Expositie door het woord van Mine Stemkens

donderdag 18 februari 2016 21:00
Expositie door het woord van Mine Stemkens
Van 31 januari t/m 4 maart is de expositie 'Door het woord' van Mine Stemkens te zien in Boekhandel Dominicanen.

 

door het woord…

Communiceren wij met elkaar, maken iets duidelijk aan elkaar of delen wij dat wat innerlijk leeft. Het woord kan inspireren, bekrachtigen, troosten, kalmeren, maar het kan ook ontmoedigen en verwonden. Gesproken vanuit waarheid heeft het woord de kracht onze harten te openen. 

door het woord…

Kunnen wij ons verbinden met de wereld achter het woord. Het woord is meer dan alleen de betekenis. Het brengt een hele wereld mee. Waar komt het woord vandaan, met welke intentie wordt het gesproken?

door het woord…

In den beginne was het woord. Vanuit het niets kwam het woord en het woord was schepping. Er is de plek waar alles nog één is. Het gebied van het voor-woordelijke, waar zowel woord, als beweging, als klank uit ontstaan. Vanuit die plek komen mijn woorden en ‘zoeken’ zij in deze fysieke vorm de ontmoeting.

Mine1

Mine Stemkens

Mijn passie is het woord, in veel vormen ‘vertaald’.

Daarin inspireert me de schijnbaar gewone dagelijkse werkelijkheid, met al zijn tegenstellingen. Het is het leven dat uitnodigt om, in beeldtaal, mijn verwondering te ‘schilderen’. In mijn gedichten probeer ik het wezen van die dagdagelijkse gebeurtenissen en ervaringen te pakken. Dat kan zijn van een ontmoeting met een merel, verlies van iets dierbaars, de nacht die teder maar tegelijkertijd ook duister kan zijn, tot het verwelkomen van de nieuwe dag. Kortom het leven dat in zijn essentie altijd weer schoon is.

Behalve in bundels, op kaarten, op windlichten worden mijn woorden ook op grote doeken gedrukt. Het is een manier om de voorbijganger, bijna achteloos, even aan te raken in de hectiek van het ‘gewone’ dagelijkse leven.

Daarnaast regisseer ik voordrachten waarin woord, klank en beweging samenkomen en doe ik projecten en geef workshops waarin het woord met expressie verbonden wordt.

Mine2

 Vragen over deze expositie? Stuur gerust een mailtje: [email protected]

pro-mbooks2 : libris