Marieke Lucas Rijneveld

Het nieuwe boek "Mijn lieve gunsteling" van International Booker Prize-winnaar Marieke Lucas Rijneveld ligt nu in de boekhandel!

Een hartverscheurend en tegelijk angstaanjagend verhaal over verlies, verboden liefde, eenzaamheid en identiteit. Het is daarmee een meer dan waardige opvolger van "De avond is ongemak".

Bestel nu!

Mijn lieve gunsteling

Marieke Lucas Rijneveld

€ 24,99
‘Mijn lieve gunsteling’ is de nieuwe roman van Marieke Lucas Rijneveld. Het verhaal van de veearts en zijn ‘uitverkorene’, de dochter van een veehouder, die tijdens een hete zomer toenadering tot elkaar zoeken. Hij wil ontsnappen aan zijn jeugdtrauma’s en eenzaamheid en zij heeft de voorkeur voor een fantasiewereld. Gedurende de zomer ontwikkelen ze een obsessieve fascinatie voor elkaar die zo ver gaat dat grenzen overschreden worden. De beklemmende bekentenis ‘Mijn lieve gunsteling’ is een hartverscheurend en tegelijk angstaanjagend verhaal over verlies, verboden liefde, eenzaamheid en identiteit. ‘Mijn lieve gunsteling’ is daarmee een meer dan waardige opvolger van de debuutroman ‘De avond is ongemak’, waarmee Marieke Lucas Rijneveld als eerste Nederlandse schrijver in de historie de International Booker Prize won.


   © Jeroen Jumelet.ANP

Marieke Lucas Rijneveld debuteerde in 2015 met de dichtbundel Kalfsvlies, die onder andere werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut. Haar tweede bundel,  Fantoommerrie, verscheen in 2019 en  werd bekroond met de Ida Gerhardt Poëzieprijs. In 2018 verscheen De avond is ongemak. De roman oogstte uitzonderlijk veel lof en werd bekroond met de ANV-Debutantenprijs. Het boek verschijnt in vertaling in 37 landen. Voor de Engelse editie (The Discomfort of Evening) ontving ze de prestigieuze International Booker Prize 2020.

pro-mbooks3 : libris