Meet & greet Nico Keuning: Schors

zondag 10 december 2017 14:00
Meet & greet Nico Keuning: Schors

Zondag 10 december om 14.00 uur komt Nico Keuning naar Boekhandel Dominicanen vanwege het verschijnen van zijn boek Schors. U kunt met hem in gesprek gaan over zijn  boek en een exemplaar laten signeren.

 

 

Schors

Een traumatologe ontmoet in Bretagne een molenaar. Zijn vrouw is bij de geboorte van hun zoon gestorven. Daar komt hij niet overheen waardoor hij zijn zoon onvoldoende aandacht geeft. Zijn zoon wil naar zee en geeft hem als afscheid de pit van een pijnboom. Belooft terug te keren wanneer de boom takken als vleugels zal hebben gevormd. De molenaar plant de pit. Een tweede kans om zijn zoon te zien opgroeien. De boom groeit maar zijn schors gaat naarmate de tijd verstrijkt steeds meer schuren.

 

Nico Keuning (61) wil door taal, verf of steen onze emoties zichtbaar maken. Taal vindt hij het meest fascinerend: met minimale middelen de mensen hun eigen beelden laten oproepen. Hij houdt van delen. Met zijn schilderijen en sculpturen doet hij dat door exposities. Zijn beeldtaal heeft hij al in gedichten en korte verhalen verwoord. Nu hoopt hij zijn debuutroman met jou te kunnen delen. Persoonlijk. Want zijn boek is ook jouw boek.

pro-mbooks3 : libris