Leestips van Anjo

Leestips

One Pan Perfect - Donna Hay
Vers, snel, eenvoudig, verrukkelijk! Smaakvolle recepten die er ook nog eens spectaculair uitzien. Dat is wat Donna Hay doet in dit prachtige kookboek. Het staat vol met heerlijke eenpansmaaltijden en doordeweekse maaltijden die je makkelijk kunt maken en zo op tafel staan. Dat willen we toch? Minimale poespas voor een maximale smaak. Dat wordt weer genieten! Donna Hay is en blijft ‘absolutely fabulous’!

Bekijk of bestel het boek 'One Pan Perfect'


7x anders -Jamie Oliver
Yes! Weer een heerlijk nieuw kookboek van mijn favoriete keukenchef. Dit boek gaat uit van de 18 meest gekochte ingrediënten (zoals broccoli – zoete aardappel – gehakt) waarbij 7 verrassende manieren worden getoond om ze te gebruiken. Volop inspiratie om nieuwe technieken uit te proberen en te werken met nieuwe smaken uit andere landen. Heel geschikt voor mensen die druk zijn, maar ook dol zijn op goed eten. Maximale smaak, minimaal gedoe. I love it!

Bekijk of bestel het boek '7x anders'


Falastin - Sami Tamimi en Tara Wigley

Ottolenghi fans opgelet! Dit nieuwe kookboek Falastin is het vervolg op Jeruzalem en wordt uitgebracht door de co-auteurs van Ottolenghi. Het is een liefdesbrief aan Palestina, het land en zijn volk, met als resultaat een eclectische verzameling van onvergetelijke recepten en verhalen. Het eten is een mix van traditioneel en eigentijds, waaronder recepten die al generaties lang zijn doorgegeven. Dus bereid je voor, want straks kan je je tafel vol zetten met de meest heerlijke gerechten om dagelijks van te genieten.

Bekijk of bestel het boek 'Falastin'

Kerst Het kookboek - Donna Hay
Het ultieme kookboek voor een heerlijke en ontspannen kerst. Een prachtig vormgegeven boek met tips om partystress te verminderen en rompslomp te vermijden en zo ruimte te maken voor plezier. Vol stylingtrucs en verbluffend mooie maar simpele gerechten. Met dit boek wordt kerst vieren een nog groter feest.

Bekijk of bestel het boek 'Kerst Het kookboek'

Smokey Goodness no worries BBQ - Jord Althuizen
Easy does it deze zomer. Je vindt weer een berg avontuurlijke recepten in dit nieuwe kookboek, met dit keer recepten van ‘Down Under’. Een boek voor kokende ontdekkingsreizigers die de kolen flink opstoken om een nieuw gerecht te maken. No Worries BBQ is echt zorgeloos grillen met recepten die in no-time op tafel staan en barsten van de smaak. Dit boek is gewoon voor alle BBQ-fans met vurig vertier voor een chille, relaxte BBQ zomer!

Bekijk of bestel het boek 'Smokey Goodness no worries BBQ'

Vrouwvolk - Marianne Pfeffer Gjengedal en Klaudia Iga Peres
Vrouwvolk is een boek over legendarische vrouwen die intrigerende levens hebben geleid en de wereld op hun eigen manier hebben veranderd. De auteurs lieten zich verkleed als hen fotograferen en mede door de bijzondere recepten en fotografie tonen zij de ambitie en wilskracht van deze vrouwen. Ook beroemde vrouwen hebben gewoon geleefd, gegeten en gedronken. Dit prachtige kookboek biedt inzicht in hun levens, de lastige keuzes waar ze voor stonden en staat vol met verleidelijke recepten uit hun tijd.

Bekijk of bestel het boek 'Vrouwvolk'

Hoe dan?! - Maroeska Metz
Wat een leuk kookboek is dit! Hierin deelt Maroeska Metz haar liefde voor lekker en gezond eten aan de hand van favoriete recepten uit 7 verschillende keukens. Bovendien staat onder elk recept een QR-code die je kunt scannen. Hierdoor krijg je letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken van Maroeska en zie je hoe ze de sterren van de hemel kookt. Alle gerechten zijn prachtig gefotografeerd als moderne stillevens. Een aanrader voor zowel kook- als kunstliefhebbers.

Bekijk of bestel het boek 'Hoe dan?!'

4 seizoenen genieten van de authentieke Venetiaanse keuken - Russell Norman
Russel Norman keert terug naar Venetië, de stad die hem eerder inspireerde met het boek ‘Polpo’. Hij biedt een kijkje in het leven en de keuken van Venetië en deelt recepten van de echte Venetianen; eenvoudige recepten zoals er thuis gekookt wordt. Door het hele boek heen lees je over de stad, zijn inwoners en bezienswaardigheden. Het boek is ingedeeld in 4 seizoenen en staat vol sfeerfoto’s. Liefhebber van de Italiaanse keuken? Dan is dit een niet te missen boek.

Bekijk of bestel het boek '4 seizoenen genieten van de authentieke Venetiaanse keuken'


De Keuze - Eva Eger
Auschwitz overleven en jaren later andere mensen helpen als psycholoog. Dat is het verhaal van Edith Eger die op 16-jarige leeftijd naar Auschwitz werd gedeporteerd. In dit boek beschrijft ze haar ervaringen in het kamp en wat ze heeft gedaan om in leven te blijven. Met deze ervaringen hielp ze cliënten in haar eigen praktijk zich te bevrijden en voor vrijheid te kiezen. De Keuze is meer dan een oorlogsboek, het is een indrukwekkend en prachtig geschreven boek waar je nog lang over nadenkt.

Bekijk of bestel het boek 'De Keuze'

Basics to Brilliance - Donna Hay

Een schitterend kookboek vol eenvoudige, maar héérlijke recepten. In dit boek deelt Donna Hay haar beproefde basisrecepten. Bij elk gerecht geeft zij slimme variaties waardoor al haar gerechten ‘Brilliance’ krijgen. Ook de klassiekers worden op een briljante manier in een modern jasje gestoken. De opzet is eenvoudig, de fotografie prachtig én met een oogverblindend cover. Een stevig gebonden boek waar de recepten van de bladzijden afspatten. Een must-have voor de kookliefhebber!

Bekijk of bestel het boek 'Basics to Brilliance'

Wat het hart kan horen – Jan Philipp Sendker
Julia Win reist naar Birma om meer te weten te komen over haar vader, die vier jaar eerder is verdwenen. Een veertig jaar oude liefdesbrief van hem aan een onbekende vrouw heeft haar op dit spoor gezet. In Birma ontmoet ze een oude man, U Ba, die veel over haar blijkt te weten. Tijdens diverse ontmoetingen vertelt hij haar het verhaal van Tin Win, Julia’s vader, die opgroeide in Kalaw. In zijn jonge jaren werd Tin Win gezien als iemand die onheil zou brengen gezien de tekenen in de sterren bij zijn geboorte. Onheil brengen deed hij niet maar Tin Win werd wel blind, zoals eveneens voorspeld was. Haar vader had aanvankelijk moeite met zijn blindheid, maar dankzij een boeddhistische monnik leerde hij op een andere manier zien. Tin Win kwam in Kalaw zijn grote liefde tegen, maar moest haar achterlaten. Een schitterend verhaal over Tin Win en zijn moeilijke maar ook mooie leven.

Het is meer dan een liefdesverhaal. Het is vooral een verhaal over aanvaarding en vergeving en over de manier waarop mensen in het leven staan. Een prachtig boek om lekker deze zomer te lezen. Boeiend tot de laatste bladzijde. En daarna lekker doorlezen met “De stem van het hart”. Deze verschijnt 5 september. Ik verheug me er nu al op. Een prachtige liefdesgeschiedenis, meeslepend en intrigerend tot het einde.

Bekijk of bestel het boek 'Wat het hart kan horen'

Smokey Goodness 2 – Jord Althuizen

Het BBQ-boek van het afgelopen jaar was Smokey Goodness. En nu is deel 2 verschenen: Stoer, Slow en vol nieuwe recepten van de meest uiteenlopende gerechten over heel de wereld. Weer een lekker Vet boek met ruige recepten. De foto’s maken het boek helemaal af. Vlot geschreven en leuke verhalen. Je ruikt de BBQ bijna! Laat de zomer maar komen!

Bekijk of bestel het boek 'Smokey Goodness 2'

Dans met mij – Jojo Moyes
Jojo Moyes heeft zich zelf met deze roman weer overtroffen. Dans met mij is zo ontroerend en mooi! Ook al heb je niks met paarden, laat dat je niet weerhouden dit boek te lezen.

In een vergeten hoekje van Londen leert de 14-jarige Sarah op haar geliefde paard Boo te rijden alsof zij samen dansen. Hun leermeester is Sarah’s opa Henri, die zelf heeft gestudeerd aan “le Cadre Noir” een van de meest prestigieuze rijscholen in Frankrijk. Hij hoopt dat het Sarah een kans in het leven zal geven. Maar als het noodlot toeslaat, staat Sarah er weer alleen voor.

Natasha is advocate jeugdrecht en raakt regelmatig te nauw betrokken bij haar zaken. Ze leeft gescheiden van haar man, maar hij komt weer tijdelijk wonen in het huis wat nog van beide is. Als ze bij toeval Sarah ontmoet, zet dit haar leven helemaal op z’n kop.

Naast het verhaal van Sarah, lees je ook het verhaal van Natasha en Mac en hoe zij worstelen met hun scheiding en nieuwe liefdes. Dans met mij is gewoon een eerlijk verhaal over familie, rouw, liefde, doorzettingsvermogen en vriendschap.

Bekijk of bestel het boek 'Dans met mij'

Kerstkookboek - Jamie Oliver
Jamie Oliver blijft mijn favoriet en hij brengt in 2016 maar liefst twee kookboeken uit! In september verscheen ‘Superfoods voor familie en vrienden’, bedoeld om gezonde en verse maaltijden op tafel te zetten. Heerlijk! Ook komt hij met dit kerstkookboek vol inspirerende recepten voor de feestdagen. Een boek vol echte kerstklassiekers met een Jamie-twist, maar ook lekkere recepten voor het kerstontbijt en het dessert. Gegarandeerd relaxed genieten deze feestdagen. Wat een cadeau!

Bekijk of bestel het boek 'Kerstkookboek'

Het ware verhaal van haar en mij - Delphine de Vigan
“Het ware verhaal van haar en mij” is een prachtig geschreven boek en een aanrader. Op de eerste bladzijdes memoreert Delphine de Vigan aan haar prachtige en ontroerende boek; “Niets weerstaat de nacht”. Dit persoonlijke verhaal over haar moeder is een groot succes geworden, maar eist wel zijn tol. Niet alle familieleden zijn blij met dit boek en door het succes heeft ze doorlopend signeersessies en lezingen. Delphine kan dit eigenlijk niet zo goed aan. Dan ontmoet ze op een feestje L. Ze worden al snel vriendinnen en hebben veel contact. Tegelijkertijd wil ze weer aan de slag met een nieuwe roman, maar het lukt niet meer. Gelukkig is L. er om te helpen. Ze neemt haar administratie over, beantwoordt mails en werkt zelfs schrijfopdrachten uit. Wat begon als een fijne vriendschap, wordt al snel een ongezonde obsessie. Maar waar ligt de grens en hoe herken je het wanneer iets te ver is gegaan? 'Het ware verhaal van haar en mij' is beklemmend en mysterieus. Het gaat over een verstikkende vriendschap, waarin waarheid een relatief begrip lijkt.

Het is een boek dat je vasthoudt en niet meer loslaat.

Bekijk of bestel het boek 'Het ware verhaal van haar en mij'

De vierde dimensie - Hans Peter Roel
Een enorm boeiend en inspirerend boek in romanvorm geschreven, zodat het makkelijk leest. Nick Larson, een succesvolle beursmakelaar belandt tijdens de crises in de schuldsanering. Na deze ingrijpende gebeurtenis wordt hij uitgenodigd om op zoek te gaan naar het ‘geheim van het leven’ en komt erachter dat er zoveel meer is tussen hemel en aarde dan wij denken. Hij wordt ingewijd in een wereldwijd geheim genootschap dat als doel heeft de wereld te verbeteren door o.a. het economische groeimodel te veranderen. De vierde dimensie is een verhaal over de onzichtbare wereld om ons heen, die bepalend is voor succes. Wens, werkelijkheid en toeval lopen dwars door elkaar. Het is een boek dat uitlegt dat niet alles toeval is, en het leert je toeval te herkennen en dat vervolgens gericht te sturen.  Een mooi citaat uit het boek: ‘pas als je het doorhebt, geloof je niet meer in toeval’. Een geweldig boek met veel wijsheden en met mooie en inspirerende quotes aan het einde van ieder hoofdstuk. Een aanrader en heel leerzaam!

Bekijk of bestel het boek 'De vierde dimensie'

Proef Puglia - Luca Lorusso & Vivienne Polak
Mij maak je blij met dit dikke kookboek vol heerlijke recepten uit de Italiaanse streek Puglia. De Pugliese keuken is een ongecompliceerde manier van koken en bovendien voedzaam. Met een paar verse ingrediënten en weinig moeite, zet je de lekkerste gerechten op tafel. Daarnaast is het boek voorzien van prachtige (sfeer)foto’s en staat bij ieder recept een verhaaltje in de vorm van een anekdote uit het leven van de auteur. Je waant je in Puglia. Je proeft de zon. Heerlijk!

Bekijk of bestel het boek 'Proef Puglia'

GIJ NU - Griet op de Beeck
In GIJ NU staan korte verhalen over verschillende mensen. Allemaal op een bepalend moment in hun leven. Mensen die worstelen met hun bestaan. Het gaat over eenzaamheid, over verledens die je blijven achtervolgen en over het verlangen om gezien te worden. Hoe mooi zijn de verschillende personages beschreven in hun dagelijkse leven, met hun dilemma’s, angsten, overtuigingen en zoektocht naar de liefde. De boodschap is om na het lezen van dit boek het heft in eigen hand te nemen. GIJ NU! Een prachtig boek om te lezen. Mooi en onderhoudend.

Bekijk of bestel het boek 'GIJ NU'

Virginia Baily
- Op een ochtend
Een aangrijpend verhaal dat zich afspeelt in de Italiaanse hoofdstad tijdens de tweede wereldoorlog.
Rome 1943. Chiara Ravello staat op het punt de stad te verlaten naar een veiligere plek. Op een ochtend, wanneer ze naar Gennaro’s bar in de joodse wijk van Rome gaat, worden daar veel joden gedeporteerd. Ook de 7-jarige Daniele Levi wordt daar met zijn familie een vrachtwagen in gedreven om afgevoerd te worden. De blik van zijn moeder kruist die van Chiara en zij neemt op dat moment een beslissing die de rest van haar leven zal bepalen: ze roept dat het jongetje haar neefje is en hij wordt naar haar gebracht. Vanaf dat moment zorgt ze voor hem als een moeder. Daniele groeit uit tot een beschadigde tiener en Chiara heeft haar handen vol aan hem.

Rome 1970. Maria, een brits meisje, komt naar Italië om meer over haar vader te weten te komen. Ze zegt de dochter van Daniele Levi te zijn. Chiara nodigt haar uit en wordt gedwongen haar verleden onder ogen te komen. Een prachtige, meeslepende roman over liefde, verlies en de jarenlange gevolgen van de tweede wereldoorlog.

Bekijk of bestel het boek 'Op een ochtend'

Het blauw tussen hemel en zee - Susan Abulhawa
Een indrukwekkende roman over het leven van 3 generaties vrouwen in Palestina,
Khaled vertelt de verhalen van zijn Palestijnse familie. Oem Mamdoeh is de centrale persoon in deze familie en haar 3 kinderen: Mamdoeh, Nazmihey en Mariam. Zij groeien op in een dorpje in Palestina, maar worden uit hun dorp verdreven en vluchten naar de Gazastrook. De verwachting was dat dit tijdelijk zou zijn, maar helaas! Nog voor zijn geboorte is Khaled al bevriend met zijn oudtante Mariam die hij op mysterieuze wijze ontmoet “in het blauw”. Hij verplaatst zich tussen heden en verleden. Door de jaren heen maakt de familie tragische gebeurtenissen mee van oorlog, ziekte, verlies en geweld. De strijd met Israël maakt hen vluchtelingen in eigen land, maar ondanks alle leed is er ook vreugde. Er wordt gefeest, lekker gegeten en volop geroddeld. Ook de Amerikaanse arts Noer blijkt deel uit te maken van deze familie en word met hen herenigd als ze naar Palestina komt om Khaled te behandelen. Hij lijdt aan het Lock-in-syndroom.

Een aangrijpend en bijzonder verhaal over verdriet en kracht van een volk. Boeiend vanaf het begin tot het einde!

Bekijk of bestel het boek 'Het blauw tussen hemel en zee'

Ik ben er - Clelie Avit
Debuutroman, onlangs bekroond met de Prix Nouveau Talent. Het verhaal gaat over Elsa die in coma raakt na een ongeluk en Thibault die bij toeval op haar kamer terecht komt. Hij vertelt haar zijn verhaal in de veronderstelling dat ze niets kan horen. Maar hoewel ze niet kan reageren is ze zich wel bewust van wat er om haar heen gebeurt. Zonder dat ze direct met elkaar communiceren, ontstaat er een emotionele band tussen beiden. Terwijl artsen en familie de hoop op herstel verliezen, groeit in Thibault de overtuiging dat ze voor elkaar bestemd zijn. Kan liefde alles overwinnen?

Bekijk of bestel het boek 'Ik ben er'

pro-mbooks2 : libris