Record Store Day

zaterdag 21 april 2018 09:00
Record Store Day

Record Store day bij Boekhandel Dominicanen

Gratis tas en single op Record Store Day en diverse live-optredens

Record Store Day is in 2007 opgericht tijdens een bijeenkomst van onafhankelijke platenzaakeigenaren en medewerkers in Baltimore, USA. De eerste Record Store Day vond plaats in Amerika op 19 april 2008. Dit jaar, op 21 april 2018, vindt de 11e editie plaats. In Nederland wordt Record Store Day voor de 9e keer gevierd.

Wereldwijd komen er die dag meer dan 500 exclusieve releases op vinyl uit die alléén op die dag verkrijgbaar zijn , Oude en nieuwe bands, blues, jazz, pop, alles in het teken van het zwarte goud . Nieuwe liedjes, remixes, gekleurd vinyl, nooit eerder uitgebrachte juweeltjes, stuk voor stuk zijn het bijzondere items.

Record Store Day is voor iedereen vrij toegankelijk en laat je als bezoeker proeven van de lol van het verzamelen van het fysieke product en met diverse optredens.

Dit jaar zijn Claw Boys Claw de ambassadeurs van Record Store Day en dus ook de leveranciers van welbekende Record Store Day-single.

Zaterdag 21 april krijg je bij aankoop van een LP of single een unieke Record Store Day stoftas, gevuld met goodies én de Claw Boys Claw-single. Zolang de voorraad strekt!

Programma:

11:00 u  Aïcha Cherif

De muziek van Aicha Cherif is rauw en eerlijk. Ze schrijft intense en ingetogen songs met een sterk melancholisch karakter en heeft een Ijzersterke performance met een geweldige stem.

https://youtu.be/qs76goFsZgM

 

12:15 u  Sjeng Sjer en de Sjele

Bereid je voor op een Maastrichts Texmex- en Zydeco-feestje. Leve de accordeon!

https://youtu.be/EVcbcfCuGmc

 

13:30 u  Jick Munro & The  Amazing Laserbeams

Bluegrass en country-specialisten, met een lekker gruizige Americana-sound. 

https://youtu.be/vyiRNeou_qU

 

14:45 u  Nederlands Studenten kamerorkest

Elk jaar stelt het Nesko een origineel, aantrekkelijk en toegankelijk programma samen voor zowel musici als publiek. Hierbij wordt vaak een opdrachtcompositie geschreven voor kamerorkest en solist. Onder leiding van een professionele dirigent voert het Nesko haar programma op een kwalitatief hoog niveau uit.

pro-mbooks3 : libris