oktober

Expositie "Van alle kant[en] in beeld" door Ceranique

dinsdag 4 oktober 2022

Van 28 augustus t/m 4 oktober is Boekhandel Dominicanen het decor voor de expositie van Ceranique: 'Van alle kant[en] in beeld'

Meer informatie

Kinderboekenweek: Opening door Andy Griffiths!

woensdag 5 oktober 2022

De Kinderboekenweek bij Boekhandel Dominicanen wordt dit jaar geopend door niemand minder dan Andy Griffiths: de Australische schrijver die bekend is van onder andere de razend populaire 'Waanzinnige Boomhut'-reeks! Ontdek samen met Andy de échte GI-GA-GROENE boomhut in Boekhandel Dominicanen! De opening is volledig gratis toegankelijk, dus mis het niet en ontmoet deze wereldberoemde kinderboekenschrijver in het echt!

Meer informatie

Live-optreden Pepper and the Jellies

vrijdag 7 oktober 2022

Op vrijdag 7 oktober om 16.00 uur verwelkomt Boekhandel Dominicanen de Italiaanse band Pepper and the Jellies voor een live-optreden van maar liefst twee uur!

Meer informatie

Presentatie 'Ik voel ik voel wat jij niet ziet'

zaterdag 8 oktober 2022

Mark Janssen en Lotte Stegeman maakten samen het boek 'Ik voel ik voel wat jij niet ziet' over emoties bij dieren en hoe zij deze uiten. Op zaterdag 8 oktober komt Mark Janssen naar Boekhandel Dominicanen om te vertellen over hun boek, te vertellen over zijn illustraties én om jou te leren zelf dieren met emoties te tekenen.

Meld je snel aan voor deze gratis Kinderboekenweekactiviteit via [email protected]

Meer informatie

Meet & Greet met de Kleine IJsbeer

zaterdag 15 oktober 2022

De prentenboeken van de Kleine IJsbeer Lars leren kinderen over thema's als vriendschap en de impact van menselijk handelen op het dierenrijk. Zaterdag 15 oktober zal de Kleine IJsbeer ‘vrij’ rondlopen in onze winkel. Je kunt met de Kleine IJsbeer op de foto, een praatje maken of natuurlijk een knuffel geven. Deel je foto met de IJsbeer op social media, tag ons en wie weet win jij een ijsberenboekenpakket!

Meer informatie

Presentatie 'Waarom je voetafdruk groter is dan je schoenmaat'

zaterdag 15 oktober 2022

Wetenschappers Esther Walraven en Wilfried Ivens komen op zaterdag 15 oktober om 15.00 uur langs bij Boekhandel Dominicanen om jou alles te leren over de voetafdruk die jij op de wereld achterlaat! Aan de hand van het boek 'Waarom je voetafdruk groter is dan je schoenmaat' verzorgen zij op creatieve wijze verschillende leerzame workshops over de bedreigingen van ons milieu en wat we zelf kunnen doen voor onze leefomgeving!

Nieuwsgierig? Meld je dan snel aan voor deze gratis Kinderboekenweekactiviteit via [email protected]

Meer informatie

Kinderboekenweek 2022 wordt GI-GA-GROEN

zondag 16 oktober 2022

Het grootste boekenfeest voor kinderen en (groot)ouders is weer in aantocht, dat wil je niet missen! Van 5 tot en met 16 oktober is het weer Kinderboekenweek.

Dit jaar maken wij van de winkel één grote jungle met als thema GI-GA-GROEN. We halen buiten naar binnen en organiseren heel veel evenementen die alles te maken hebben met de natuur. Bekijk bijvoorbeeld de bijzondere expositie van Mark Janssen over dieren en hun emoties, of bezoek op woensdagmiddag 5 oktober de opening van de Kinderboekenweek samen met niemand minder dan Andy Griffiths, de auteur van de ‘Waanzinnige Boomhut’-reeks. Samen vieren we het leukste feest van Nederland!

Meer informatie

BookTok event

vrijdag 21 oktober 2022
LET OP!
Het BooktTok evenement is VOL. Aanmelden is niet meer mogelijk.
The BookTok event is fully booked. It is no longer possible to sign up.
October 21st from 7 p.m. you are welcome at our BookTok event! During this special evening you have exclusive access to Dominicanen, you benefit from special offers, meet famous authors and you have plenty of time to take beautiful photos or videos. (click here for dutch)

More details will follow as soon as possible.
Meer informatie

Live-optreden Jussi Juola & Ine Kang: De kracht van de Scandinavische Romantiek

woensdag 26 oktober 2022

Ter ere van Internationaal Festival Vocallis, dat loopt van 21 oktober t/m 6 november, treden zanger Jussi Juola en pianiste Ine Kang, Prijswinnaars Liedprijs Festival Vocallis 2016, op in Boekhandel Dominicanen!

Koop hier je tickets!

Meer informatie

Expositie Mark Janssen: "Ik voel ik voel wat jij niet ziet"

zaterdag 29 oktober 2022

Van 5 t/m 29 oktober, tijdens en na de Kinderboekenweek, exposeert Mark Janssen diverse natuurgetrouwe illustraties uit het boek "Ik voel ik voel wat jij niet ziet" dat hij maakte samen met Lotte Stegeman.

Meer informatie