Marianne Thieme in Boekhandel Dominicanen!

donderdag 12 januari 2017 19:30
Marianne Thieme in Boekhandel Dominicanen!

Donderdag 12 januari om 19.30 uur geven Ewald Engelen en Marianne Thieme een lezing over De kanarie in de kolenmijn.

 

Komende maanden reizen Ewald Engelen en Marianne Thieme samen door het land om lezingen te geven over hun boek ‘De kanarie in de kolenmijn’. Donderdag 12 januari om 19.30 uur zijn zij te gast bij Boekhandel Dominicanen. Na afloop van de lezing kan het publiek de sprekers vragen stellen en vindt er een signeersessie plaats.

Ewald Engelen en Marianne Thieme waarschuwen tegen de onhoudbaarheid van de huidige politieke en financiële keuzes. Als een kanarie in de kolenmijn signaleren zij gevaren die onze toekomst bedreigen. Dat het fossiele denken gedurende lange tijd zo'n beetje alle verzamelde reserves aan fossiele brandstoffen erdoor heeft gejaagd. Dat honger niet het gevolg is van te weinig voedselproductie, maar dat het vooral gaat over voedselverdeling en -verspilling. Dat de strijd om water er niet één is van de verre toekomst.

De meeste politici en wetenschappers kiezen voor marginale veranderingen binnen de status quo waarbinnen we ons richten op meer economische groei en meer vrijhandel. Ewald Engelen en Marianne Thieme pleiten voor een radicale koerswijziging. Engelen vanuit economisch perspectief, Thieme vanuit ecologisch oogpunt. Ze komen tot een gemeenschappelijke conclusie: het financiële systeem en het politieke stelsel zijn volledig vermolmd. Tijd voor Plan B!

Deze lezing is gratis toegankelijk.

Vragen over dit evenement? Stuur een mailtje: [email protected]

Cover (2)

 

pro-mbooks3 : libris