Presentatie dichtbundel Nice

donderdag 16 februari 2017 16:30
Presentatie dichtbundel Nice

Donderdag 16 februari om 16.30 uur presenteert Hanneke Eggels haar nieuwe dichtbundel Nice bij Boekhandel Dominicanen

 

Hanneke Eggels schreef als Peace Poet haar nieuwe dichtbundel Nice, Grensoverschrijdend en verbindend in het Nederlands en het Engels

In  haar negende bundel laat zij opnieuw zien hoe poëzie een wereldwijde taal biedt om grote en kleine thema’s aan de kaak te stellen.

Eggels is een Nederlandse dichter met bloed in haar lettergrepen, wier werk zich sterk focust op sociale thema’s gerelateerd aan politiek, mensenrechten en vrede. Ze is auteur van de Nederlandse en van de Engelse gedichten in NICE. Ze benadrukt daarmee de altijd belangrijke rol van poëzie in de politiek – net als vredesactivisten en bijvoorbeeld zanger/tekstschrijver Bob Dylan, Nobelprijslaureaat voor Literatuur in 2016, die de kracht van poëtische taal inzetten als een effectief wapen om hun ideeën van vrijheid aan een wereldpubliek over te brengen.

In NICE staan zeven gedichten van Hanneke Eggels die Het Vredespaleis in Den Haag publiceerde samen met het artikel  'The power of poetry', een gesprek met haar over poëzie en politiek.

Hanneke Eggels (*Amsterdam) is onafhankelijk dichter en denker met een hedendaagse maatschappijkritische visie. Sentimentaliteit vindt zij de aartsvijand van poëzie. Ze transformeert de filosofische denkbeelden uit het verleden naar moderne denkwijzen en plaatst politieke stromingen in nationale en internationale context. Haar thema ligt op internationaal vlak en zij draagt een humanistische visie uit.

Deze presentatie is gratis toegankelijk.

Vragen over dit evenement? Stuur een mailtje: [email protected]

pro-mbooks3 : libris