Magisch Cultuur Festival: optreden Paul Nijs

vrijdag 22 december 2017 13:00
Magisch Cultuur Festival: optreden Paul Nijs

Paul Nijs (1998 Weert, Nederland), begon op achtjarige leeftijd met slagwerk aan het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie (RICK) in Weert. Zijn docent is Rob Janssen.

In 2014 beleefde Paul een aantal muzikale hoogtepunten, waaronder een concert bij Herman van Veen op zijn landgoed ‘De Paltz’ in Soest en een concert tijdens het ‘Prinsjesbal’, dat in het kader van Prinsjesdag in Den Haag werd gehouden. Het jaar 2014 werd bijzonder voor Paul afgesloten tijdens de concertreis naar China, Shanghai. In 2016 bereikte Paul de finale van het Prinses Christina Concours in Den Bosch. Hier wist hij een 2e prijs te behalen. Tevens ontving hij de laureatenprijs voor beste performance. Daarnaast heeft Paul in augustus jl. de kans gekregen om een week te werken met Nebojša Jovan Živković. 6 dagen lang, 8 uur per dag, kreeg hij masterclasses van deze vooraanstaande slagwerker. Živković wordt gezien als een van de uniekste en expressiefste marimbavirtuozen ter wereld en heeft de internationale slagwerkwereld in de laatste 20 jaar zeer beïnvloed.

Tijdens het Magisch Cultuur Festival kom je verspreid door het centrum van Maastricht vier hoofdpodia tegen, namelijk op het Onze Lieve Vrouwenplein, de Percée, de Kesselskade en bij Mosae Forum. Op deze vier locaties wordt dagelijks, van 13.00u tot 20.00u, aan een stuk door geprogrammeerd. 

Naast deze vier hoofdpodia zijn er negen verrassingspodia te vinden, verspreid over de stad. Boekhandel Dominicanen is een van deze podia. Op die manier wil de organisatie de bewoners, bezoekers en ondernemers van Maastricht verrassen met een scala aan culturele amuses.

pro-mbooks3 : libris