Interview met Thomas Olde Heuvelt

zaterdag 3 december 2016 16:00
Interview met Thomas Olde Heuvelt
Op zaterdag 3 december wordt Thomas Olde Heuvelt om 16:00 geïnterviewd in Boekhandel Dominicanen.

 

HEX van Nederlands talent Thomas Olde Heuvelt in Nederlandse Bestseller 60: ook internationaal groot verkoopsucces 

‘Briljant en volstrekt origineel.’ Stephen King

Wie er wordt geboren is gedoemd er tot zijn dood te blijven. Wie er zich vestigt komt er nooit meer weg. Het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw met dichtgenaaide mond en ogen. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend.

Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden. Maar als een groep jongeren besluit viral te gaan met de heks, laat ze de moderne samenleving langzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken. En dan is de wraak van de Wylerheks nog niet eens begonnen...

Ter gelegenheid van de internationale verschijning van HEX tourde Thomas Olde Heuvelt (1983) afgelopen zomer zes weken door de Verenigde Staten, met als hoogtepunt een optreden samen met George R.R. Martin tijdens de San Diego Comic Con (200.000 bezoekers). De vertaalrechten van Hex zijn verkocht aan 16 landen: Warner Bros kocht de rechten voor een televisieserie.

Banner -HEX-300x 250-VOKSKRANT (1)

Voorafgaand aan het internationale succes van HEX won Olde Heuvelt in 2015 als eerste Nederlandse auteur een Hugo Award met zijn verhaal The Day the World Turned Upside Down. Momenteel werkt hij aan een nieuw boek, dat medio 2017 bij Luitingh-Sijthoff zal verschijnen. HEX staat momenteel hoog in de Bestseller60 en werd besproken in o.a. de Volkskrant, De Wereld Draait Door, NRC Handelsblad en Algemeen Dagblad.

(Internationale) reacties op HEX:

‘Dit doet denken aan Spielberg. De heks is ongelooflijk en onvergetelijk.’ The Guardian

‘Een indrukwekkend en angstaanjagend boek.’ Financial Times

‘Gruwelijk goed. Slapeloze nachten gegarandeerd.’ ***** de Volkskrant

pro-mbooks3 : libris