Flamenco en een aangrijpend verhaal

zondag 18 februari 2018 15:00
Flamenco en een aangrijpend verhaal

Aangrijpend verhaal van een Nederlandse vrouw die haar stem vindt in de Spaanse flamencomuziek. Luna Zegers vertelt op zondag 18 februari om 15:00 uur over haar boek Solo en zal een Flamencoworkshop en -optreden verzorgen.

 

Mijn verhaal over verdriet en rouw, en de troost van muziek

In 2015 studeerde zangeres Luna Zegers als eerste niet-Spaanse af in de flamencozang aan het prestigieuze conservatorium ESMUC in Barcelona. Achter haar liefde voor flamenco gaat een hartverscheurend verhaal schuil.

Luna wordt geboren als Lonneke en groeit op in het Brabantse Overloon in een liefdevol gezin. Maar dan, in haar examenjaar, overlijden kort na elkaar haar vader en haar zus. Twee jaar later overlijdt haar moeder onverwacht aan kanker. Radeloos van verdriet zondert Lonneke zich af, alle therapieën ten spijt. Pas als ze tijdens een reis door India kennismaakt met de Spaanse flamencomuziek, vindt ze een manier om uiting te geven aan haar grote verdriet.

Haar ontroerende verhaal tekende zij op in Solo, een boek over verdriet en rouw en de troost van de rauwe flamencomuziek.

Luna Zegers studeerde jazzzang aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2016 verscheen haar eerste cd Entre dos mundos. Ze was begin 2016 te gast in het televisieprogramma De reünie.

Dit evenement is gratis toegankelijk.

Vragen over dit evenement? Stuur een mailtje naar: [email protected]

pro-mbooks3 : libris