Bookstore Day

zaterdag 14 april 2018 09:00
Bookstore Day

Na een succesvolle eerste Bookstore Day organiseren we op 14 april 2018 een tweede editie. Op  die dag vieren we de boekhandel en zijn klant. Met tientallen exclusieve uitgaven in gelimiteerde oplagen, gesigneerde exemplaren en sterk in prijs verlaagde boeken. Met optredens schrijvers in boekwinkels in het hele land en natuurlijk ook bij ons. Want een boekwinkel is meer dan een winkel. Hij vormt de spil van een gemeenschap en wordt gedreven door verkopers die bovenal gepassioneerde lezers zijn. In een boekwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. En dat is reden voor een feestje. Bookstore Day dus, op 14 april 2018.

 

Speciale uitgaven

Op Bookstore Day kun je speciale uitgaven vinden, in jouw boekhandel, alleen op die dag te koop. Het zijn exclusieve uitgaven, gesigneerde publicaties of sterk in prijs verlaagde boeken in kleine oplagen.

Het programma ziet er op dit moment als volgt uit:

11.00 u: Tim Gladdines: Hoe het kwam dat ik Emma een blauw oog sloeg

Tim Gladdines komt voorlezen uit zijn nieuwe boek ‘Hoe het kwam dat ik Emma een blauw oog sloeg’ en uit zijn oudere boeken.

12.00 u:  Jan Mulder: Mayor Taylor raast door Maastricht

Het boek speelt deels in het Maastricht van 1902: Major Taylor, wereldkampioen wielrennen, rijdt met Sint Servaas tegen de Maastrichtenaar Harrie Meijers. Het boek zal geïnteresseerden in wielrennen/sport en geschiedenis dus zeker aanspreken

13.00 u:  Hans Kanters: De danser van Katendrecht

Bokser Bep van Klaveren had een sparring partner, die onbekend is gebleven. In De danser van Katendrecht krijgt deze historische figuur een naam en een uitermate boeiende geschiedenis. 'De Limburger' beoordeelde het boek met 4 sterren, Hans Kanters komt op Bookstore Day over het boek vertellen.

14.00 u: lezing van Thomas Vaessens over het boek De Daf van mijn vader.

Een cultuurgeschiedenis aan de hand van Nederlands enige volksauto. Aan de hand van de Daf is ook een bijzonder verhaal over het naoorlogse Nederland te vertellen, over Nederlandse ondernemingszin, over de gewone man die zich opeens een eigen auto kon veroorloven. Over hoe de mijnwerker verdween uit Limburg en fabrieksarbeiders uit Marokko werden gehaald. Maar ook hoe een onderwijzer uit Maastricht zijn zoon met een nieuwe auto de grote wereld in stuurde.

15.00 u: Maand van de filosofie op Bookstore Day: Lezing Joke Hermsen

Onderwerp van de lezing is 'Rivieren keren nooit terug',  een boek over tijd, verlies en de werking van herinneringen, waarin met name ook de kindertijd een belangrijke rol speelt. Het optreden begint met een literair-filosofische inleiding op het thema 'tijd en herinnering'. Joke Hermsen leest verder voor uit het boek, gaat in  gesprek of discussie met het publiek en signeert haar boeken.

16.00 Frank Schurink: interactieve workshop Gedoemanagement.  

Gedoe is pas gedoe als jij er gedoe van maakt. Wie had ooit gedacht dat juist gedoe super interessant is, als je jezelf wilt ontwikkelen. Gedoe doet iets en wel met je brein. Je brein gaat 'op slot' - in de rode stand - en hoe dat werkt gaat auteur Frank Schurink je uitleggen - en hoe je groen kunt worden. Een lezing doorspekt met luchtigheid, humor, interactie, confrontatie en zeer interessante wetenschappelijke inzichten. Een mooie afsluiter van de Bookstore Day. Niet missen dus.

Hele dag:

Doe mee aan de Bookstore day Quiz/speurtocht. Speciaal voor de Bookstore day hebben wij een Boekenquiz/speurtocht gemaakt. Met 3 soorten vragen: meerkeuzevragen, algemene kennis vragen of dwaalvragen waarvan u het antwoord in de winkel vindt.Lever de antwoorden in als je naar huis gaat en misschien ben je wel de winnaar van een boekenpakket…. 

Voor de jongste bezoekers: De boeken van Vos en Haas bestaan 20 jaar! Doe mee aan de Kleurwedstrijd en krijg in ieder geval een Vos en Haas verjaardagskalender

 

pro-mbooks3 : libris