Dominicanen Leesclub

Beste boekenliefhebbers,

Na het succes van de leesclub van 'In alle steden', hebben wij ons voorgenomen om wat vaker een leesclub te organiseren in onze boekhandel. En dat lijkt er nu van te komen; dit jaar hebben we 3 leesclubs op het programma staan. Zeer uiteenlopend wat betreft onderwerp en alle drie zeer de moeite waard:

Op zondag 22 april staat de bijzondere roman van Catherine Lacey De Antwoorden centraal. Catherine Lacey is een Amerikaans auteur, die in eigen land inmiddels tot de groten behoort. In Nederland wordt zij zo zoetjes aan steeds meer herkend als een originele, door en door eigentijdse stem die met humor en scherpte romans schrijft waar je niet omheen kunt. Introductie en leiding zijn in handen van Koen Eykhout, literair recensent bij de Limburger, en u wellicht bekend van de vorige leesclub. 

Zondag 10 juni is Lidewijde Paris in de Boekhandel te gast om een leesclub te verzorgen naar aanleiding van haar nieuwste boek Hoe lees ik korte verhalen? Paris schreef eerder Hoe lees ik, een boek vol inspirerende voorbeelden uit de literatuur. Dit was een groot succes, niet in de laatste plaats omdat Paris overal in het land lezers weet te enthousiasmeren met haar lees! Workshops, waarin de onderste steen bovengehaald wordt en op zeer aanstekelijke wijze vele facetten van de literatuur aan bod komen. Verwacht overigens geen achteroverleunen. Paris houdt van een goed gesprek waarin veel en iedereen aan bod komt…

Zondag 22 september is de leesclub gewijd aan de moderne Japanse literatuur. Toevallig is dat niet, want dit jaar mogen we een aantal prachtige Japanse romans in het Nederlands vertaald verwachten. Ik kan u nu al noemen Yasushi Inoue: Het jachtgeweer (prachtig!). En Junpei Gomikawa: Menselijke voorwaarden. En nog veel meer. Reden genoeg dus om hieromheen een leesclub te organiseren, samen met Schwob, de club die garant staat voor het verschijnen van de mooiste klassiekers uit de wereldliteratuur.

We zijn er vroeg bij om u van ons programma op de hoogte te stellen. De vorige keer waren we dat niet en daarom hadden sommigen van u aangegeven dat ze graag eerder informatie hadden. Uiteraard laten we u voor zondag 10 juni en 22 september nog even opnieuw wat weten. Wat betreft de aanvangstijden:

Inloop vanaf 10.00. De leesclubs vinden plaats van 10.30 tot 12.00. De Dominicanenkerk is dan speciaal geopend voor de deelnemers aan de leesclub. Deelname kost €5,00 (incl. drankje). U kunt zich aanmelden via [email protected]. Het is aan te bevelen om van tevoren het boek te lezen. Mocht u meer willen weten: in onze boekhandel vindt u extra informatie

Tot slot, en geheel buiten dit programma om; zondag aanstaande om 16.00 is in de Dominicanenkerk Koos van Zomeren te gast, schrijver van meer dan 60 boeken, en vorig jaar winnaar van de Jan Wolkers Oeuvre prijs. Met als Boekenweekthema De Natuur kunnen wij ons geen indrukwekkendere gast voorstellen dan Van Zomeren, die zal vertellen over zijn nieuwste boeken Vogels en Nog meer Vogels….

Hartelijke groet,
 

Namens Boekhandel Dominicanen

Boekverkoper Janna Navis

pro-mbookslibr1 : libris