SPHINX- debat: De Slimme Stad

dinsdag 25 april 2017 19:30
SPHINX- debat: De Slimme Stad

Naar aanleiding van de nieuwste editie van het Jaarboek Maastricht organiseert debatcentrum Sphinx een publiek debat over ‘de Slimme Stad’

Met o.a. Helmy Koolen (manager Economie & Cultuur, gemeente Maastricht) Merel Noorman (techniekfilosoof, Universiteit Maastricht) en Rinie van Est (trendwatcher, Rathenau Instituut).

De Slimme Stad brengt veel technologische mogelijkheden met zich mee om onze leefomgeving efficiënter en duurzamer te organiseren. In een slimme stad kunnen overheden, bedrijven en bewoners gedetailleerd inzicht krijgen in allerlei stedelijke processen (zoals verkeerstromen en energieverbruik), en daar ‘realtime’ op ingrijpen.

Tegelijkertijd roept de Slimme Stad allerlei vraagstukken op over privacy en gelijke behandeling. Want wie is er verantwoordelijk voor onze data in de Slimme Stad? Wat houdt slim burgerschap in? Biedt de slimme stad ook onderdak aan de ‘niet-slimme burgers’? En wat voor gevolgen heeft de slimme stad voor de verhouding tussen stad en platteland?

Op 25 april verkennen we de mogelijkheden voor onze eigen stad, Maastricht. Discussieer ook mee, bij boekhandel Dominicanen!

pro-mbooks2 : libris