Expositie 'We Women' van Clea Betlem

zaterdag 30 januari 2016 12:00
Expositie 'We Women' van Clea Betlem
Van zondag 3 t/m zaterdag 30 januari kun je op het priesterkoor in Boekhandel Dominicanen komen kijken naar de expositie 'We Women' van Clea Betlem.

 

Clea Betlem studeerde in 1990 Cum Laude af aan de academie voor Schone Kunsten in Hasselt .

Sindsdien maakt ze eigen vrij werk en werkt ze in opdracht.

Ze fotografeert o.a. voor WML waarvan een van haar jaarverslagen werd uitgeroepen tot mooiste ter wereld in de waterleidingsector. Op de tweede plaats Zweden, de derde plaats ging naar Hong Kong.

Samen met regisseur/stylist Ivo van Megen maakte ze in opdracht van drukkerij Andidruk en ook voor Machinefabriek Bosserveld foto’s in geheel eigen stijl voor verscheidene jaarkalenders, die inmiddels een collectors item zijn geworden.

Voor de kalender van de Machinefabriek wonnen ze de landelijke publieksprijs.

De sferische foto’s waarin het echte personeel van de machinefabriek aantrekkelijke helden werden, sprak het grote publiek bijzonder aan.

In navolging van Erwin Olaf, Patricia Steur en Anton Corbijn, maakte Clea Betlem de foto voor het affiche van Film by the Sea, hét festival dat in 2015 haar zeventiende editie beleefde. Het harde gevecht tegen wind en water in het land onder de zeespiegel, maar ook het zachte verdriet in het gelaagde beeld dat Clea maakte, viel in zeer goede aarde en gaf haar veel publiciteit.

Bij deze expositie in de Dominicanenkerk te Maastricht hangen o.a. de foto’s van het filmfestival ‘Film by the Sea’ en werk i.s.m. Ivo van Megen onder de noemer ‘Betlem & Boy’. 

Klik hier voor haar website >>

Vragen over deze expositie? Stuur gerust een mailtje naar [email protected]

The Cross  Web -1

Premiere Folder  (2)

Renaissance Web -1

The Voile Web

pro-mbooks2 : libris