2023

december

Lezing Frank Bokern 'Crapuul' en 'Jekerkwartier'

donderdag 7 december 2023

Wegens grote belangstelling is het maximale aantal aanmeldingen voor deze lezing bereikt. We accepteren daarom géén nieuwe aanmeldingen meer.

De boeken ‘Crapuul’ en ‘Jekerkwartier’ van Frank Bokern gaan allebei over het (ontbreken van) woonbeleid in Maastricht. In de lezing ‘Het Jekerkwartier. Broedplaats van vrolijk verzet’ schetst de auteur de overeenkomsten én de verschillen tussen het Stokstraatkwartier en het Jekerkwartier. Maar hij vertelt vooral over al het vrolijke verzet dat in de straten rond de Kleine Looiersstraat is ontstaan. 

Vóór en na de lezing is de playlist te horen bij het boek, met ook nummers van de Maastrichtse groepen Opus en The Sharons. Tijdens de lezing toont Frank veel bijzondere foto’s, én uniek videomateriaal van de provo’s (met dank aan Wim Schoenmakers). Het wordt een hele happening: Frank Bokern brengt je één avond lang terug naar de tijd van de nozems, de provo’s, de hippies en de krakers.

Wil je graag bij deze bijzondere lezing aanwezig? Vanwege het beperkte aantal beschikbare plaatsen is aanmelding vereist. Klik hier om je direct aan te melden. De lezing start om 19.30 uur en de inloop is vanaf 19.00 uur. 

Meer informatie

Maastricht: Muzikale Handtekeningen

vrijdag 8 december 2023

Op vrijdag 8 december om 20:00 organiseert de J.M. Vogl-stichting 'voor de zangkunst' een concert met muziek van uitsluitend Maastrichtse componisten. De tickets kosten €20,- en kunnen via de stichting zelf gekocht worden, instructies hiervoor staan wat verder naar beneden op de pagina.

Kom langs en geniet van een muzikale avond!

Meer informatie

Signeersessie Hilde Veeren: 'Maretak' Heerlen

zondag 10 december 2023

Op zondag 10 december 13.00 uur zal Hilde Veeren in de winkel aanwezig zijn voor een signeersessie. Zij signeert haar tweede boek, de ultieme cosy winter romance 'Maretak' voor de feestdagen!

Klik hier voor het evenement in Maastricht.

Meer informatie

Signeersessie Hilde Veeren: 'Maretak'

zondag 10 december 2023

Op zondag 10 december 16.00 uur zal Hilde Veeren in de winkel aanwezig zijn voor een signeersessie. Zij signeert haar tweede boek, de ultieme cosy winter romance 'Maretak' voor de feestdagen!

Klik hier voor het evenement in Heerlen. 

Meer informatie

2024

januari

Expositie Marjan Melkert

zaterdag 13 januari 2024

Op 25 november opent Boekhandel Dominicanen een nieuwe expositie op het priesterkoor. Marjan Melkert heeft geïnspireerd door de roman Tijgerkat van Guisseppe Tomasi di Lampedusa een serie werken gemaakt die vanaf 25 november tot en met 13 januari 2024 te zien zijn. De werken zijn te vinden op het priesterkoor van de Dominicanenkerk

Meer informatie

maart

Boekpresentatie 'De omzwervingen van Boek' door Melanie van de Peut

zaterdag 2 maart 2024

Op zaterdag 2 maart om 17.00 uur presenteert Melanie van de Peut haar eerste boek 'De omzwervingen van Boek'! Wil je bij de presentatie aanwezig zijn? Meld je dan even aan!

Meer informatie

Alliance Française: L’HÔTEL-DIEU de BEAUNE: Un écrin de joyaux artistiques par Marie Paule Eeckhout

woensdag 6 maart 2024

Op woensdag 6 maart organiseert Alliance Française een lezing over de geschiedenis van Hôtel Dieu in Beaune. De lezing is volledig in het Frans. Entree is gratis voor leden en vrienden van Alliance Française en €10,- voor niet-leden.

Le mercredi 6 mars, l'Alliance Française organise une conférence sur l'histoire de l'Hôtel Dieu de Beaune. La conférence est entièrement en Français. L'entrée est gratuite pour les élèves et Amis de l'Alliance Française et €10,- pour non-Amis.

Meer informatie