Expositie Jenny Bakker: Raaf en papegaai

zaterdag 27 januari 2018 18:00
Expositie Jenny Bakker: Raaf en papegaai

Illustratrice Jenny Bakker exposeert van donderdag 28 december tot en met zaterdag 27 januari in Boekhandel Dominicanen.

Tekenen is al haar hele leven een passie. Haar eerste boekomslagen illustreerde ze al op 9 jarige leeftijd, ze pakte boeken uit de winkel van haar ouders en ontwierp daar nieuwe omslagen voor. Duidelijk dat ze de richting illustratieve vormgeving op de kunstacademie zou gaan kiezen. Na haar afstuderen rolde ze in het grafische vak, pas veel later besloot ze het roer om te gooien en het illustratievak op te pakken. Met veel succes.

Inmiddels heeft ze meer dan 60 boeken op haar naam staan en zijn een aantal van haar boeken verschenen in het Deens, Spaans, Catalaans, Tsjechisch, Chinees en Amerikaans en ze gaan binnen­kort ook naar China, Rusland en Kazachstan.

Haar werk omschrijft zich als sferisch en dromerig. De tekeningen zijn gemaakt van aquarelverf in combinatie met kleurpotlood. In Photoshop bouwt ze haar tekeningen laag voor laag in elkaar.

Tijdens deze expositie staan haar tekeningen uit de Raaf en Papegaai serie centraal. Ze was nog geen 2 weken terug van een wereldreis met haar gezin, toen Li Lefébure haar belde met de vraag of zij haar boeken wilde illustreren. Een fantastisch moment! Deze boeken gaven haar de kans alle opgedane ervaringen (ook door de ogen van de kinderen) in beeld vast te leggen. Li en Jenny hadden (en hebben) bijna dagelijks overleg over naar welke landen, streken en werelddelen ze Papegaai en Raaf naartoe zouden laten gaan. Deze succesvolle samenwerking heeft tot nu toe een finaleplaats bij de Kinderjury en 5 boeken opgeleverd, en het einde is nog lang niet in zicht.

Het nieuwste boek van Li Lefébure en Jenny Bakker, ‘Het Grimmige Bos’, ligt net in de winkel.

pro-mbooks2 : libris