Magisch Maastricht: Optreden Paul Nijs

dinsdag 27 december 2016 13:00
Magisch Maastricht: Optreden Paul Nijs
Magisch Maastricht: Optreden Paul Nijs van 13:00 tot 14:00 in Boekhandel Dominicanen.

 

Paul Nijs

Paul Nijs (1998 Weert, Nederland), begon op achtjarige leeftijd met slagwerk.

Als solist heeft hij aan verschillende concoursen meegedaan, o.a. LBM- en LBT-Concoursen, Nederlandse Kampioenschappen, International Ensemble & Soloists Contest (IESC), het prestigieuze Prinses Christina Concours (PCC) en concoursen in Weert en omgeving.

Masterclasses woonde hij bij van o.a. Lennard Nijs, Nanae Mimura, Garrett Mendelow, Nicolas Suter & Jacques Hostettler (Tchiki Duo), Martin Verdonk, Ramon Lormans en Raymond Curfs.

In 2011 won hij tijdens het International Ensemble & Soloists Contest met het hoogst aantal punten van alle slagwerkdivisies én behaalde hij bij het Prinses Christina Concours een Eervolle Vermelding die door de Commissaris van de Koning van Brabant werd uitgereikt. In 2013 werd hij voor de derde keer Nederlands Kampioen en in 2014 eveneens voor de derde keer Limburgs Kampioen.

Tijdens Koninginnedag 2011 in Weert heeft hij als percussionist meegedaan in het gelegenheidsorkest dat bestond uit verschillende amateur- en professionele muzikanten. In de periode van september tot november 2013 was Paul als slagwerker verbonden aan het Najaarsproject ‘Show Your Talent’ bij het Jeugd Symfonie Orkest Amikejo. Tevens werkte hij mee met het Limburgs Jeugdorkest met ‘WMC on Tour’ en ‘Viva Classic Live’.

In 2014 beleefde Paul een aantal muzikale hoogtepunten, waaronder een concert tijdens de ‘Ontmoetingsdag’ bij Herman van Veen op zijn landgoed ‘De Paltz’ in Soest en een concert tijdens het ‘Prinsjesbal’, dat in het kader van Prinsjesdag in Sociëteit ‘De Witte’ in Den Haag werd gehouden.

Naast solo-optredens was Paul een van de slagwerkers bij ‘het Orkest van Nederland’ dat tijdens een live tv-uitzending in 2014 vanuit de Grote Zaal in het Concertgebouw Amsterdam werd uitgezonden. Martijn Krabbé en Dominic Seldis waren de presentatoren. Nadat ze een muzikale zoektocht hadden afgerond zaten er 65 amateurmuzikanten in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam om een eenmalig concert te verzorgen.

Het jaar 2014 werd bijzonder afgesloten tijdens de concertreis naar Shanghai met Harmonie St.-Joseph 1880 Weert. Er werd een zeer gevarieerd programma uitgevoerd in bijzonder mooie concertzalen. Tijdens de concerten was Paul één van de solisten.

Andere sfeervolle concerten en projecten zijn onder andere ‘Kunst in de Kamer’ Amersfoort, de Christoffel Huiskamer Concerten te Roermond en de concerten in Theaterboerderij Boeket.

Het Cultuurmanagement Maastricht organiseert jaarlijks ‘Cultuur op Zondag’ waar solisten en ensembles een podium wordt geboden. Op het Vrijthof, het O.L.-Vrouweplein en in de Dominicanerkerk heeft Paul concerten gegeven.

Tijdens de Theatervoorstelling ‘i Am’ heeft Paul de bekende danser Joost Vrouenraets begeleid tijdens een mini-tournee door Limburg. De uitvoeringen waren o.a. in Grathem, Maastricht en Venlo.

Als paukenist heeft hij deelgenomen aan de Musical ‘Chess in Concert’, de Musical ‘Wieërt 601’ en in 2016 staat de musical West Side Story op het programma.

In juni 2015, was Paul tijdens het Radio 4 programma ‘Podium op Zaterdag’ te horen met presentator Wouter Pleijsier.

Bekijk en beluister hier optredens van Paul Nijs:

Dit optreden is gratis toegankelijk.

Vragen over dit evenement? Stuur een mailtje: [email protected]

pro-mbooks3 : libris