La Place du Muguet

zondag 30 april 2017 13:00
La Place du Muguet

Dit jaar, 2017, is het voor de tiende keer dat de Alliance Française Maestricht samen met Boekhandel Dominicanen op 30 april en 1 mei 2017 het kleinschalige Frans georiënteerde festival 'Le Jour du Muguet' organiseert. 

De Jour du Muguet is geënt op een eeuwenoud gebruik om op de eerste dag van mei aan iemand waarvan men houdt een Lelietje van Dalen (un muguet) te geven, een 'portebonheur'. Dit mooie gebaar dat in Frankrijk en ook in België op 1 mei nog volop in ere wordt gehouden, is nu ook in Maastricht na tien jaar een traditie aan het worden.

Zondag 30 april

Le Jour du Muguet onderstreept dat Maastricht, als de meest Franse stad van Nederland, de Franse taal en cultuur een warm hart toedraagt. Het Kommelplein voor het mooie Kruisherenhotel wordt vanaf 13.00 u. omgetoverd tot 'La Place du Muguet', een 'Place du Tertre', met sfeervolle muziek, portrettekenaars, Franse wijnen, Franse kaas, crêpes en kunstkraampjes met schilderijen, keramiek, tekeningen en natuurlijk met muguets (lelietjes van Dalen) die er te koop zijn.

Om 17.00 u. wordt in boekhandel Dominicanen een tentoonstelling van kinderkunst geopend met het thema Frankrijk, Vakantieland, met kinderen van XONAR Kinderatelier. De werkjes blijven 4 weken bij Dominicanen hangen.

pro-mbooks3 : libris