Misdaadauteur Toni Coppers bij Boekhandel Dominicanen

vrijdag 29 december 2017 15:00
Misdaadauteur Toni Coppers bij Boekhandel Dominicanen

Vrijdag 29 december om 15.00 uur is Toni Coppers (°1961), Vlaanderens favoriete misdaadauteur, te gast bij Boekhandel Dominicanen. Hij komt vertellen over zijn boeken, vragen beantwoorden en signeren.

 

 

Coppers is niet te houden sinds hij met Dood water de Hercule Poirotprijs 2014 won en genomineerd werd voor De Gouden Strop 2015. Het laatste oordeel was een instantbestseller en met De vleermuismoorden en De hondenman won hij twee jaar op rij de publieksprijs Hercule Poirot.

In het voorjaar van 2016 verscheen de langverwachte verfilming van zijn thrillers in de nieuwe misdaadreeks Coppers op vtm. De eerste aflevering kluisterde maar liefst 700.000 kijkers aan het scherm. Striptekenaar Mehro maakte bekend dat Coppers de scenarioschrijver van Fanny K. wordt, de nieuwe spin-off van het gelijknamige personage uit De Kiekeboes.

In het kader van het Magrittejaar 2017 en op verzoek van de erven Magritte schreef Toni Coppers De zaak Magritte, een indringende literaire thriller rond het nieuwe hoofdpersonage, de Brusselse ex-rechercheur Alex Berger.

 

De zaak Magritte

November 2017. Het leven van Alex Berger, een Brusselse rechercheur, staat in de wacht sinds zijn vrouw Camille overleed bij de terroristische aanslagen in Parijs, bijna twee jaar geleden. Ze werd neergeschoten op het terras van Le Carillon, waar ze met vriendinnen aan het aperitieven was. Sinds die dag is Berger een emotioneel wrak. Een man zonder hoop die te veel drinkt en om weinig of niets geeft. Zijn dromen zijn gevuld met gruwelijke nachtmerries waarin zijn vrouw hem telkens smekend komt vragen waarom hij haar niet gered heeft. Tegelijk wordt een bizar spoor van moorden getrokken door Brussel en Parijs. Telkens vinden de speurders bij het slachtoffer hetzelfde briefje: ‘Ceci n’est pas un suicide’…

Nooit meer alleen

In een rustige Antwerpse buitenwijk komt een alleenstaande vrouw met een vreemd verhaal bij de politie: vanuit haar tuin heeft ze de gordijnen in haar slaapkamer zien bewegen. Ze is er zeker van dat er af en toe een vreemde in haar huis rondloopt. Ondertussen is er in de volkse wijk Seefhoek iets sinisters aan de hand: katten worden ritueel vermoord, hun lijfjes verminkt en vastgespijkerd op deuren en hekken. Als er steeds meer dode katten worden aangetroffen, trekt commissaris Liese Meerhout het onderzoek naar zich toe. Liese is ervan overtuigd dat de tijd dringt en dat de zaak veel erger kan worden. Iemand oefent op dieren omdat hem voorlopig de moed ontbreekt voor de volgende stap: een eerste menselijk slachtoffer maken…

pro-mbooks3 : libris