Lezing Alliance Française: Een tocht langs hedendaagse architectuur in Frankrijk

woensdag 13 december 2017 20:00
Lezing Alliance Française: Een tocht langs hedendaagse architectuur in Frankrijk

Woensdag 13 december vindt er weer een culturele avond van de Alliance Française plaats bij Boekhandel Dominicanen. Nico Nelissen geeft een lezing met als titel Een tocht langs hedendaagse architectuur in Frankrijk

 

 

 

Frankrijk is het land van romaanse en gotische kerken, van kastelen en paleizen, van ommuurde steden en pittoreske dorpjes. Maar Frankrijk is uiteraard veel meer. Frankrijk heeft namelijk gedurende de afgelopen decennia ook in belangrijke mate bijgedragen aan de hedendaagse architectuur. Natuurlijk is Parijs in dit verband een illustratief voorbeeld. Minder bekend zijn de hedendaagse architectonische prestaties buiten Parijs. Prof. dr. Nico Nelissen neemt u mee op een fascinerende tocht langs voorbeelden van hedendaagse architectuur in steden als Lille, Lens, Cambrai, Metz, Straatsburg, Nancy, Lyon, Aix-en-Provence, Marseille, Bordeaux, Biarritz, Poitiers, Le Havre, Rouen en vele andere steden. Parijs kan natuurlijk niet onbesproken blijven. Frankrijk heeft op architectonisch gebied de deuren opengezet, waardoor ook vele buitenlandse sterarchitecten hun stempel op het gezicht van het land beginnen te drukken. De lezing met vele beelden wordt in het Nederlands gehouden.

 Nico Nelissen is een Nederlands socioloog en emeritus hoogleraar in de bestuurskunde, bouwkunde en natuur- en milieuvraagstukken.

 De culturele avonden zijn gratis voor leden en cursisten van de Alliance Française, niet-leden betalen € 8,- per keer.

pro-mbooks2 : libris