In samenwerking met: Jazz & Literatuur

zondag 18 december 2016 16:00
In samenwerking met: Jazz & Literatuur
Literaire activiteit in samenwerking met Intro In Situ. Jazz & Literatuur op zondag 18 december om 16:00 bij Intro In Situ.

 

Wil Boesten – Grond

Jazz & Literatuur

zondag 18 december 2016 / 16:00 / Intro (werkplaats), Maastricht

Boesten blijkt een schrijver van jewelste te zijn, die in staat is een jazz-improvisatie overtuigend op papier te krijgen.’ – Jazzism

Wil Boesten schreef Grond, een roman over de jazztrompettist Lucas Lels die strandt op het vliegveld van New York en daar ten prooi valt aan oude en nieuwe demonen. Terug in Nederland  transformeert zijn twijfel in een verlammende podiumangst.

Voor een dieper begrip van de jazz  en het trompetspel, mocht Wil Boesten meelopen met jazztrompettist Teus Nobel. Hij was aanwezig bij concerten, repetities en gesprekken tussen musici. Zo ontstond een bijzondere samenwerking: de muzikant werd niet alleen een belangrijke bron van informatie, maar ook van inspiratie. Met muziek, citaten en kleine taferelen kon de auteur de roman in letterlijke zin muzikaler en swingender maken.

Ook Reinier Baas speelde een opvallende rol bij de totstandkoming van de roman.

Die bijzondere samenwerking tussen muzikant en schrijver krijgt nu gestalte op het jazzpodium. Een gelegenheidsformatie bestaande uit Wil Boesten (verteller) en niemand minder dan de jonge jazzfenomenen Teus Nobel (trompet), Alexander van Popta (piano) en Reinier Baas (gitaar) brengt een programma met literatuur en jazz. Het kwartet vervlecht tekstfragmenten uit GROND met improvisaties, en neemt de toeschouwer zo mee door het verhaal van jazztrompettist Lucas Lels.

Kijk voor meer info op de website van Intro In Situ>>

pro-mbooks3 : libris