Jacques Vriens : Achtste groepers huilen niet

zaterdag 18 februari 2017 13:00
Jacques Vriens : Achtste groepers huilen niet

Zaterdag 18 februari om 13.00 uur is Jacques Vriens te gast bij boekhandel Dominicanen in het kader van de aktie ‘Geef mij maar een boek’ .

10 februari start ‘Geef mij maar een boek’, een initiatief van de landelijke boekhandels. Ieder jaar kiest de boekhandel een nieuw klassieker waardoor jongeren kennis kunnen maken met de kroonjuwelen van de Nederlandse jeugdliteratuur.

Het boek dat dit jaar voor maar 2 euro te krijgen is, is ‘Achtste-groepers huilen niet’ van Jacques Vriens.

Jacques Vriens komt zelf op zaterdag 18 februari om 13.00 uur naar Boekhandel Dominicanen om uit het boek voor te lezen en erover te vertellen. Dus zorg ervoor dat je daar bij bent!

 

ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET

In de groep van juf Ina is vaak gedoe, vooral over voetbal. Gelukkig is zij erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als haar leerling Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf Ina niets meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Maar ook Akkie laat haar klas niet los, ze kan het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om het kamp, het schoolvoetbaltoernooi, of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen.

Prijzen:

Het boek: de Prijs van de Nederlandse Kinderjury – 10 tot 12 jaar

De film: De Gouden Kalf Publieksprijs

Van het boek ‘Achtste-groepers huilen niet ‘werden ruim 160.000 exemplaren verkocht.

Van het boek is in 2012 een ontroerende familiefilm gemaakt  Meer dan 1 miljoen mensen zagen de filmversie van het boek in de bioscoop en op tv.

Jacques Vriens (1946) wilde als kind toneelspeler, schrijver of schoolmeester worden. Hij werd het uiteindelijk allemaal. Tegenwoordig staat hij niet meer voor de klas, maar toneelspelen en schrijven doet hij nog altijd graag. Vriens is onder meer bekend van zijn verhalen over Tommie en Lotje, zijn schoolromans, zijn historische boeken, Baron 1898 bij de gelijknamige attractie in Efteling, de series over De Bende van de Korenwolf en De Kinderen van het Kattenpleintje. Hij heeft veel prijzen in de wacht gesleept, zoals meerdere Griffels, de Archeon Thea Beckmanprijs en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Zijn boeken Achtste-groepers huilen niet en Oorlogsgeheimen zijn verfilmd en alle twee bekroond met een Gouden Kalf. Van Tien torens diep werd een tv-serie gemaakt. In de afgelopen 40 jaar werden ruim 4 miljoen boeken van Jacques Vriens verkocht.

pro-mbooks3 : libris