Magisch Cultuur Festival: optreden Ghesellen van den Sanck

zondag 17 december 2017 13:00
Magisch Cultuur Festival: optreden Ghesellen van den Sanck

 

De “Ghesellen van den Sanck” zingen tegenwoordig meerstemmige, en meertalige, pop-, musical- en rockmuziek, zorgvuldig uitgekozen door de dirigent.

Na vele jaren alleen te hebben gezongen in het Maastrichts gooiden “Ghesellen van den Sanck” als een van de oudste niet-seculiere koren van Maastricht (inmiddels 72!) het roer volledig om. De “Ghesellen van den Sanck” zingen tegenwoordig meerstemmige, en meertalige, pop-, musical- en rockmuziek, zorgvuldig uitgekozen door de dirigent. Ook wordt er veel aandacht besteed aan scholing, niet alleen op muzikaal gebied maar zeker ook qua beleving, en dus interpretatie, van wat er gezongen wordt.

Tijdens het Magisch Cultuur Festival kom je verspreid door het centrum van Maastricht vier hoofdpodia tegen, namelijk op het Onze Lieve Vrouwenplein, de Percée, de Kesselskade en bij Mosae Forum. Op deze vier locaties wordt dagelijks, van 13.00u tot 20.00u, aan een stuk door geprogrammeerd. 

Naast deze vier hoofdpodia zijn er negen verrassingspodia te vinden, verspreid over de stad. Boekhandel Dominicanen is een van deze podia. Op die manier wil de organisatie de bewoners, bezoekers en ondernemers van Maastricht verrassen met een scala aan culturele amuses.

pro-mbooks3 : libris