optreden Kamerkoor Maastricht

donderdag 22 december 2016 20:00
optreden Kamerkoor Maastricht
Donderdag 22 december om 20.00 uur kunt u komen luisteren naar het Maastricht Cultuur Festival optreden van het Kamerkoor Maastricht.

Kamerkoor Maastricht is een klein gemengd koor met een vaste kern van zangers. Het koor staat sinds 1990 onder leiding van Ludo Claesen en streeft een slanke koorklank na, die met name tot zijn recht komt in Barokmuziek en hedendaags repertoire.

In Maastricht houdt het koor al jarenlang een traditie in ere van uitvoeringen op Goede Vrijdag van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Daarnaast verzorgt het ensemble regelmatig optredens met o.a. muziek uit de Franse en Engelse koortraditie als ook muziek van hedendaagse componisten. Met enige regelmaat staan er werken van de eigen dirigent en componist Ludo Claesen op het programma.

Het koor bestaat grotendeels uit professionele musici en heeft een opmerkelijk niveau bereikt, waardoor het zich kan meten met menig kamerkoor. Op het internationale Korenfestival Tonen2000 in Den Haag viel Kamerkoor Maastricht in de prijzen: cum laude voor het geestelijk repertoire, goud voor het wereldlijk repertoire en bovendien werd het koor uitgeroepen tot het beste Kamerkoor van Nederland in 2006. Kamerkoor Maastricht treedt regelmatig op in Nederland, België en Duitsland.

pro-mbooks3 : libris