Geschiedenis van de Literatuur in Limburg

donderdag 8 december 2016 19:30
Geschiedenis van de Literatuur in Limburg
Op donderdag 8 december om 19:30 een gesprek met schrijvers van de Geschiedenis van de Literatuur in Limburg.

 

Geschiedenis van de literatuur in Limburg

Yaël Weijenberg gaat bij Boekhandel Dominicanen  in gesprek met de redacteuren van het onlangs verschenen Geschiedenis van de literatuur in Limburg;  Lou Spronck en Ben van Melick.

De wieg van de Nederlandse literatuur stond in Limburg: met het belangrijke werk van Hendrik van Veldeke kwam daar al in de twaalfde eeuw een levendige literaire cultuur tot stand, die tot op de dag van vandaag invloedrijke auteurs en teksten voortbrengt. Van de Servaaslegende tot Connie Palmen en van de Percessie van Scherpenheuvel tot Jan Hanlo: Geschiedenis van de literatuur in Limburg biedt voor het eerst een uitgebreid overzicht van bijna duizend jaar Limburgse letteren.

Het literaire landschap van Limburg is veeltalig (behalve Nederlands en Latijn ook veel Frans en streektaal) en zeer gevarieerd. Niet alleen geboren en getogen Limburgers, zoals Erycius Puteanus, Pascal Delruelle, Frans Erens, Pierre Kemp en Pé Hawinkels, krijgen volop aandacht. Er wordt ook stilgestaan bij werken met Limburg als locatie of thema.

Door dit brede, grensoverschrijdende perspectief is Geschiedenis van de literatuur in Limburg een veelkleurig overzichtswerk, dat zich niet beperkt tot proza en poëzie, maar ook ruimte biedt aan journalistiek werk van bijvoorbeeld Jozef Thissen en Willem K. Coumans en (lied)teksten van Toon Hermans, Gé Reinders en Jack Poels (Rowwen Hèze).

10 jaar een boekhandel in Dominicanen

Op deze dag vieren we ook dat er al 10 jaar een boekhandel gevestigd is in de Dominicanerkerk. Dit sluit natuurlijk mooi aan bij de Geschiedenis van de Literatuur in Limburg. Daarom willen we na afloop van de presentatie graag een drankje drinken met alle aanwezigen!

Dit interview is gratis toegankelijk.

Vragen over dit evenement? Stuur een mailtje: [email protected]

pro-mbooks3 : libris