Programma Sleepless Sleepover

dinsdag 10 april 2018 01:00
Programma Sleepless Sleepover
Hieronder het uitgebreide programma tijdens de Sleepless Sleepover.

Blok 1 (01:00-02:00): Joke Hermsen

Nachtelijk filosofisch uurtje met Joke Hermsen! Een literair-filosofische inleiding op het thema ‘tijd en herinnering’. Joke Hermsen draagt vervolgens voor uit haar roman, gaat in gesprek met het publiek en signeert haar boeken.

Over het boek 'Rivieren keren nooit terug' 

'Rivieren keren nooit terug' is een boek over tijd, verlies en de werking van herinneringen, waarin met name ook de kindertijd een belangrijke rol speelt.

Ella reist door Frankrijk met als uiteindelijk doel de rivier waar zij alle vakanties van haar jeugd heeft doorgebracht. Ze wil er de dood van haar vader verwerken, maar ook nadenken over haar kindertijd, haar eerste liefdes en gebeurtenissen die bepalend zijn geweest voor haar verdere leven. Rivieren keren nooit terug is een melancholieke roman over liefde en dood, tijd en herinnering en de levenslust en verbeeldingskracht van de kindertijd.

Joke J. Hermsen (1961) studeerde filosofie en letteren in Amsterdam en Parijs. Zij publiceerde diverse artikelen over contemporaine filosofie en literatuur. Gedurende enkele jaren woonde zij afwisselend in Nederland en Frankrijk. In 1993 promoveerde Hermsen aan de Rijksuniversiteit Utrecht op de literair-filosofische ideeëngeschiedenis Nomadisch narcisme. In 1998 debuteerde zij bij De Arbeiderspers met Het dameoffer, een paar jaar later gevolgd door Tweeduister(2001), een roman over de Engelse kunstenaarsgroep Bloomsbury. Haar essaybundel Heimwee naar de mens (2003) werd genomineerd voor de Socrates-wisselbeker, het beste filosofische boek van 2003. Haar derde roman De profielschets, is een satirische roman die voor een belangrijk deel in academisch filosofische kringen speelt. In 2008 verscheen De liefde dus, een historische roman over Belle van Zuylen, die op de longlist voor de Libris Literatuurprijs 2009 stond.
In 2007 won Joke J. Hermsen samen met kunstenaar Jaap de Jonge de Martin van Amerongen publieksprijs voor een elektronisch essay.
Van de essaybundel Stil de tijd werden 35.000 exemplaren verkocht, in 2011 werd dit boek bekroond met de Jan Hanlo Essayprijs.
Voor haar volledige oeuvre ontving Joke J. Hermsen in 2009 de Halewijnprijs.

1998: Het dameoffer (roman)
2001: Tweeduister (roman)
2003: Heimwee naar de mens (essays over kunst, literatuur en filosofie)
2004: De profielschets (roman)
2008: De liefde dus (roman)
2009: Stil de tijd (essay)
2010: Windstilte van de ziel
2012: Blindgangers 
2013: Kairos, een nieuwe bevlogenheid

Blok 2 (02:00-03:00): Bruno Ferreira

Even heerlijk ontspannen en genieten van de hypnotiserende klanken van gitarist Bruno Ferreira tijdens ‘Film music meets Classical’. Heel uniek! Hij mixt filmmuziek met klassieke muziek en speelt dit alles op een akoestische gitaar. Vorige week was hij hier en persoonlijk heb ik er van genoten. En in de stilte van de nacht zal het nog magischer klinken!

Over Bruno
Bruno is een Portugese gitarist geboren in Leiria in 1990. Hij begon met een zijn studie in muziek in 2004 op de “Escola de Música do Orfeão de Leiria Conservatório de Artes”, die geleid werd door Ilda Coelho en Sónia Leitão. Onlangs heeft hij zijn bachelor behaald met Margarita Escarpa op het Conservatorium.

Bruno staat bekend om zijn gevoeligheid en passie voor het spelen van een zeer gevarieerd repertoire. Hij ontving de eerste prijs in de “Concurso Internacional de Guitarra Leiria 2012”.

Hij nam ook deel aan masterclasses met wereldbekende artiesten, zoals Álvaro Pierri, Carlo Marchione, Costas Cotsiolis, David Russell, Elena Papandreou, Leo Brouwer, Paolo Pegoraro, Ricardo Gallén.

Zijn concerten bevatten niet alleen repertoires die geschreven zijn voor gitaar, maar ook stukken die aangepast zijn aan dit instrument. Zijn concertprogramma’s zijn gebaseerd op de uitvoeringen van meesterwerken van grote componisten, zoals J. S. Bach, Coste, Tárrega, Barrios, Asencio, Tansman, Ponce and Piazzolla.

Bruno laat veel toewijding aan muziek zien door concerten te geven als solist en in kamermuziek groepen tijdens evenementen als Gitaar Festival Enkuizen, Festival Classique, Kurhaus Hotel, La Bonbonnière in Nederland, Portugal en Spanje.

Hij draagt niet alleen als muzikant bij aan muziek, maar ook door zijn kennis te delen met zijn studenten. Bruno is nu bezig met zijn Master met als onderwerp de prestigieuze guitarist Carlo Marchione.

Blok 3 (03:00-04:00): Nachtelijk debat/ Discussie

Meer info volgt.

Blok 4 (04:00-05:00): Spanning met thrillerschrijver Jeroen Windmeijer

Tijdens de Sleepless Sleepover zal niemand minder dan thrillerschrijver Jeroen Windmeijer te gast zijn! Je kent hem misschien van ‘De bekentenissen van Petrus’ of ‘Het Pauluslabyrint’. Niet? Snel lezen! Het zijn absoluut spannende en zeer intrigerende boeken.
Jeroen vertelt over zijn spannende verhalen en daagt je uit in een minibijbelquiz. Want wat denken we eigenlijk te weten over de Bijbel?

Over Jeroen Windmeijer
Jeroen Windmeijer (1969) is antropoloog, een niet-gelovige docent godsdienst/ maatschappijleer en schrijver. In 2015 publiceerde hij De Bekentenissen van Petrus, een thriller waar Vrij Nederland 4 sterren aan toekende en over schreef: ‘Ambitieus debuut. Een intelligente intrige met meer respect voor religie en subtieler dan de Da Vinci Code.’ In 2017 volgde Het Pauluslabyrint (HarperCollins Holland) – ook nu weer een spannend verhaal waarbij feit en fictie, geschiedenis en theologie met elkaar vermengd worden. Er gingen al meer dan 25.000 exemplaren over de toonbank en de rechten werden verkocht aan Duitsland, de VS, Canada en Engeland.

Het Pilgrim Fathers Complot
In augustus verschijnt Het Pilgrim Fathers Complot, een boek dat zich deels in Leiden afspeelt en deels in de VS en de Sinaï-woestijn van Egypte. Centraal staat de geschiedenis van de Pilgrim Fathers, protestanten die Engeland ontvlucht waren op zoek naar godsdienstvrijheid. Ze woonden elf jaren in Leiden en vertrokken toen naar Amerika. In Leiden werd in maart 2017 een manuscript gevonden dat de basis vormt voor zijn boek, een document met een explosieve inhoud…

Minibijbelquiz
De minibijbelquiz bestaat uit 10 vragen en daagt je uit om eens stil te staan bij wat we weten of denken te weten over de Bijbel – met name over het kerstverhaal…

Boekentip: https://bit.ly/2GEvGZ3

Blok 5 (05:00-06:00): Maastricht by night

Korte film over Maastricht bij nacht. Daarnaast is dit een rustmoment in het programma.

Blok 6 (06:00-07:00): Word weer lekker soepel met ons Yoga-uurtje!

Om na deze lange nacht even heerlijk te ontspannen en weer lekker soepel te worden, kun je meedoen met yoga! De hele kerk zal vol gelegd worden met de yogamatten van ‘Yoga less is more’. Iets unieks! Nog nooit eerder organiseerden we een yogasessie tussen de boeken in de mooiste boekhandel van de wereld, inspirerend…

 Louke Bos zal de yogales verzorgen. Neem een lekkere broek mee waarin je kunt ontspannen, een warm vest en sokken en neem plaats op een yogamat in een hemelse ambiance… Je krijgt van Louke ook tips en tricks om te ontspannen wanneer je een boek leest, om je rug, nek en schouders te ontlasten. 

Blok 7 (07:15-08:15): Coffeelovers breakfast

Start de dag met een heerlijk ontbijtje en een goede kop koffie van Coffeelovers!

pro-mbooks3 : libris