Onbekende Nederlanders

ebook
Margriet Oostveen Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 11,99

Onbekende Nederlanders

ebook EPUB

€ 11,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Zelfs in serieuze media zijn bekende Nederlanders beeldbepalend, terwijl de belangstelling voor wie niet in het plaatje past krimpt. Dit boek draait het om. Het vertelt de verhalen van onbaatzuchtige, eigenwijze, standvastige, lieve en originele inwoners van Nederland met prestaties, inzichten en opvattingen die (te) weinig aandacht krijgen. Het echte Nederland.

Volkskrant-columnist Margriet Oostveen maakte de afgelopen jaren een schitterende reeks portretten van deze onbekende Nederlanders, waarbij ze altijd verder kijkt dan een eerste indruk. Zo blijkt een Friese gemeenteambtenaar een succesvol Bouquetreeksauteur. Helpt een snackbarhoudster haar klanten met afvallen. Zijn twee sympathieke PVV-stemmers hartstikke tevreden, en maakt een oud-staatssecretaris een statement als buschauffeur. Intussen overleeft een Syrische familie in chic Amsterdam-Zuid.

Met scherpe observaties, subtiele details en rake humor schetst Oostveen in Onbekende Nederlanders een ontroerend beeld van mensen die vaak over het hoofd worden gezien.
ISBN
9789400408043
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Thomas Rap
Druk
1e
Verschenen
10-06-2021
Taal
Nederlands
Pagina's
352 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris