Museumnacht Maastricht 2018

vrijdag 13 april 2018 20:00
Museumnacht Maastricht 2018

VRIJDAG DE 13E, 13 ART VENUES, EEN AVOND IN HET TEKEN VAN LUCKY 13! Op vrijdag 13 april 2018 gaat Maastricht weer los tijdens de derde editie van Museumnacht Maastricht. Geniet met één ticket een avond lang van een geweldige line-up. Koop hier snel je ticket!

 

Dominicanen & FASHIONCLASH presenteren Club Lucky 13 
by DIDI x TIA x COLLECTIVE 12

De mooiste boekhandel wordt in samenwerking met FASHIONCLASH omgetoverd tot een échte club waar deze ene avond 13 het geluksgetal is… Geniet 4 uur lang van een performance die iedere minuut anders is met 4 hoogtepunten. Kom binnen, vermijd bad luck things en ga op zoek naar geluk! Genoeg lucky charms verzameld? Waag een gokje aan de roulettetafel van Holland Casino Valkenburg!

> 20:00-00:00

 

Spoken Word 2018: Lucky/Unlucky

Om woorden kracht bij te zetten is het soms beter om ze uit te spreken. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door middel van een verhaal, een gedicht, of zelfs een lied. Tijdens Spoken Word kun je genieten van een avond vol jonge schrijvers en dichters die hun werk gebaseerd hebben op boeken uit de speciale collecties van Maastricht University. Laat jezelf inspireren door een combinatie van jong talent en eeuwenoude boeken. Het thema dit jaar: (eeuwenoude) bijgeloven…

> 00:00-01:00

Deelnemers programma

DIDI x TIA
Luister naar een eerste try-out van een voorstelling door Diederik Kreike met The Imperial Armpits. De groep probeert de lijntjes tussen 'theater' en 'performance' uit te gummen en nodigt je uit een ervaring binnen te stappen. In Club Lucky 13 wordt hiermee een crossover gemaakt tussen mode, zang, dans, theater en performance, samen met andere artiesten.

Boekhandel Dominicanen wordt omgebouwd tot club, inclusief doorbitch, bouncer, DJ’s en een dansvloer. Elk uur vindt er een hoofdact plaats vanaf het balkon, door performers Benjamin Abel Meirhaeghe en Hendrik Kegels.

Bewonder de videoprojecties vanMees Walter, die gedurende de Museumnacht worden getoond. In Club Lucky 13 geen gebrek aan fashion! Studenten aan de Maastrichtse Toneelacademie tonen werk van modestudenten van MAFAD.

> Performance hoogtepunten: 20.13 / 21.13 / 22.13 / 23.13

 

Let’s roulette!
Waag een gokje aan onze roulettetafel! De hele nacht zijn er leuke prijzen te winnen. Are you a lucky winner? Stop ook je naam in onze zwarte kat voor extra kansen…
> 21:00-00:00

 

COLLECTIVE 12

Designcollectief bestaande uit twaalf studenten in het laatste jaar van MAFAD. De focus op hun werk ligt bij mode, sieraad en textiel. Tijdens de Museumnacht Maastricht vragen zij aandacht voor de crowdfundingactie die zij samen met voordekunst.nl organiseren, om zo geld op te halen voor een show tijdens FASHIONCLASH 2018

COLLECTIVE 12: afstudeerstudenten van MAFAD - Nathan Klein & Bojanne Aleksic

pro-mbooks3 : libris