interactieve lezing Hugo Luijten: Offer voor een verloren zaak

donderdag 9 februari 2017 19:30
interactieve lezing Hugo Luijten: Offer voor een verloren zaak

Donderdag 9 februari om 19.30 uur is historicus Hugo Luijten te gast bij Boekhandel Dominicanen. Hij komt vertellen over Offer voor een verloren zaak , zijn romandebuut dat zich in deze regio afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De lezing zal worden ondersteund door beeld en geluidsmateriaal

 

Soldaat Heinrich Ohlenforst heeft zich aangemeld bij het Duitse leger omdat hij zijn leven in zijn geboortedorp niet meer zeker is. Zijn grote plan is om eervol terug te keren van het strijdveld als oorlogsheld, zodat zijn geliefde en hun kind een beter leven kunnen krijgen. Intussen bedenkt dorpsburgemeester Hilger een wreed plan om de eer van zijn eigen familie te redden, waarbij de oorlog een welkome bondgenoot blijkt.

Offer voor een verloren zaak is een epische oorlogroman met levensechte en markante personages wier lot je hoe langer hoe meer aan het hart gaat.

 

Hugo Luijten (1969) is historicus en schrijver. Offer voor een verloren zaak is zijn romandebuut. De hoofdpersoon van dit boek is deels gebaseerd op een verre voorvader van de auteur. Momenteel maakt Luijten een documentaire over de levensloop van deze man, die hem honderd jaar na dato van Duitsland naar België voert.

http://www.hugoluijten.eu/

pro-mbooks3 : libris