Gruffalo Voorlees- en Knutselmiddag

woensdag 19 april 2017 15:00
Gruffalo Voorlees- en Knutselmiddag

Woensdagmiddag 19 april ben je van harte welkom bij de Gruffalo voorlees- en Knutselmiddag in Boekhandel Dominicanen. We starten om 15.00 uur.

De nieuwe boekhandelsactie IK WIL EEN PRENTENBOEK! Is in heel Nederland gestart met de wereldberoemde voorleesklassieker De Gruffalo van Julia Donaldson en Axel Scheffler. De Gruffalo voor slechts 2 euro te koop in alle boekhandels, zo lang de voorraad strekt.

 

De Gruffalo verscheen in 1999 als The Gruffalo bij uitgeverij Macmillan in England, een prentenboek geschreven door Julia Donaldson en geillustreerd door Axel Scheffler. Het inmiddels veelvuldig onderscheiden verhaal gaat over een muisje dat niet alleen alle dieren die hem willen opeten te slim af is, maar ook de grote griezelige Gruffalo. Van het boek zijn sinds 1999 meer dan 13 miljoen exemplaren verkocht in 58 verschillende edities wereldwijd. in 2009 is de een animatiefilm verschenen die een Academy Award won en een BAFTA nominatie kreeg.

Ik Wil Een Prentenboek! wordt gedreven vanuit de om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren en de taalomgeving thuis te verrijken. De missie is: Kinderen laten opgroeien tussen de boeken en ieder kind de kans geven voorgelezen te worden uit zijn eigen boek. Voorlezen is immers niet alleen een feest voor voorlezer en kind; het is ook de basis van geletterdheid en succes in de samenleving. Daarom stellen boekverkopers met ingang van dit jaar, ieder jaar in de aanloop van Pasen een prentenboekenklassieker ter beschikking voor een weggeefprijs. En wees er snel bij want OP = OP! 

pro-mbooks2 : libris