Lezing Annie van Gemert: Boerenkracht

zondag 17 februari 2019 16:00
Lezing Annie van Gemert: Boerenkracht

Annie van Gemert exposeert t/m 2 juni in het Limburgs museum te Venlo met foto’s uit haar fotoboek over boeren in Limburg ‘Boerenkracht,  generaties in beweging’.

Zondag 17 februari om 16.00 uur geeft zij een gratis toegankelijke lezing bij Boekhandel Dominicanen waarin zij vertelt hoe ze als fotograaf het project in beeld heeft gebracht, op welke manier ze bij de boeren binnenkwam. Wat ze er tegenkwam, hoe zij aankijkt  tegen Limburg  als Brabander en  wat zij wil uitdragen met de inhoud  van boek ( foto’s en tekst).

 

 

Boerenkracht is een Nieuw fotoboek over het boerenleven in Limburg.

Sociaal-documentair fotograaf Annie van Gemert (Vught, 1958) portretteerde tussen 2015 en 2018 een groot aantal jonge en oudere generaties boeren en tuinders in Limburg, mét hun tradities en innovaties. Ze wil hiermee een positieve bijdrage leveren aan de beeldvorming van deze leveranciers van ons dagelijks brood. 

Van Gemert’s foto’s tonen bloeiende agrarische ondernemingen, groot en innovatief - maar ook traditionelere boerenbedrijven die moeten vechten voor hun bestaan.  De foto’s tonen portretten van boeren en families en diversiteit aan oogsten en de verzorging van dieren op de boerderij . Zoals  schapen, geiten, koeien en varkens.  Foto’s in de context van de landschappelijke omgeving.

Agrarisch journalist Marc van der Sterren ondersteunde de uitvoerige beeldreportage met een tiental interviews.

pro-mbooks3 : libris