Maand van de Spiritualiteit

vrijdag 15 januari 2016 09:00
Maand van de Spiritualiteit
15 januari t/m 14 februari is het De Maand van de Spiritualiteit. Veel mensen hebben behoefte aan inspiratie en zingeving. Het lijkt erop dat er ondanks alle welvaart ook iets verloren is gegaan.

 

Daarom zoeken mensen naar een beter evenwicht tussen materiële welvaart en geestelijk en lichamelijk welzijn. De initiatiefnemers van De Maand van de Spiritualiteit willen aansluiten bij deze groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie die we in onze samenleving op dit moment zien.

Spiritualiteit kan heel concreet evenwicht, voeding en richting geven in een complexe wereld. Richting voor een betere omgang met de medemens, onze leefomgeving en onze planeet. Door met aandacht voor wat er écht toe doet te leven, door bewuster te werken en met anderen om te gaan, vinden we balans, kan het leven gaan bruisen en leven we met ‘hartstocht’.

Voor wie
De Maand van de Spiritualiteit heeft als doelstelling om toegankelijk te zijn voor iedereen met interesse in spiritualiteit in de breedste zin van het woord. Ongeacht leeftijd, sekse of religieuze achtergrond.

Wat is spiritualiteit
De Maand van de Spiritualiteit wil een breed begrip van spiritualiteit hanteren. Hierbij beperkt ze zich niet tot enkel institutionele vormen van spiritualiteit en zelfs niet tot alleen de religieuze invalshoek. De Maand wil ruimte bieden aan zowel de spiritualiteit die verbonden is met de relatie God-Mens, als aan spiritualiteit die meer verbonden is aan Levenskunst. 

Essay van de maand van de Spiritualiteit 2016

Mooi werk van Ben Tiggelaar is het essay van De Maand van de Spiritualiteit 2016. Vanaf 15 januari is Mooi werk voor €3,50 te koop in onze boekwinkel.

Mooi Werk

Klik hier voor de activiteit in Boekhandel Dominicanen in het kader van De Maand van de Spiritualiteit >>

Kijk voor meer informatie op: www.maandvandespiritualiteit.nl

pro-mbooks3 : libris