer trokken zij de ploeg. Dieren speelden een hoofdrol toen koningen en keizers pronkten met hun macht. Ridders zaten op hun ruggen, soldaten vertrouwden op hun vleugels als ze een boodschap de lucht in stuurden voor hulp. In dit boek vertellen 29 dieren hun verhaal. Hun getuigenissen voeren van tweehonderdduizend jaar geleden tot vandaag. Soms blikken ze terug, soms zitten ze midden in een gebeurtenis, soms kijken ze hoopvol vooruit. Ontdek de geschiedenis door de ogen van zijderupsen, heilige koeien en ijsberen. Leef mee met een bekende filmorka, luister naar het verhaal van chimpansee Ham en hoor de roep van de kakapo. Het woord is aan de dieren.

Uitgelicht

Joris en de geheimzinnige toverdrank

Roald Dahl

€ 7,50
Joris en de geheimzinnige toverdrank is een fantastisch kinderboek van bestsellerauteur Roald Dahl. Met prachtige tekeningen van Quentin Blake.De grootmoeder van Joris is een kreng. Ze is altijd gemeen tegen hem (en eigenlijk ook tegen zijn ouders). Op een ochtend moet Joris op zijn grootmoe passen en haar medicijnen geven. Dan krijgt hij een idee: hij gaat een toverdrankje voor haar maken! Er gaat van alles in: motorolie, kanariezangzaad en nog veel meer... En dan gebeuren er de vreemdste dingen! ‘Roald Dahl blijft onverminderd populair.’ – de Volkskrant

Mijn tante en mijn oom die wonen in een eikenboom

Annie M.G. Schmidt

€ 14,99
Tante en oom wonen in een huis waar ieder kind van droomt: hoog in een eikenboom. Het uitzicht is prachtig mooi, er zijn geen buren die te veel lawaai maken, en je kunt er heerlijk spelen tussen de takken. En is het dan niet gevaarlijk, zo’n huis hoog boven de grond? Ach welnee, de kinderwagen hangt veilig aan een tak, en van de kinderen valt er nooit één naar beneden. Laat dat maar aan Annie M.G. Schmidt over. Met de fonkelnieuwe illustraties van Noëlle Smit wordt het klassieke versje van Annie M.G. Schmidt een onweerstaanbaar prentenboek, net als eerder Dikkertje Dap en M’n opa. Vol grappige details en verrassingen.

Nieuwe kinderboeken

Bekijk alle boeken
Thuis | Mark Janssen | 9789047715955 € 17,99
pro-mbooks2 : libris