Lezing/proeverij olijfolie

zondag 12 februari 2017 14:00
Lezing/proeverij olijfolie

Zondag 12 februari om 14.00 uur kunt u alles te weten komen over olijfolie. Gregor Christiaans, schrijver van het boek ‘Lekker vet’ vertelt alles over olijfolie en daarnaast is er een proeverijtje van de olijfolies van Nostra passione.

 

Olijfolie is één van de gezondste, oudste en meest tot de verbeelding sprekende oliën. In het boek Lekker Vet komen alle aspecten van de wondere wereld van olijfolie tot leven, van het plukken van de olijven en het persen tot regelgeving en fraude. Het biedt de lezer een kijkje achter de schermen en maakt de technische kanten van olijfolie op een toegankelijke manier inzichtelijk. 

Lekker vet is een 168 pagina’s hard cover groot compleet naslagwerk over olijfolie. Prachtige foto’s en illustraties alsmede recepten van creatieve Nederlandse koks maken het tot een kleurrijk naslagwerk, onmisbaar in de boekenkast van kenners en leken, foodies en chefs, lifestyleliefhebbers en iedereen die iets heeft met olijfolie.

Gregor Christiaans (Nijmegen, 1966) doorliep de Hogere Hotelschool in Den Haag. Nadat hij in Griekenland in 2003 in de wereld van olijfolie terechtkwam, richtte hij zijn onderneming Olijfbedrijf op. 

Hij volgde een opleiding aan de Organizzazione nazionale Assaggiatori Olio di Oliva (ONAOO) in Italië. Daarmee werd Christiaans certified technical olive oil taster. Tegenwoordig verzorgt hij zelf tal van proeverijen, lezingen, workshops en cursussen over olijfolie in binnen- en buitenland. 

Als initiatiefnemer van de Falco Eleanorae Award is Christiaans inmiddels een van de bekendste en meest actieve Nederlandse deskundigen op het gebied van olijfolie.

Nostra Passione biedt sinds 2013 via een webshop een variëteit aan Italiaanse delicatessen (nostrapassione.com). Roland Beerens, eigenaar van Nostra Passione weet uit ervaring hoe belangrijk het is om goede informatie over olijfolie te geven, omdat het nog steeds te vaak verkeerd wordt gebruikt. Roland zal een aantal olijf olies uit diverse streken uit Italië meenemen en laten proeven. 

 

Dit evenement is gratis toegankelijk.

Vragen over dit evenement? Stuur een mailtje: [email protected]

 

April -14-np -27-1030x 360 (1)

pro-mbooks3 : libris