Magisch Maastricht: Gemengd koor Sjantee Scharn

donderdag 15 december 2016 19:00
Magisch Maastricht: Gemengd koor Sjantee Scharn
Magisch Maastricht: Gemengd koor SjanteeScharn zingt met plezier op 15 december om van 19:00u tot 20:00u in Boekhandel Dominicanen.

 

Gemengd koor Sjantée Scharn

In Scharn is al vele jaren it gemengd koor actief. Aanvankelijk was dit koor het kerkelijk zangkoor van de parochie maar enkele jaren geleden is de koers gewijzigd naar een wereldlijk koor in Maastricht. Hierbij hoorde ook een naamswijziging. Deze werd omgedoopt naar Sjantee, wat een mix is van “chanter” (zingen) en “ sjaan” (Scharn). Met deze naam willen de leden hun plezier in zingen tot uiting brengen in de wijk Scharn.

De dirigente van Sjantee was tot voor kort Marleen Everink. Wegens een verhuizing naar het noorden van het land was zij genoodzaakt te stoppen. Gelukkig hebben ze snel een kundige en zeer enthousiaste opvolger kunnen vinden genaamd: Ruud Pricken. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en motiverend tijdens repetities en uitvoeringen. 

Het repertoire is flink veranderd. Er is voor ieder wat wils. Samen met de dirigent en de muziekcommissie worden muziekstukken geselecteerd.  Bekend zijn “ hallelujah”, “top of the world”, “morning has broken”, “gaudeamus hodie”. Momenteel repeteert het koor het kerstrepertoire.

Dit concert is gratis toegankelijk.

Vragen over dit evenement? Stuur gerust een mailtje: [email protected]

pro-mbooks2 : libris